Мнениеот pinkopinkito » 03 юни 2012 22:03
А на мен ми е чудно, защо тези неща само в София стават?
Докато живеех във Варна, ми се е случвало продавачката на билети да ме подмине, въпреки, че съм подвиквал и съм размахвал банкнота. Влиза контрола и и казвам какво е станало и без абсолютно никакви скандали, викове и истерии са ми продавали билетчето...
Сега в Мексико, в час пик, автобусите са меко казано претъпкани(макар,че са на всеки 2 минути). Обикновено хората се качват от предната врата и си купуват билетче от шофьора. Но в пиковите часове, хората се качват и от задната врата и започват да ти подават пари, които от ръка на ръка стигат до шофьора, който взема парите, връща ресто с билетче, и отново по веригата стига до пътника. Въпросче: това би ли станало в български градски транспорт или повечето бихме се скатали?
***Тук също важи правилото за големината на банкнотите и това е оповестено на предното стъкло. За да ползваш автобус, трябва да носиш сравнително дребни пари, за да може шофьора да ти даде ресто. А ако случайно няма ресто в момента, то той ти продава билета и при първа възможност ти връща остатъка от рестото.
***За метрото има презареждащи се карти и така си решаваш проблема с рестото, тъй като машинките за метроро искат точно или само монети и за да си спестиш проблемите, просто си купуваш от тези презареждащи карти и можеш да си я зареждаш с колкото си искаш пари.
Начин винаги има, стига да има желание и от двете страни. Докато мислим само за тарикатлъци и как да спестим левче от транспорт, нещата трудно биха се оправили.
***Дадох примера с Варна, тъй като там сме меко казано темерути и доста високомерни, но въпреки това, НИКОГА не съм имал проблеми с контроли или билетопродавачи...