Drunken_Master написа:ReBorn1982 написа:Факт е, че все по-малко деца се кръщават с български имена. Уви, масово се избират чужди имена, основно от западния свят. Да, на мен не ми е приятно, щото държа на българщината. Но за някои това било "мрънкане" и повод за присмех ..... ами, хубаво, смейте ми се .....
Не, той е прав, че в края на краищата си е работа на родителите, да избират имена на децата си и е смешно да им се бъркаме... ама на мен лично всичко това ми бие на жалка парвенющина. Както да празнуваме "Хелоуин" например.
Ма кой се бърка ??! .... аз не съм видял някой да им се бърка.
О, аз съм направил един коментар ..... което било голям проблем за съвременния безродник, кланящ се на запада ..... извинявам се, но живеем в едно общество, поне па едничкото право на мнение не може ли да имаме ??!
И, да, българщината умира със страшна скорост - кръщаваме си децата с чуждестранни имена, пълним си езика с чужди думи (заменяйки българските такива с тях), празнуваме напълно чужди на нашата култура празници и т.н. ..... чудесно, за безродници като Шмити и червеношийката е много добре, тяхно си право, аз пък имам друго мнение, някакъв проблем ли има ??!