Шиптари,цигани и/или фашисти

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Re: Шиптари,цигани и/или фашисти

Мнениеот alexveselinov » 26 юли 2012 10:58

Cesc Fabregas написа:E как няма всичко живо да мрази българите, като повечето се имат за най-великия народ на земята и с най-великата история? Тука не спираме да говорим кои били българи, кои били мангали, кои "ще е*ем" и определяме кои били измислени. Е кой да ги уважва такива хора? Основната "историческа гордост" е формирана на базата на някаква глупост, която се е изучавала до 12 клас в училищата. Занимавам се професионално с история, и мога да ви кажа че много от нещата в нашето "велико минало" далеч не са такива, каквито повечето си ги представяте... ;)
А тая част дето разправяте как се държали хърватите или които и да е тук, по-добре вижте как се държат българите където и да е в чужбина или поне мнозинството от тях и пак ще си говорим. Няма такива селяндури и олигофрени просто, няма как да ги сбъркаш!

С това какво искаш да кажеш,че не трябва да имаме историческа гордост?Или че българската история е глупост?Ако знаеше поне малко от историята на балканите щеше да ти е ясно защо се мразят хората в този регион.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 26 юли 2012 10:59

gugushito написа:народ,който с удоволствие краде от парите за пострадали от земетресението в Перник,където има хора като бащата на Емануела,който с парите отива на рулетка.... където хора не казват едно благодаря на роднините на удавилите се за живота им мъже... как искаме да ни уважават???? Проблемът си и в нас и никъде другаде!!! :oops:

Докато продължавате да мислите стадно и групово , така ще е . Просто напиши декларация че се разграничаваш от тези хора , а не да се срамуваш че си българин заради крадливи мутри ;)
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 26 юли 2012 11:00

gugushito написа:народ,който с удоволствие краде от парите за пострадали от земетресението в Перник,където има хора като бащата на Емануела,който с парите отива на рулетка.... където хора не казват едно благодаря на роднините на удавилите се за живота им мъже... как искаме да ни уважават???? Проблемът си и в нас и никъде другаде!!! :oops:

Разгеле, едно адекватно мнение :roll: ;)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
Shtuka
Контакти:

Мнениеот Shtuka » 26 юли 2012 11:00

izumrud написа:Нещата не са еднозначни, нито пък еднопластови
на първо място ние не сме хората, които имаме генерални лостове за действие
на второ място, хората, които имат генерални лостове, не го правят по много причини
на трето място - дори и ти, който пиешш за проблема, не си влязъл в същината му. Не може да живеем само с миналото - кои откъде идвали, кои каква история имали, кои били измислена нация и т.н. Ние българите живеем САМО И ЕДИНСТВЕНО с миналото си, с историята си. Все ни тегли назад, а не напред. Как пък не прочетох някой да напише "а ние занапред правим проект и в момента копаем дупка за еди какво си, или наливаме бетона на еди какво си или търсим земя за научен център, ще продаваме достижения на Крайслер или Космическата агенция" да речем? Защо сме/сте такива?
как да ви приемат, като нямате никакви реални постижения?
единствената държава без НИТО ЕДИН нобелов лауреат, единствената държава без сериозни научни постижения във втората половина на 20-и век, като изключим един професор от Варна, който е измислил формулата на Трептенията на коляновия вал на двигателя, която е единствена и уникална за целия свят
музика - нула в класациите, актьори в холивуд или на голямата сцена - нула
Е, какви претенции имаме?

Съгласен съм с теб,единствено не съм убеден че сме единствената държава без Нобелов лауреат.И общо взето пак опираме до постижения на правителството,което докара до просешка тояга учените хора в тази държава!Без отпускане на големи средства няма как да създадем нещо,камо ли да го продаваме на ''Крайслер'' и/или ''Космическата агенция'',а когато дойде зимата учените сами трябва да плащат изразходваното електричество с техните си заплати!Първият ми братовчед е ядрен физик,който е принуден да работи в магазин за строителни материали тъй като там взема доста по висока заплата отколкото в БАН,та какво да говорим и за какви достижения и постижения изобщо си говорим,когато интелигенцията и изобщо нацията са подложени на тих геноцид,...Всички виждаме когато няма учени и знаещи хора в какво се превръща тази нация и тази държава...
[rimg]http://x.vukajlija.com/var/uploads/reactions/201303/75025/Soccer-bump-stairs-gtfo.gif[/rimg]

