izumrud написа:Нещата не са еднозначни, нито пък еднопластови
на първо място ние не сме хората, които имаме генерални лостове за действие
на второ място, хората, които имат генерални лостове, не го правят по много причини
на трето място - дори и ти, който пиешш за проблема, не си влязъл в същината му. Не може да живеем само с миналото - кои откъде идвали, кои каква история имали, кои били измислена нация и т.н. Ние българите живеем САМО И ЕДИНСТВЕНО с миналото си, с историята си. Все ни тегли назад, а не напред. Как пък не прочетох някой да напише "а ние занапред правим проект и в момента копаем дупка за еди какво си, или наливаме бетона на еди какво си или търсим земя за научен център, ще продаваме достижения на Крайслер или Космическата агенция" да речем? Защо сме/сте такива?
как да ви приемат, като нямате никакви реални постижения?
единствената държава без НИТО ЕДИН нобелов лауреат, единствената държава без сериозни научни постижения във втората половина на 20-и век, като изключим един професор от Варна, който е измислил формулата на Трептенията на коляновия вал на двигателя, която е единствена и уникална за целия свят
музика - нула в класациите, актьори в холивуд или на голямата сцена - нула
Е, какви претенции имаме?
Съгласен съм с теб,единствено не съм убеден че сме единствената държава без Нобелов лауреат.И общо взето пак опираме до постижения на правителството,което докара до просешка тояга учените хора в тази държава!Без отпускане на големи средства няма как да създадем нещо,камо ли да го продаваме на ''Крайслер'' и/или ''Космическата агенция'',а когато дойде зимата учените сами трябва да плащат изразходваното електричество с техните си заплати!Първият ми братовчед е ядрен физик,който е принуден да работи в магазин за строителни материали тъй като там взема доста по висока заплата отколкото в БАН,та какво да говорим и за какви достижения и постижения изобщо си говорим,когато интелигенцията и изобщо нацията са подложени на тих геноцид,...Всички виждаме когато няма учени и знаещи хора в какво се превръща тази нация и тази държава...
[rimg]http://x.vukajlija.com/var/uploads/reactions/201303/75025/Soccer-bump-stairs-gtfo.gif[/rimg]