Властелина(L.O.T.R.) - за феновете

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Legion
Контакти:

Re: Властелина(L.O.T.R.) - за феновете

Мнениеот Legion » 19 дек 2012 13:45

Пазител е на Старата Гора. Която се намира на изток от Графството по пътя за Брее. Изключително мощен, мъдър и стар. Но неговите сили се разпростират само в гората, според неговите думи. Той се грижи за момичето, което, ако не се лъжа е превъплъщението на реката, която минава през Гората. В първата книга помага на Фродо, Сам, Мери и Пипин да преминат през гората и ги праща в Брее, и им казва да отседнат в Скокливото пони.

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 19 дек 2012 13:54

Legion написа:Пазител е на Старата Гора. Която се намира на изток от Графството по пътя за Брее. Изключително мощен, мъдър и стар. Но неговите сили се разпростират само в гората, според неговите думи. Той се грижи за момичето, което, ако не се лъжа е превъплъщението на реката, която минава през Гората. В първата книга помага на Фродо, Сам, Мери и Пипин да преминат през гората и ги праща в Брее, и им казва да отседнат в Скокливото пони.

Точно тъй беше :lol:

А всъщност не мога да си спомня дали за него ставаше дума в Хобит, за онзи който се превръщаше във мечка(или вък не помня съвсем точно)...
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 19 дек 2012 14:00

В Хобит изобщо го няма, поне доколкото си спомням. То и пътят им до Ломидол май изобщо не минава през неговата гора. Този, който се превръщаше в мечка е Беор или Беорн, нещо такова. И това е съвсем друга гора.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 19 дек 2012 14:03

Gil-galad написа:
Legion написа:Пазител е на Старата Гора. Която се намира на изток от Графството по пътя за Брее. Изключително мощен, мъдър и стар. Но неговите сили се разпростират само в гората, според неговите думи. Той се грижи за момичето, което, ако не се лъжа е превъплъщението на реката, която минава през Гората. В първата книга помага на Фродо, Сам, Мери и Пипин да преминат през гората и ги праща в Брее, и им казва да отседнат в Скокливото пони.

Точно тъй беше :lol:

А всъщност не мога да си спомня дали за него ставаше дума в Хобит, за онзи който се превръщаше във мечка(или вък не помня съвсем точно)...

Този който се превръща в мечка се казва Беорн и живее в Мраколес, ще го видим сигурно във втория филм.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 19 дек 2012 14:10

Това е описанието, което откриваме при пръв прочит на книгата, но истината е, че Том Бомбадил и момичето са герои на Толкин от негово предишно произведение и той решава, че трябва да им вдъхне нов живот, като ги споменава във LOTR.
Книгата се казва "Приключенията на Том Бомбадил" публикувана е 1934г.
ИзображениеИзображение

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 19 дек 2012 14:27

alexveselinov написа:
Този който се превръща в мечка се казва Беорн и живее в Мраколес, ще го видим сигурно във втория филм.

Точно така.... :lol: Позабравил съм малко, че я четох преди около година и нещо сигурно... :lol: Все мислех пак да я прочета преди филма, ама не ми остана време...ама ще наваксам после :)
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

Legion
Контакти:

Мнениеот Legion » 19 дек 2012 15:10

Кировец написа:

Това е описанието, което откриваме при пръв прочит на книгата, но истината е, че Том Бомбадил и момичето са герои на Толкин от негово предишно произведение и той решава, че трябва да им вдъхне нов живот, като ги споменава във LOTR.
Книгата се казва "Приключенията на Том Бомбадил" публикувана е 1934г.
ИзображениеИзображение

Интересно. Не знаех.
Благодаря за инфото. :)

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 19 дек 2012 15:41

2-3 пъти всяка година гледам трилогията :) Скоро и книгата ще прочета. Интересно ще е дали могат да направят екранизация на "Силмарилион" :)

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 19 дек 2012 15:44

MuFc1878 написа:2-3 пъти всяка година гледам трилогията :) Скоро и книгата ще прочета. Интересно ще е дали могат да направят екранизация на "Силмарилион" :)

Там трябва сериал :)
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Gil-galad
Контакти:

Мнениеот Gil-galad » 19 дек 2012 15:53

rhaegar написа:
MuFc1878 написа:2-3 пъти всяка година гледам трилогията :) Скоро и книгата ще прочета. Интересно ще е дали могат да направят екранизация на "Силмарилион" :)

Там трябва сериал :)

Да...и аз съм на това мнение.... :lol: Там просто са прекалено много героите и събитията за да може да се обхване от пълнометражен филм, пък бил той и трилогия :) Но пък от "Силмарилион" би могло да излезе нещо от рода на Game of thrones като сериал - доста епичен и мащабен...само да има кой да се наеме да го направи :lol:

Върни се в “Свободна зона”