10 Ноември 1989 г. – денят, който промени всичко

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: 10 Ноември 1989 г. – денят, който промени всичко

Мнениеот Thsmith » 15 ное 2016 23:47

Ама защо ми е да ходя в горни, долни или в който и да е лом? Защо ми е казвам на някого, че е идиот? Да обикалям поименно и да им го казвам ли? Какво печеля от това, полза имам ли?
Аз ти казвам, че грам не ме интересуват, а просто констатирам един факт. От това следва, че няма нужда да се опитваш да ме пращаш при когото и да е. Може да се опиташ да ме обориш и да докажеш, че да работиш за 200 лв е ОК и не си идиот ако го правиш. Чакам...

----
пп Може и на практика да го направиш, пак ти предлагам. Веднага ще те уредя с работа за такава заплата.

--------

Нз защо, но докато писах това се сетих за уводното изречение от книгата за Доналд Тръмп "Искам всичко"

Повечето хора не стават за нищо, затова е невъзможно човек да изпитва към тях каквото и да било уважение.

Няма пряка връзка с дискусията, просто се сетих и реших да го препиша.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 16 ное 2016 08:36

Thsmith написа:Ама защо ми е да ходя в горни, долни или в който и да е лом? Защо ми е казвам на някого, че е идиот? Да обикалям поименно и да им го казвам ли? Какво печеля от това, полза имам ли?
Аз ти казвам, че грам не ме интересуват, а просто констатирам един факт. От това следва, че няма нужда да се опитваш да ме пращаш при когото и да е. Може да се опиташ да ме обориш и да докажеш, че да работиш за 200 лв е ОК и не си идиот ако го правиш. Чакам...

----
пп Може и на практика да го направиш, пак ти предлагам. Веднага ще те уредя с работа за такава заплата.

--------

Нз защо, но докато писах това се сетих за уводното изречение от книгата за Доналд Тръмп "Искам всичко"

Повечето хора не стават за нищо, затова е невъзможно човек да изпитва към тях каквото и да било уважение.

Какво искаш да ти обясня,виждаш съдбата на тези честни и трудолюбиви хора и защо са били принудени да чукат мини за 250 лева,отиваш и им казваш,че са идиоти (ако не те е страм).Повтарям,ако беше християнин нямаше да пишеш всичките тези глупости!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 16 ное 2016 09:30

Изчетох доста мнения.Повечето идиотски на ч-киджии.Пенсията на майка ми с 40 годишен стаж я харча за един мач на Ботев в отдалечените кътчета на Отечеството,а един от синовете ми на метри от дома ми за вечер.Турските изселници на времето напуснаха Родината ,защото имаше договорка че стажа в България ще им се зачита в Турция,а не за сменени имена.За това сега взимат по 600 долара пенсия и идват с рейсове да гласуват.И в съседката го правят,а дори не знаят за кого.какъв е и какво ще прави.10 ноември беше планиран и промени само тези които го планираха.Преди ни управляваха с укази,декрети.пленуми,сега го правят с пари.Куфарчетата на Луканов не е измислица,а факт.Кмета на Лесичево.генералското село е взел 50 000 лв за да развива бизнес.През 1990г.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 16 ное 2016 10:36

КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Изчетох доста мнения.Повечето идиотски на ч-киджии.Пенсията на майка ми с 40 годишен стаж я харча за един мач на Ботев в отдалечените кътчета на Отечеството,а един от синовете ми на метри от дома ми за вечер.Турските изселници на времето напуснаха Родината ,защото имаше договорка че стажа в България ще им се зачита в Турция,а не за сменени имена.За това сега взимат по 600 долара пенсия и идват с рейсове да гласуват.И в съседката го правят,а дори не знаят за кого.какъв е и какво ще прави.10 ноември беше планиран и промени само тези които го планираха.Преди ни управляваха с укази,декрети.пленуми,сега го правят с пари.Куфарчетата на Луканов не е измислица,а факт.Кмета на Лесичево.генералското село е взел 50 000 лв за да развива бизнес.През 1990г.

Интервю със Стефан Цанев:
Кой спечели от прехода? И какво се случи, та повече от половината българи тънат в мизерия.
- Това не бе никакъв преход, това беше време за разграбване на общонародната собственост, създадена при социализма. Как беше създадена тази собственост и каква беше - е друг въпрос, но тя съществуваше и по всички морални и юридически норми принадлежеше на всички, на народа. А какво стана? Всички правителства след 1989 година се занимаваха с едно и също нещо - нямаше идеологии, нямаше политически платформи, нямаше икономически програми, нямаше различия - целта на всички бе една: техни хора да завладеят, да заграбят колкото може повече държавна собственост. Наричаха я държавна за маскировка, да не би народът да се сети, че ограбват неговата собственост. Е, народът не се сети - и сега 600 души притежават колкото останалите 7 милиона и половина, колкото целият народ.