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 26 юли 2012 11:03

alexveselinov написа:
Cesc Fabregas написа:E как няма всичко живо да мрази българите, като повечето се имат за най-великия народ на земята и с най-великата история? Тука не спираме да говорим кои били българи, кои били мангали, кои "ще е*ем" и определяме кои били измислени. Е кой да ги уважва такива хора? Основната "историческа гордост" е формирана на базата на някаква глупост, която се е изучавала до 12 клас в училищата. Занимавам се професионално с история, и мога да ви кажа че много от нещата в нашето "велико минало" далеч не са такива, каквито повечето си ги представяте... ;)
А тая част дето разправяте как се държали хърватите или които и да е тук, по-добре вижте как се държат българите където и да е в чужбина или поне мнозинството от тях и пак ще си говорим. Няма такива селяндури и олигофрени просто, няма как да ги сбъркаш!

С това какво искаш да кажеш,че не трябва да имаме историческа гордост?Или че българската история е глупост?Ако знаеше поне малко от историята на балканите щеше да ти е ясно защо се мразят хората в този регион.

Смея да твърдя че познавам историята на Балканите по-добре от поне 90% от пишещите в тоя форум, защото се занимавам и уча точно това. ;) Прочел съм доста специализирана литература(и то не само българска) в тая област, така че все знам "поне малко", прощавай ме. ;) Иначе не съм казал, че не трябва да има историческа гордост, а тезата ми е че тя трябва да се основава на реални факти, а не на митове, легенди и приказки от 1001 нощ, които се преподават като безспорна истина в училище.
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
RealMCF
Контакти:

Мнениеот RealMCF » 26 юли 2012 11:06

Поздравления! Най-сетне някой да се престраши да каже нещата със собствените им имена относно "историята"! Човече, Вие сте опасен за масите..., кой Ви позволява да разсъждавате над прочетеното?! :roll:
Real Madrid CF - 12 veces Campeon de Europa!

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 26 юли 2012 11:07

Смея да твърдя че познавам историята на Балканите по-добре от поне 90% от пишещите в тоя форум, защото се занимавам и уча точно това. Прочел съм доста специализирана литература(и то не само българска) в тая област, така че все знам "поне малко", прощавай ме. Иначе не съм казал, че не трябва да има историческа гордост, а тезата ми е че тя трябва да се основава на реални факти, а не на митове, легенди и приказки от 1001 нощ, които се преподават като безспорна истина в училище.

http://samoistina.com/
Препоръчвам ти този сайт.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
gugushito
Контакти:

Мнениеот gugushito » 26 юли 2012 11:13

South_Park написа:

Докато продължавате да мислите стадно и групово , така ще е . Просто напиши декларация че се разграничаваш от тези хора , а не да се срамуваш че си българин заради крадливи мутри ;)

в нито един от примерите,които давам,не става въпрос за мутри... първо помисли,после поствай !!! това са хора между нас, не някакви специални...такива примери всеки може да даде хиляди и това е огромен проблем :oops:

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 26 юли 2012 11:14

Единственото, в което се убеждавам включително и с тази тема, е че българите сме комплексари. Какво като ни били викали "цигани" и не знам си какво? Ние да не би да не им викаме цигани, фесове, резаци, шиптъри, мамалиги, и т.н.? Защо си мислим, че само нас не ни харесват и нас ни мразят? Аз съм чувал как англичани говорят лошо за французи и обратното, но те не се комплексират от това. На хората не им пука какво мислят другите за тях, защото не са комплексари като нас. :evil:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 26 юли 2012 11:14

RealMCF написа:

Поздравления! Най-сетне някой да се престраши да каже нещата със собствените им имена относно "историята"! Човече, Вие сте опасен за масите..., кой Ви позволява да разсъждавате над прочетеното?! :roll:

ИзображениеЕми просто избягвам да кълва това просто, което ми е смляно и поднесено на тепсия...винаги има нещо съмнително в тоя случай, още повече когато се предлага толкова чисто, блестящо и добре ухаещо за всички ;) Истината ВИНАГИ има повече от една страна, но повечето хора или не искат да я потърсят, или не знаят къде, нямат време или де да знам какво. ;) Не казвам, че само тук пишем безумия в учебниците си, напротив, почти навсякъде е така и това е с много прозрачна цел-да се промиват мозъците на обикновените хора, които "не задълбават". Особено историята е такава наука, че ако не разгледаш един факт от ПОНЕ 3 страни, не може да му се има особено доверие. ;)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Върни се в “Свободна зона”