Информация за бюрото по труда !?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Re: Информация за бюрото по труда !?

Мнениеот iliev72 » 06 май 2016 12:35

pomiqr272 написа:Отиваш където си пратен и им отказваш. Те пишат и продължаваш напред.

Студентите редовно обучение, които работят да не правят моята грешка. Отивам в бюрото по труда да се регистрирам като безработен, за да получава, обезщетение за безработица, защото исках да седна да уча за сесията и да вземам пари и отговарям на всички условия и казвам, че съм студент редовно обучение. Не можеш да получаваш обезщетение за безработица. Моля!!! Защо? Не можеш. Не ми обясниха защо. Не можеш. Написах писмо до омбудсмана (предишния) и ми написа, че съм студент редовно обучение и по тази причина не се водя безработен. Защо ми вземат вноски от заплатата за фонд обезщетение при безработица, ми подмина въпроса. Пропускайте в БТ да казвате, че сте редовна обучение, ако сте там за пари.

Много си умен :lol: нали точно защото си студент университета ти внася осигуровки защото си редовно обучение , а не задочно. Как мислиш дали няма да разберат , че си студент след като имаш осигуровки. Аман от малоумниците които се мислят за хитреци.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Air_Smuggler_FU

Мнениеот Air_Smuggler_FU » 06 май 2016 13:39

:lol: :lol: :lol: :lol:

Малко по-натам, в кварталното кафе, е пълно с разни 25-30-40 годишни безработни младежи, които по цял ден висят на празната маса, говорят си само за милиони, как тоя бил спечелил не-нам-кол-ко-си-ми-ли-она, как оня бил спечелил още повече, и как тая работа е много лесна, все едно само днес си почиват, а утре се стегат у кръста и за половин работен ден стават милионери. Обсъжда се най-вече на тоя яхтата, на оня Вейрона, на третия вилата с басейна, на четвъртия мацките....и разбира се, милионите.... и продължават да си стоят години наред пред празната маса без стотинки в джоба.

Разбира се, вечер се прибират в панелката, в хладилника все се намира нещичко, купено с пенсията на баба или дядо, в краен случай със заплатата на жената, хапването му осигурено, подслона осигурен, даже и ТВ и Интернет им плащат жените или бабите им. Даже може бабата или жената да са теглили кредит, да купят некоя кошница за 1000 лв., която върви с прегоряло олио от любимата им кръчма. Че такъв що да работи ?!

Тия мизерници са еднакви навсякъде из България, и изповядват една и съща философия - със средно образование съм, леко полуграмотен, но знанията и способностите ми са огромни, и заслужавам огромна заплата ! Разбира се, самостоятелен климатизиран офис, плаващо раб. време и секретарка по избор... Да не съм луд да им работим за 500 лева ?!

Разбира се, денят Х никога не настъпва, те никога не се събуждат принцове или милиардери, но затова пък, една сутрин се събуждат на 40-45 години, и с ужас осъзнават, че всъщност цял живот са били неграмотни и полуобразовани мрънкащи мизерници, и че живота им е изтекъл в мечти и напразни очаквания.

:lol:

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 06 май 2016 14:48

Не се шашкай пич ,някой правилно ти подсказа не си длъжен да приемаш работата,но върви на интервюто прави се на ударен и си измисли причини да откажеш то всичко ще ти подскаже на момента как да действаш, насила хубост не става,но после върни непременно насочващото писмо в срок и много приказки не приказвай и не се обяснявай и няма да имаш проблеми.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 06 май 2016 16:20

Ползвал съм услугите на БТ, но не съм имал проблеми с консултантките. Даже сам съм искал насочващи писма за позиции, които ме интересуват, а те не са ме задължавали да приемам такива писма за оферти, които ми предлагат, но не ме устройват. Може би всичко е въпрос до самата служителка, така че ако някой път пак ти се наложи внимателно проучи при кого/коя да се запишеш (не ти го пожелавам да ти се налага). Това, което каза dreben23 за правото на 3 отказа преди да те накажат и прекратят регистрацията преди време го бял чел в нормативен документ и явно е било вярно. Можеш да проучиш дали все още важи, но и аз съм на мнение, че е най-добре да не рискуваш и да отидеш на интервюто. Все пак става дума за пари.
Доколкото знам регистрацията в БТ е необходима за започване на почти всякаква държавна работа, за включване в редица програми, а и някъде в частния сектор, напр. ако фирмата работи с БТ и от там пратят някой с насочващо писмо, то той би трябвало да е с предимство пред всички, които не са регистрирани и кандидатстват за позицията. Преди време прекратяването на регистрацията важеше за 1 година, вече е за 6 месеца.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 07 май 2016 17:45

iliev72 написа:
pomiqr272 написа:Отиваш където си пратен и им отказваш. Те пишат и продължаваш напред.

Студентите редовно обучение, които работят да не правят моята грешка. Отивам в бюрото по труда да се регистрирам като безработен, за да получава, обезщетение за безработица, защото исках да седна да уча за сесията и да вземам пари и отговарям на всички условия и казвам, че съм студент редовно обучение. Не можеш да получаваш обезщетение за безработица. Моля!!! Защо? Не можеш. Не ми обясниха защо. Не можеш. Написах писмо до омбудсмана (предишния) и ми написа, че съм студент редовно обучение и по тази причина не се водя безработен. Защо ми вземат вноски от заплатата за фонд обезщетение при безработица, ми подмина въпроса. Пропускайте в БТ да казвате, че сте редовна обучение, ако сте там за пари.

Много си умен :lol: нали точно защото си студент университета ти внася осигуровки защото си редовно обучение , а не задочно. Как мислиш дали няма да разберат , че си студент след като имаш осигуровки. Аман от малоумниците които се мислят за хитреци.

Сериозно? Преди всеки семестър попълваш бланка дали работиш или не работиш. Когато навършиш 25 години университета спира да те осигурява. Университета плаща здравни осигуровки, а не пенсионни и подобни. Чат ли си?

Върни се в “Свободна зона”