Просто шофьор на линейка!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Doktorut
Контакти:

Re: Просто шофьор на линейка!

Мнениеот Doktorut » 29 сеп 2012 15:06

крАСАВци написа:Баща ми работеше в бърза помощ и мога да ви кажа, че от шофьора най-малко зависи кога ще пристигне на място.
Иначе 290 лева за такава напрегната работа са нищо пари...то като цяло са нищо пари.

Не е съвсем така.Работил съм няколко години в ЦСМП и знам че, опитния шофьор още като му кажеш адреса веднага зацепва къде трябва да отиде,как е разположена сградата откъде се влиза и т.н. Докато са идвали разни младоци дето на средата на пътя спира и започва да разпъват едни карти и да звъни телефони на колегите си откъдето се закъснява по 10 минути и нагоре. А и на самия адрес опитните шофьори ти вадят спринцовки и ампули от чантата което спестява време, помага с ЕКГ-то и т.н. Но въпроса е по-скоро принципен, че не може някой който е ангажиран в спасяването на човешки животи да получава по-малко от някой който кара самосвал или боклукчийски камион. Във всяка бяла държава здравеопазването е водещ държавен приоритет, докато тук не е никакъв.

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 29 сеп 2012 15:36

Имаше една анкета наскоро,не си спомням точно,но беше нещо от рода на "кой са най-корумпирани".Вариантите бяха-политици,полицаи и лекари.И аз гласувах за лекарите.Жена ми е лекар.От нея съм чувал унизителни за пациентите истории,ако знаете какво трябва да търпят горките пациенти от това жестоко,цинично лекарско съсловие.Тия се имат за богопомазани,гледат на другите като на низшестоящи,все са с мнението че някой нещо им дължи.Заклевам се в тоя живот ще направя така,че поне един корумпиран лекар да бъде осъден.Иначе жалко за човечеца,шофьора на линейката.Но така е,винаги ние,простолюдието го отнасяме.
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Мнениеот Phoenix_ » 29 сеп 2012 16:00

Не съм напълно съгласен с това мнение. То звучи така - "Дайте ни много, много пари и САМО НИЕ си знаем как трябва да се изхарчат". Не са само лекарите и шофьорите наясно какво трябва да се направи, но и те трябва да участват в реформата. Иначе подкрепям човека. Заплатата му е мизерна, условията са мизерни, стреса е огромен, а и отгоре на всичко ги псуват, бият и т.н.
Не съм съгласен, и че болниците по малките населени места трябва да останат така. Напротив, това е грешка и лошо наследство от соц-а. Не може на всяка паланка огромна болница със стара или липсваща апаратура и хирурзите да правят по 20 операции годишно. Това е опасно за пациентите.В малките населени места трябва да има модерни центрове за спешна помощ с добре платени и добре подготвени кадри, и със цялата необходима апаратура. А тежките случаи да се извозват до малкото, но перфектно оборудвани болници, със качествени специалисти и т.н. Трябва да има и въздушен транспорт при нужда и т.н. За съжеление отново се чака някой да ни оправи, и тиквениците закриха болниците, но не направиха останалата част и сега хората страдат.

П.С Аз съм и сигурен, че повечето от мрънкачите тук или не се осигуряват на реална заплата, или изобщо не плащат данъци, ама важното е да се мрънка. Много е хубаво солидарната система, ама ако всички плащат. А не хората със заплати 2 и над 2 хиляди, да мъкнат сивата икономика и мангалите... Аз съм за индивидуални сметки, или семейни или там нещо такова. Не съм специалист. Не виждам защо трябва да съм солидарен с крадеца, който укрива данъци. И двамата да получаваме едно и също лечение и условия.

Doktorut
Контакти:

Мнениеот Doktorut » 29 сеп 2012 16:21

luxorus написа:Имаше една анкета наскоро,не си спомням точно,но беше нещо от рода на "кой са най-корумпирани".Вариантите бяха-политици,полицаи и лекари.И аз гласувах за лекарите.Жена ми е лекар.От нея съм чувал унизителни за пациентите истории,ако знаете какво трябва да търпят горките пациенти от това жестоко,цинично лекарско съсловие.Тия се имат за богопомазани,гледат на другите като на низшестоящи,все са с мнението че някой нещо им дължи.Заклевам се в тоя живот ще направя така,че поне един корумпиран лекар да бъде осъден.Иначе жалко за човечеца,шофьора на линейката.Но така е,винаги ние,простолюдието го отнасяме.

Предполагам че изключваш жена си от групата на "циничното лекарско съсловие". Няма нищо по-грешно една голяма група от хора да се категоризира и слага под един общ знаменател. Със сигурност има корумпирани и некадърни лекари, но според мен те не са преобладаващата маса, както се опитват да го изкарат медиите. Само ще кажа , че има професии като лекарската за която важи максимата " с тях зле, но без тях още по-зле". Пак казвам, българския народ скоро ще съжалява за сегашното си отношение към медиците. Замислете се, защо толкова плютите тук лекари са толкова търсени на запад?

Потребителски аватар
крАСАВци
Контакти:

Мнениеот крАСАВци » 29 сеп 2012 16:24

Doktorut написа:
крАСАВци написа:Баща ми работеше в бърза помощ и мога да ви кажа, че от шофьора най-малко зависи кога ще пристигне на място.
Иначе 290 лева за такава напрегната работа са нищо пари...то като цяло са нищо пари.

