Мит Ромни - новият Рейгън и Буш?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Мит Ромни - новият Рейгън и Буш?
Американците са му намерили цаката. Като им потрябват пари, печатат си и плащат на останалия свят с тях. Тъй като долара е международна валута, напечатаните пари, не създават инфлация в САЩ. Могат да си направят още десет войни, ако искат, защото останалата част от света която, оперира с долари, плаща цената. Ако гърците можеха да си печатат евро и цяла Европа да им го приема, още щяха да си живеят както досега.

GINA CARANO MMA
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/928/3214928e.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/1C/50/357253c2500e1c50.gif[/wrapimg]
						[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/928/3214928e.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/1C/50/357253c2500e1c50.gif[/wrapimg]
Hellkeeper написа:Чета и се чудя, как може да има хора, които са на страната на САЩ (и Израел), при положение, че САЩ са в основата на всички войни (особено в последните 20-30 години)?
Да,така е-в общи линии в основата на тези войни са големите корпорации,които печелят от доставката на оръжия и международните банкери,които осигуряват заеми за войните и които са главно от еврейски произход.Жалко наистина,че има хора,които са на тяхна страна и не могат да вникнат по-дълбоко в ситуацията.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
						- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Трудно ще го изберат, тъй като е мормон, но ще видим   И аз недоумявам как има хора, които харесват и подкрепят Иран на аятоласите, Северна Корея или Сирия на Асад, ама ей на, има ги
  И аз недоумявам как има хора, които харесват и подкрепят Иран на аятоласите, Северна Корея или Сирия на Асад, ама ей на, има ги   

И аз недоумявам как има хора, които харесват и подкрепят Иран на аятоласите, Северна Корея или Сирия на Асад, ама ей на, има ги

Както тук има индивиди, които показват, че не правят разлика между Иран, Сирия и Северна Корея така и там има такива, които не правят разлика между България, Македония и Албания   Значи, ако не бях срещу цензурата в интернет щях да помоля модераторите да заключат темата...сега просто ще изключа компютъра за ден-два
  Значи, ако не бях срещу цензурата в интернет щях да помоля модераторите да заключат темата...сега просто ще изключа компютъра за ден-два   

Най-много ми хареса частта, където ми пишете, че ако имаш ядрено оръжие възможността да го използваш нараства спрямо официалната религия на страната...само не разбрах дали и преди 60 години пак така щяхте да дрънкате Или, викаш, по-добре Израел да хвърли една бомба върху Иран, отколкото обратното
  Или, викаш, по-добре Израел да хвърли една бомба върху Иран, отколкото обратното   

И не ме карайте пак да бъмпвам темата за посещението на Хилари - как вещаело, че САЩ ще са нападнали Иран от 2 седмици 

[offtopic]:lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:[/offtopic]
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:[/offtopic]

Значи, ако не бях срещу цензурата в интернет щях да помоля модераторите да заключат темата...сега просто ще изключа компютъра за ден-два
  Най-много ми хареса частта, където ми пишете, че ако имаш ядрено оръжие възможността да го използваш нараства спрямо официалната религия на страната...само не разбрах дали и преди 60 години пак така щяхте да дрънкате
 Или, викаш, по-добре Израел да хвърли една бомба върху Иран, отколкото обратното
 И не ме карайте пак да бъмпвам темата за посещението на Хилари - как вещаело, че САЩ ще са нападнали Иран от 2 седмици

[offtopic]:lol:
 :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:[/offtopic]
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:[/offtopic]НЕ ГЛЕДАМ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ
						- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Понеже явно визираш мен в първата част на коментара си, аз разлика между Иран, Северна Корея и Сирия правя, въпреки че ако се замисли човек приликите между тези държави не са никак малки    Ако видиш и кои големи сили подкрепят тези страни, картинката ще ти стане още по-ясна. По-вероятно е да се използват оръжия, без значение ядрени или не, от държави, които не признават съществуването на други суверенни държави, а точно такава е Иран, която не признава правото на живот на Израел. Евреите никога няма да хвърлят първи атомна бомба, просто защото не са малоумни, докато за аятоласите това хич не е сигурно ...
  Ако видиш и кои големи сили подкрепят тези страни, картинката ще ти стане още по-ясна. По-вероятно е да се използват оръжия, без значение ядрени или не, от държави, които не признават съществуването на други суверенни държави, а точно такава е Иран, която не признава правото на живот на Израел. Евреите никога няма да хвърлят първи атомна бомба, просто защото не са малоумни, докато за аятоласите това хич не е сигурно ...
Атомните бомби над Хирошима и Нагазаки са съвсем друга бира