А не сте ли си задавали въпроса: къде бяха, какво правеха през това време комунистите? Защо никой от тях не оказа съпротива срещу унищожаването на строя им, нали щяха да защитават идеалите си до смърт? Нямаше бунтове, нямаше драми, нямаше трагедии, никой не се самоуби - дори за фарс не става.

- Вашето обяснение?
- Оказа се, че никой от тях не е вярвал в тези идеали, в името на които избиха милиони. Напротив - комунистите първи се юрнаха да стават капиталисти. Що за цинизъм? Този цинизъм прерасна в наглост, в бруталност, в диващина, в бандитизъм, всичките онези СИК-ове, ВИС-ове, барети, борци и мутри са техни, те заразиха с цинизма си цялото общество. Мафията в българската държава е уродливата рожба на този безпрецедентен исторически цинизъм. Няма идеали, няма нищо свято - и комунистите първи започнаха да разграбват социалистическата собственост, може би защото си я смятаха за своя.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 ное 2016 12:40

GOLEADOR написа:
Thsmith написа:Ама защо ми е да ходя в горни, долни или в който и да е лом? Защо ми е казвам на някого, че е идиот? Да обикалям поименно и да им го казвам ли? Какво печеля от това, полза имам ли?

----

--------

Какво искаш да ти обясня,виждаш съдбата на тези честни и трудолюбиви хора и защо са били принудени да чукат мини за 250 лева,отиваш и им казваш,че са идиоти (ако не те е страм).Повтарям,ако беше християнин нямаше да пишеш всичките тези глупости!

Абе аз на китайски ли говоря или? На какъв език да ти кажа, че не ме вълнуват за да ходя да им казвам каквото и да е. Констатирам един факт, ти не го оспорваш, а се опитваш да ме пращаш да им го казвам? Защо да ме е срам?
Обори ме с някаква теза, а не се опитвай да ме пращаш някъде

----
пп Крепостно право ли има или робство в тези райони, че някой е "принуден" да прави нещо? Сигурно вечер го заключват с две вериги в колибата и сутрин с някоя пушка го съпровождат до мината?

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 16 ное 2016 12:51

Thsmith написа:
GOLEADOR написа:

----

--------

Абе аз на китайски ли говоря или? На какъв език да ти кажа, че не ме вълнуват за да ходя да им казвам каквото и да е. Констатирам един факт, ти не го оспорваш, а се опитваш да ме пращаш да им го казвам? Защо да ме е срам?
Обори ме с някаква теза, а не се опитвай да ме пращаш някъде

----
пп Крепостно право ли има или робство в тези райони, че някой е "принуден" да прави нещо? Сигурно вечер го заключват с две вериги в колибата и сутрин с някоя пушка го съпровождат до мината?

Не съм те бил оборил с факти....
Самият факт,че те е срам да кажеш на хората в очите това което си написал е повече от красноречиво!
П.П.
Като си отговориш сам на собствения си въпрос в послеписа ще ти стане ясно защо е тази огромна носталгия по комунизма в България!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 ное 2016 19:43

Мен да ме е срам? Може да ме е срам да ме види някой с такива хора, нищо повече. Аз му казвам, че не ме вълнуват достатъчно за да си го преместя дори в другия крачол, а той го изкарва, че ме било срам.
Не искаш ли да тръгна да обикалям и скитниците/просяците за да им казвам, че не става нищо от тях? :lol: :lol: :lol:

---
Каква носталгия? Аз знам защо една група хора изпитва носталгия. Връщаме се към предишната тема и липсата на мозък или чисто и просто мазохизъм.

--
Утре навит ли си да почнеш работа? За 5 ти път те питам. Щом смяташ, че не е срамно и белег на глупост да работиш за 200 лв, чакам те и веднага ти намирам работа.

За пореден път формулирам следния факт. Човек в трудоспособно състояние и възраст, който се задоволява с месечен доход от 200 лв е чисто и просто - безмозъчен.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 18 ное 2016 08:38

Човешкият мозък е устроен да помни предимно хубавите неща в миналото и да забравя лошите.
На това се дължи възхваляването на "социализмът" и тактично се забравят концлагерите в Белене и вкарването там само заради виц, празните магазини, безплатните пломби с живак,опитът за откъсване на Пиринска Македония,Умишленото прикриване на радиацията на Чернобил и излагането на населението на радиация.
Относно населението - да ,бяхме 9 милиона , защото НИКОЙ простосмъртен не можеше да си потърси късметът другаде, абсолютно съм сигурен , че ако границите бяха отворени , нямаше да сме 9 млн , а 4-5 ,защото половината население щеше да избяга в "капиталистическият свят" , вместо да работи за 100 лв
Абсолютно никаква външна политика , каквото кажеше СССР това ставаше , ние бяхме най-вярната ***** на съюза.
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Върни се в “Свободна зона”