Нови правила за правописа са в сила от днес

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Нови правила за правописа са в сила от днес

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 24 авг 2016 14:10

CTAHKO написа:...Та къде викаш е прав Илиев 8-) Кептън, пак не си в час 8-) Или пък, докато стигнеш до подчертаното от мен, си забравил за какво си почнал да пишеш 8-) Сам си избери варианта :)

Ех Станко, Станко-о, не стига че пускаш в интернет партенки, датиращи от 2013 година (сигурно интернетът в Хаскьой е по-бавен), ами дори не вдяваш в написаното в тях... :lol: Бягай да нагледаш дините, не си губи времето по теми, от които си нямаш понятие... 8-)

http://vnews.bg/news/76111

П.П. И да, за правописа на Вие, Вас и т.н. Илиев е прав (за втори път през тази година съм съгласен за нещо с него). :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 авг 2016 15:14

Captain Stottlemeyer написа: И да, за правописа на Вие, Вас и т.н. Илиев е прав (за втори път през тази година съм съгласен за нещо с него). :)

Като се пише не като учтива форма, а в множествено число ли 8-) Кептън, деменцията не прощава 8-) Ти го постна, даже и не помниш какво си постнал или пък не можеш да го осмислиш 8-) Ама нали сте колеги и трябва да се поддържате 8-) Милиционер милиционерът не храни, но горко му на този, който го няма 8-)

Captain Stottlemeyer написа:Когато същите местоимения не се използват за учтивост и нямат характер на обръщение, те се изписват с малка буква..."

http://publications.europa.eu/code/bg/bg-4100200.htm

П.П. Я виж в линка, коя е датата на новината. Този сайт не е хасковски, така че се огледай някъде из сокаците около офисчето си 8-)

http://www.zona-news.com/displaynews/108565
Последна промяна от CTAHKO на 24 авг 2016 18:36, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 24 авг 2016 18:07

CTAHKO написа:Милиционер милиционерът не храни, но горко му, който го няма 8-)

:mrgreen:

Козметични ми се струват промените. Вий, Ний - все тая! Формата на уважение в официалните институции е кутия от шоколадови бонбони "Сезони", пълна със столевки :lol:

Нали се говореше, че ще отпада пълният член? Поне преди години се водеше тази екзистенциална полема :roll:

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 24 авг 2016 19:07

Сичката Мара втасала, та само членЪТ останал проблем... :lol:
... и после внезапно си направих секуро.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 24 авг 2016 20:17

Groucho написа:
CTAHKO написа:Милиционер милиционерът не храни, но горко му, който го няма 8-)

:mrgreen:

Козметични ми се струват промените. Вий, Ний - все тая! Формата на уважение в официалните институции е кутия от шоколадови бонбони "Сезони", пълна със столевки :lol:

Нали се говореше, че ще отпада пълният член? Поне преди години се водеше тази екзистенциална полема :roll:

И това ли ще ни резнат? :o

Върни се в “Свободна зона”