Ако видиш и кои големи сили подкрепят тези страни, картинката ще ти стане още по-ясна. По-вероятно е да се използват оръжия, без значение ядрени или не, от държави, които не признават съществуването на други суверенни държави, а точно такава е Иран, която не признава правото на живот на Израел. Евреите никога няма да хвърлят първи атомна бомба, просто защото не са малоумни, докато за аятоласите това хич не е сигурно ...
  Ако видиш и кои големи сили подкрепят тези страни, картинката ще ти стане още по-ясна. По-вероятно е да се използват оръжия, без значение ядрени или не, от държави, които не признават съществуването на други суверенни държави, а точно такава е Иран, която не признава правото на живот на Израел. Евреите никога няма да хвърлят първи атомна бомба, просто защото не са малоумни, докато за аятоласите това хич не е сигурно ...Атомните бомби над Хирошима и Нагазаки са съвсем друга бира

е кво да си говорим евреите гадна работа ама пак поне сейр ще се гледа  

- 
									На линияmetodito
- Контакти:
Не  разбирам как могат да бъдат поставени Буш и Рейгън на една плоскост. Има се предвид Буш-младши, нали? Буш-младши, а и Буш-старши са най-компрометиралите се управници на САЩ след Никсън като първият имаше интелигентността на зеленчук. Независимо кой е виновен (дали самите американци - пряко, или Ал Кайда - тоест пак американците, само че не пряко), Буш-баща и син са главните, а вторият, може би единственият виновник за това,което се случи на- 11.09.2011. Тези жертви тежат на съвестта на въпросният зеленчук и баща му. Всеизвестен факт е, че именно по времето на Буш-старши САЩ подпомагат активно талибаните, а Ал Кайда, ако приемем, че това не е фикция - е създадена по времето на горепосоченият Джордж Ι, а кадрите му с Бен Ладен - станаха известни на целият свят. При инаугурацията си за вторият мандат младият зеленчук подготви американците за това, което им предстоеше в началото на Новия век. Неподготвеността на САЩ за инвазията в Афганистан ясно личи днес. Това беше милитаристична авант'ра с предизвестен край или по-скоро с предизвестена безкрайност. И ако в Ирак офанзивата се оказа успешно бизнес начинание за "спонсорите" на корумпираната администрация - както на петролните гиганти, така и на военните доставчици, които гравитират около къщичката на чичо Сам, то офанзивата към непревземаемите чукари над които дори Александър Македонски се е отчаял е начинание с много неизвестни, а спекулациите за контрол над маковите полета няма как да бъде доказана, така, както и истинските поръчители и извършители на това, което се случи през септември 2001 г. Разбира се, не са само това "плодовете" на "труда" на двамата Буш. Прогнилата здравна система (която ще вземе главата на Обама), финансовият трус от 2008/09, който лавинообразно завличча милиони по пътя си, според някои е проста една ужасяваща схема замислена от хора обслужващи интересите на висшата администрация във Вашингтон в края на първият мандат на Джорджи Джуниър. А злите езици твърдят, че именно въпросните хора в сянка стоят зад избирането му за втори път (помните ли ...неразбориите при преброяването на гласовете). 
Та така. И къде се поставя Рейгън в картинката не мога да разбера? Рейгън заздравява икономиката през 80-те, намалява безработицата до невиждани! днес проценти, които САЩ може би няма да достигнат. Той е пряк участник (според някои инициатор даже, но според мен е малко по-сложно...) в свалянето на Желязната завеса и Краят на Студената война. Исторически момент, който поставя основите на най-новият свят. Рейгън прокарва идеята за масовото раззоръжаване. Нещо, което мозъците и на двамата бушовци да се съберат в една глава няма да измислят.
А иначе... мисля, че най-страшното мина. Това бе МакКейн. Е, този пич щеше да разкаже играта на целият свят.

