Почина Фидел Кастро

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: Почина Фидел Кастро

Мнениеот GOLEADOR » 30 ное 2016 15:56

1982 написа:
GOLEADOR написа:
1982 написа:
GOLEADOR написа:Фидел никога не е криел,че е богат.За това и не върви да кажеш на човек който е национализирал собственото си имение в полза на народа,че е завзел властта за да забогатее.Кастро е осъзнал,че богатството само за себе си е нищо и е поискал да направи богати всички кубинци.Човек с мисия от която не се отказва до смъртта си.

Уааааааааааааааааааауууууууууууууу ...... ти сериозно ли ??! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Как мислиш,ти ще се откажеш ли от богатството си ако не смяташ,че това е за доброто на народа ти?Кой прави такива неща?
Срещу него са направени повече от 600 опита за атентат,ако нямаш чувство за мисия дали ще ги преживееш.Спокойно може да се разбереш с щатите и да си гледаш спокойно живота в Куба или където ти харесва по света,включително и САЩ.

От какво богатство се е отказал, та той става много по-богат като лидер на Куба, отколкото преди това е и сънувал ?! Хайде не ми го изкарвай някакъв мъченик, десетки години тънеше в лукс и разкош.

Какъв лукс,заплахата да те гръмнат всеки момент?При положение,че ако клекне на САЩ ще си заграбва колкото имения и богатства иска без никой да го гърми,те САЩ така са и мислели от начало,че е новия Батиста.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 30 ное 2016 15:56

GOLEADOR написа:
diplomat написа:Интересно ми е как вярваш безрезервно на дадена информация, а после заклеймяваш друга като пропаганда. :? Историята винаги има три страни - твоята, на другите и истината. Не ме разбирай погрешно, САЩ са виновни за много неща и са причинили много злини, но това не трябва да оправдава Кастро. Ще трябва да ми простиш, че силно се съмнявам в искреността на комунистическата история, знаейки какви са ги вършили нашите хубавци почти 50 години. :roll:

На кое да не вярвам,че Кастро е богат и национализира фамилното си имение и в него се настаняват местните селяни ли?Или за успехите на Куба в образованието и здравеопазването.По-назад бях постнал документ от ЮНЕСКО относно образованието в Куба.За здравеопазването може да попиташ Гугъл или СЗО,все на нещо ще попаднеш което да те накара да повярваш в успехите на кубинците.Аз също не очаквах да са толкова напред с материала.Те са малко по-малка страна от нас с 11 000 000 население и обградени изцяло от врагове.И въпреки това Марадона отива да се лекува в Куба,или и на това да не вярвам?

Искаш сега да ти пускам информация, че Кастро е бил милиардер ли? Или да ти цитирам твърденията на негов бивш бодигард за благосъстоянието му? Според мен чак милиардер не е станал, но е живял като цар до 90 годишна възраст. Може и да е имал добри политики, това само кубинците могат да го кажат. Но лъжите и лицемерието му са абсолютен факт.

Тук наистина спирам моето участие в дискусията, защото нищо няма да постигнем. Дано поне си разбрал малко от това, което имам предвид, както се опитвам аз да разбера твоята гледна точка.
Последна промяна от diplomat на 30 ное 2016 15:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 ное 2016 15:58

Голеадоре, няма как да убедиш никого, че тънещият в разкош и лукс Кастро, се бил отказал от ...... богатството ...... в името на кубинския народ. :mrgreen: :mrgreen:

Тия мантри за мисията да направел всички кубинци богати ги приказваш, все едно си живял рамо до рамо с него и си му бил душеприказчик. Приличаш ми на един герой на Сервантес с тия утопични теории, които развиваш тук.

Фактите са пределно ясни - Куба бе една бедна и мизерна държавица, докато в същото време Кастро тънеше в лукс и разкош и си играеше на велик лидер. Затворите и гробищата бяха пълни с всякакви инакомислещи кубинци, а други 1-2 милиона избягаха от Куба, други хиляди пък се удавиха в опитите си да го сторят.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 ное 2016 16:04

GOLEADOR написа:Какъв лукс,заплахата да те гръмнат всеки момент?При положение,че ако клекне на САЩ ще си заграбва колкото имения и богатства иска без никой да го гърми,те САЩ така са и мислели от начало,че е новия Батиста.

Що, без да кляка на САЩ, все едно не си е заграбвал каквото поиска, нали, щото цяла Куба не е негова собственост вече ??!

Мислел доброто на кубинския народ ..... затова ли въвежда еднопартийна система, направо диктатура ??! Затова ли налага тотална цензура и преследва всяко инакомислие, всяка критика срещу себе си ??! Цялото това мачкане ли наричаш грижа за народа ??!