Не е съвсем така.Работил съм няколко години в ЦСМП и знам че, опитния шофьор още като му кажеш адреса веднага зацепва къде трябва да отиде,как е разположена сградата откъде се влиза и т.н. Докато са идвали разни младоци дето на средата на пътя спира и започва да разпъват едни карти и да звъни телефони на колегите си откъдето се закъснява по 10 минути и нагоре. А и на самия адрес опитните шофьори ти вадят спринцовки и ампули от чантата което спестява време, помага с ЕКГ-то и т.н. Но въпроса е по-скоро принципен, че не може някой който е ангажиран в спасяването на човешки животи да получава по-малко от някой който кара самосвал или боклукчийски камион. Във всяка бяла държава здравеопазването е водещ държавен приоритет, докато тук не е никакъв.

Прав си, но докато информацията достигне до шофьора се минава време.То това е и главния проблем.Иначе човека е ДЛЪЖЕН да тръгне веднага, ако няма друг случай.Автомобилите на бърза помощ не закъсняват защото шофьора незнае маршрута...
Миналия ден една жена ми припадна пред магазина и 20 минути чаках да дойдат да я вземат, при положение че се намирахме в центъра на града?!И защо?-защото нямало свободни коли...как да стане?И разбира се хората си го изкарват на шофьорите понеже те се показват, а не ония дето ги пращат по адресите.
Вобще много са проблемите заради, които бързата помощ не е толкова ''бърза''.

И не бъркайте - шофьорите на линейки НЕ са лекари.

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 29 сеп 2012 16:41

Doktorut написа:
luxorus написа:Имаше една анкета наскоро,не си спомням точно,но беше нещо от рода на "кой са най-корумпирани".Вариантите бяха-политици,полицаи и лекари.И аз гласувах за лекарите.Жена ми е лекар.От нея съм чувал унизителни за пациентите истории,ако знаете какво трябва да търпят горките пациенти от това жестоко,цинично лекарско съсловие.Тия се имат за богопомазани,гледат на другите като на низшестоящи,все са с мнението че някой нещо им дължи.Заклевам се в тоя живот ще направя така,че поне един корумпиран лекар да бъде осъден.Иначе жалко за човечеца,шофьора на линейката.Но така е,винаги ние,простолюдието го отнасяме.

Предполагам че изключваш жена си от групата на "циничното лекарско съсловие". Няма нищо по-грешно една голяма група от хора да се категоризира и слага под един общ знаменател. Със сигурност има корумпирани и некадърни лекари, но според мен те не са преобладаващата маса, както се опитват да го изкарат медиите. Само ще кажа , че има професии като лекарската за която важи максимата " с тях зле, но без тях още по-зле". Пак казвам, българския народ скоро ще съжалява за сегашното си отношение към медиците. Замислете се, защо толкова плютите тук лекари са толкова търсени на запад?

Естествено че я изключвам.Вярно е и това,че сред медиците има и много съвестни и отговорни хора.Ти можеш ли обаче да отречеш моите думи за корупцията,за "университетските" лекари,които преподават и по институтите и за това как се взима изпит при тях? Аз не говоря за ДжиПи-тата,за общопрактикуващите.Един добър доктор,взима месечно не по-малко от 4-5 бона,взима комисионни от фармацевтите,от лабораториите,защото праща проби при тях и така.Защо да напуска България.Напускат тези,които взимат по 7-800 лв.Темата е дълга,нямам време да пиша!
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 29 сеп 2012 17:19

Да внеса малко настроение в темата. Шофьорите на линейки е един от занаятите в които се прави най-много секс на работното място. Имам двама познати с такава работа и от тях съм слушал невероятни истории разиграващи се между шофьори на линейки и медицински сестри и докторки. Абе в общи линии яко секс по време на дежурства :lol:
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
Fridtjof Nansen
Контакти:

Мнениеот Fridtjof Nansen » 29 сеп 2012 17:30

stn написа:С едно такси или и собствен превоз се стига много по-бързо до болницата!

Аба момче упорито... :lol: Нали в линейката лекарят оказва неотложна медицинска помощ на болния (пострадалия) и през времето, докато тя пътува към болницата, как ще стане това в таксито или в собствената кола!?.... :o По-добре не се изказвай неподготвено по въпроси, от които хал хабер си нямаш. 8-)
Отборът ЦСКА е толкова Централен Спортен Клуб на Армията, колкото Банка ДСК е Държавна Спестовна Каса - две кухи, лишени от съдържание абревиатури от миналото.

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 29 сеп 2012 17:35

Всички служители в бърза помощ са трета категория. Пожарната команда са втора група и имат намален трудов стаж , накуп им дават 10 или повече заплати преди пенсиониране. Здравната министърка обеща на бърза помощ увеличение на заплатите с около 15% , което още е само на думи. Нека здр. министърка да положи усилия да приравни служителите в бърза помощ към втора категория труд , както е в пожарната команда.

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 29 сеп 2012 17:40

Fridtjof Nansen написа:
stn написа:С едно такси или и собствен превоз се стига много по-бързо до болницата!

Аба момче упорито... :lol: Нали в линейката лекарят оказва неотложна медицинска помощ на болния (пострадалия) и през времето, докато тя пътува към болницата, как ще стане това в таксито или в собствената кола!?.... :o По-добре не се изказвай неподготвено по въпроси, от които хал хабер си нямаш. 8-)

Голям процент от случаите , които посещават бърза помощ поради едни или други причини не са спешни , а неотложни и трябва да си търсят джипито и да се спасяват с друг превоз. Защото линеиката ако ангажирана с такъв нетложен случаи и гръмне бомба примерно както тази в Бургас , какво праиме.

Върни се в “Свободна зона”