Та така. И къде се поставя Рейгън в картинката не мога да разбера? Рейгън заздравява икономиката през 80-те, намалява безработицата до невиждани! днес проценти, които САЩ може би няма да достигнат. Той е пряк участник (според някои инициатор даже, но според мен е малко по-сложно...) в свалянето на Желязната завеса и Краят на Студената война. Исторически момент, който поставя основите на най-новият свят. Рейгън прокарва идеята за масовото раззоръжаване. Нещо, което мозъците и на двамата бушовци да се съберат в една глава няма да измислят.
А иначе... мисля, че най-страшното мина. Това бе МакКейн. Е, този пич щеше да разкаже играта на целият свят.
Е, как можа да го кажеш това, човек?! Искаш ли да си обикновен иранец. Защото е ясно, че не Ахменединеджад и обкръжението му или духовните "спасители" на Иран ще пострадат, а онези обикновени хора, които стават сутрин за работа да могат да изкарат пари за семейството си, а в събота отиват на стадиона да речем, точно като много от хората тук в този форум.е кво да си говорим евреите гадна работа ама пак поне сейр ще се гледа
ehh написа:Пускам ви статията от Капитал. Кандидат-президентът от републиканците Ромни, като че ли за първи път обявява твърдата ръка, с която мисли да действа в глобален мащаб, ако бъде избран за президент. На Обама мандата изглежда, че ще мине по-скоро спокойно, и едва ли ще тръгне на някаква военна офанзива срещу Иран. Чудя се, кой ще бъде избран на предстоящите избори. Писна ли на американския народ от "тих" президент и ще заложат ли отново на по-агресивен? Дали ще успее картата на Ромни и ще влезе ли светът в нов няколко годишен военен конфликт, след затихналите вече в Афганистан и Ирак?
Ако хамериканците имат поне капка мозък ще си преизберат тихият Обама! Последното нещо, което им трябва в момента е нов военен конфликт и да потрошат стотици милиарди, които е ясно, че после ще си избият, НО после! И докато парите могат да се избият, то човешките животи не могат! А и хамериканците са страхливи по природа и докато има вероятност Иран да отвърне на удара с удар, и то не какъв да е, а ядрен... надали янките ще изкарат чак толкова големи топки, че да гласуват за агресивен кандидат за президент.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
miromov написа:Американците са му намерили цаката. Като им потрябват пари, печатат си и плащат на останалия свят с тях. Тъй като долара е международна валута, напечатаните пари, не създават инфлация в САЩ. Могат да си направят още десет войни, ако искат, защото останалата част от света която, оперира с долари, плаща цената. Ако гърците можеха да си печатат евро и цяла Европа да им го приема, още щяха да си живеят както досега.
Не си напълно прав. Ако САЩ постоянно печат нови и нови кинти валутата им ще продължава да се обезценява! Не помниш ли само преди 3 години колко по-скъп беше долара, спрямо еврото, а виж го в момента! Просто е абсолютно невъзможно да печаташ нови и нови кинти до безкрай, без негативни последствия за теб самият. Самият пазар не го позволява.
На хамериканците най-голямата им далавера е от войните. Мобилизират няколко десетки хиляди запасняци, почват да им плащат пълна заплата, дават поръчки за нови оръжия на военните заводи, за кетаринг на мобилизираната армия и тн - респективно после войниците, заводите и изобщо всички фирми, които са намазали покрай войната плащат данъци и част от тези пари се връщат обратно в хазната на САЩ, но когато американците спечелят дадена война... загубилата държава е длъжна да им изплати репарации, т.е. да им възстанови всичките разходи свързани с войната! По този начин САЩ си получава обратно всичките вложени пари, но в същото време са вкарали в собствената си икономика милиарди, които да се завъртят. - Те това е цялата им врътка от войните. + че после слагат ръка върху стратегическите ресурси на загубилата страна...
Изразено с прост пример в цифри: разходи за войната 1 милиард долара, данъчна ставка 10% (това са само примерни цифри) --> Обратно в хазната под формата на данъци се връщат 100 милиона долара, но загубилата държава после им го изплаща този милиард под формата ан репарации и накрая хазната на САЩ вместо 1 милиард разполага с милиард и 100 милиона + в икономиката им са вкарани още 900 милиона, които са в обръщение и самите американци пазарят с тях, с което постъпленията от данъци се увеличават още повече. Чистата им печалба накрая възлиза на едно милиард и половина...
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Не знам кой прав кой крив ,но от историята знам само една държава която не се е замислила да използва ядрено оръжие,така че кой е истинската опасност за мира в света всеки сам да си направи изводите.