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 30 ное 2016 16:11

1982 написа:Голеадоре, няма как да убедиш никого, че тънещият в разкош и лукс Кастро, се бил отказал от ...... богатството ...... в името на кубинския народ. :mrgreen: :mrgreen:

Тия мантри за мисията да направел всички кубинци богати ги приказваш, все едно си живял рамо до рамо с него и си му бил душеприказчик. Приличаш ми на един герой на Сервантес с тия утопични теории, които развиваш тук.

Фактите са пределно ясни - Куба бе една бедна и мизерна държавица, докато в същото време Кастро тънеше в лукс и разкош и си играеше на велик лидер. Затворите и гробищата бяха пълни с всякакви инакомислещи кубинци, а други 1-2 милиона избягаха от Куба, други хиляди пък се удавиха в опитите си да го сторят.

Ще направя последен опит да ти го обясня пък дано излезе нещо.
Ти ако си богат какво ще е най-важното за теб?
1.Богатството на всяка цена ,даже и с риск за живота ми.Може да имам 50 000 000 , но за още 1 бих жертвал живота си за да го имам и него?
2.Здравето.Дали днес ще спечеля още 1 000 000 или не , не е от значение , стига да съм жив,здрав и спокоен за живота си.
Като си отговориш на тези въпроси помисли за над 600-те опита за атентат срещу Фидел.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 30 ное 2016 16:42

GOLEADOR написа:
1982 написа:Голеадоре, няма как да убедиш никого, че тънещият в разкош и лукс Кастро, се бил отказал от ...... богатството ...... в името на кубинския народ. :mrgreen: :mrgreen:

Ще направя последен опит да ти го обясня пък дано излезе нещо.
1.Богатството на всяка цена ,даже и с риск за живота ми.Може да имам 50 000 000 , но за още 1 бих жертвал живота си за да го имам и него?
2.Здравето.Дали днес ще спечеля още 1 000 000 или не , не е от значение , стига да съм жив,здрав и спокоен за живота си.
Като си отговориш на тези въпроси помисли за над 600-те опита за атентат срещу Фидел.

Ти пък какво му се връзваш на тая конска фашкия. Много добре те е разбрал, но нарочно се прави на ударен и троли. Не го ли виждаш плода на кръвосмешение как от вече няколко дни само той виси и троли в темата и повтаря едно и също нещо. Те това са янкофилските грантаджийчета, кухи кухи до безобразие. Не случайно народа им казва чугунени тикви.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 30 ное 2016 16:45

Това псе безродно, след като се прави на толкова загрижено псе, да вземе да каже защо любимците му осъществиха чудовищен геноцид спрямо индианците. Защо умишлено и целенасочено унищожават техният етнос и култура ? Защо малкото останали бяха натирени против тяхната воля в резервати. Да точно така, резервати. Все едно са някакви животни.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 ное 2016 21:18

GOLEADOR написа:Ще направя последен опит да ти го обясня пък дано излезе нещо.

Първо, убеден съм, че не е имало над 600 опита за атентат, това е част от жалката му пропаганда, много по-малко са със сигурност.
Второ, славата и богатствата са свързани и с много рискове, особено в Латинска Америка, Кастро няма как да бъде сигурен за живота си, без значение дали е със САЩ или срещу тях, Батиста, като е бил със САЩ, да не би да не са правени опити да бъде убит и той ??!

Хора като Кастро знаят рисковете и си ги поемат.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 30 ное 2016 22:39

Геноцидът над индианците

Американският индиански Холокост, известен като „500 годишната война“ и „Най-дългия Холокост, който взел най-много жертви в историята на човечеството“. Въпреки, че е най-огромният и най-дълго траещия – той се отрича. В САЩ и Канада не ги учат, че местното население е било екстерминирано. Избитите са между 95 000 000 и 114 000 000, но въпреки това рядко някой говори по темата.

Този момент от американската история рядко се преподава в училищата на САЩ и Канада. Причината е ясна: в резултат на „най-дългия холокост“ в историята на човечеството, са избити 95 от общо 114-те милиона местни индианци, живели на територията на днешните САЩ и Канада, пишат световни медии. Според книгата на Д. Стенард „Американският холокост“, издадена през 1992 г. от „Оксфорд юнивърсити прес“ тази цифра е дори повече от 100 милиона.

„Концепцията на Хитлер за концентрационните лагери се дължи до голяма степен на изучаването на английския език и историята на САЩ. Той се е възхищавал на лагерите за бурите в Южна Африка и за индианците в дивия Запад и често пред най-близкото си обкръжение e споделял своето удовлетворение от „ефективността“ на унищожаването на коренните индианци“, пише в книгата си „Адолф Хитлер“ Джон Толанд.

Индианците дълго време имат най-висок процент на смъртност сред населението на Северна Америка. Основните им „убийци“ са: вариола, морбили, грип, коклюш, дифтерия, тиф, чума, холера, скарлатина и всички те се „внасят“ от европейските колонизатори. Някои историци смятат, че „европейските“ болести дори са причинили 80% от смъртните случаи сред автохтонното население на континента.

Върни се в “Свободна зона”