Цигуларят на дявола...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Цигуларят на дявола...

Мнениеот sin4ec » 04 яну 2017 20:32

GA_ veliki написа:
sin4ec написа: В този филм един от тези музиканти-Дейвид Гарет, успешно се превъплъщава в ролята му. Освен това, Гарет изпълнява всички партии на цигулката във филма.

Не съм много наясно с тази музика, но мисля, че едва ли има по-добър от Гарет да изпълни ролята.

Гарет е изключително талантлив и нестандартен музикант, който не се свени да експериментира и никак не се съобразява с догмите. Има уникални попадения и изпълнения, можеш да ги погледнеш в тубата.
Сам фен на Паганини, на журналистически въпрос кое е най-трудното за изпълнение произведение за цигулка въобще, категорично посочва прословутото 24 капричио. Изпълнението му съм пуснал по-горе.
Много виртуози са свирили това капричио, но интерпретацията на Гарет е наистина убийствена.
Във филма има още едно негово феноменално изпълнение-на " Венециански карнавал".
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 04 яну 2017 20:58

sin4ec написа:
GA_ veliki написа:
sin4ec написа: В този филм един от тези музиканти-Дейвид Гарет, успешно се превъплъщава в ролята му. Освен това, Гарет изпълнява всички партии на цигулката във филма.

Не съм много наясно с тази музика, но мисля, че едва ли има по-добър от Гарет да изпълни ролята.

Гарет е изключително талантлив и нестандартен музикант, който не се свени да експериментира и никак не се съобразява с догмите. Има уникални попадения и изпълнения, можеш да ги погледнеш в тубата.
Сам фен на Паганини, на журналистически въпрос кое е най-трудното за изпълнение произведение за цигулка въобще, категорично посочва прословутото 24 капричио. Изпълнението му съм пуснал по-горе.
Много виртуози са свирили това капричио, но интерпретацията на Гарет е наистина убийствена.
Във филма има още едно негово феноменално изпълнение-на " Венециански карнавал".

Нали това съм написал, че едва ли има по-добър от него за ролята.А на Гарет имам ина телефона доста неща не само на компа.
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 04 яну 2017 21:04

GA_ veliki написа:Нали това съм написал, че едва ли има по-добър от него за ролята.А на Гарет имам ина телефона доста неща не само на компа.

Именно де, за едно и също нещо говорим. Между впрочем на моята телефонът звъни с неговото изпълнение на " Карибски пирати".

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 04 яну 2017 21:31

fcb_bg написа:...Какво общо има СССР бе трол? Казвам, че каналите са заляти с американска помия отсекъде. Нямам против хубавото им, ама то тва на нищо не прилича, ебаси.

1. Научи добре значението на думичката "трол".
2. Продължавай да пиеш "Бургаска мускатова" в Бургас, вместо "Боярышник" в Губкин (бивше село Коробково).
3. Абонирай се за доставчика, който предлага най-много руски канали - така ще гледаш руска помия. ;)
4. Радвай се, че в петък няма само американска телевизия, така както не те викат задължително на манифестация на 4 юли. :)
5. Готви се за вашата Коледа, не пиши глупости по форумите.
6. Спокойной ночи. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 05 яну 2017 20:28

2016 написа:Тази тема много ме зарадва. Показва нивото на пишещите редовно . Хора на и над 30-те откриват личности, които всеки уважаващ себе си човек, поне със средна интелигентност и обща култура е "открил" някъде около пубертета. :lol: баси форума на деб*ли.

Всъщност единственото мнение на дебил в тази тема е твоето. Което не е изненада.
Колкото до Паганини, на 16-17 свирех някои негови пасажи на китарата, и то доста успешно.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 05 яну 2017 21:54

soilwork написа:[center]Да допълня за още един "докоснат " от дявола.....за жалост тежката болест не му позволи да разкрие всичко от струните :cry: [/center] [center][youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wGFDWTC8B8g[/youtube][/center] [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fTx0ms0tfCE[/youtube]

Джейсън е невероятен и историята му ужасно тъжна, но той е само един от последователите, на истинския Паганини в рока- Yngwie J. Malmsteen. Самия Джейсън Бекер е голям фен на Ингви и даже във филма, части от който са тези две клипчета, има записи от ученическите му години, в които той свири парчета на Малмстийн. :)
Eто едно клипче и на друг негов последовател-
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NKBE7u7byTk[/youtube]

А за самия Ингви, мосля че това е достатъчно:
Малмстийн става новатор и допринася за еволюцията на модерната рок китара, по-специално с включването на неговите ладови прогресии, повлияни от класиката техники, срещани рядко в рок музиката. Той е признат, заедно с Ранди Роудс, за популяризирането на неокласическия хеви метъл стил и вдъхновяването на ново поколение музиканти, свирещи на електрическа китара като Пол Гилбърт, Джейсън Бекър и Тони Макалпайн. В края на 1988 г. производителят на китари Фендър Стратокастър пуска специална серия китари с подписа на Ингви Малмстийн, чест оказвана до този момент само на него и на Ерик Клептън.

" Преди Малмстийн, рокаджиите само си мислеха, че свирят на китара." 8-)
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 яну 2017 15:34

2016 написа:Тази тема много ме зарадва. Показва нивото на пишещите редовно . Хора на и над 30-те откриват личности, които всеки уважаващ себе си човек, поне със средна интелигентност и обща култура е "открил" някъде около пубертета. :lol: баси форума на деб*ли.

:mrgreen: :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”