Какво помните от земетресението на 4-ти март 1977 година?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

bm1914ls
Контакти:

Re: Какво помните от земетресението на 4-ти март 1977 година

Мнениеот bm1914ls » 04 мар 2016 22:20

От Свищов показаха само отбрани кадри... . От Русе почти нищо. Всъщност, скриха доста неща. А със сестра ми тогава бяхме ученици. Гледахме телевизия. Доста ни стресна. Бях на 15. Големият майтап обаче е бил при родителите ни. Нашите ги нямаше. Празнуваха юбилей на колежка на майка ми. Вече леко в настроение, установили, че между тях има медиум и решили да правят спиритичен сеанс... . Точно в момента, когато уж направили връзката с духа, когото търсели, започнало да тресе... Представяте ли си, какъв е бил ефектът!? :)
Май попрекалих със смешното. Все пак, това бе трагедия за много хора и се извинявам, ако на някого коментарът ми му се е сторил неуместен.

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 05 мар 2016 02:34

CTAHKO написа:Еееееех, сякаш беше вчера 8-) Дори и земетресенията тогава си бяха земетресения, а не като сегашните 8-) Сегашните комсомолци са толкова некадърни, че и едно земетресение като хората не могат да спретнат 8-) Абе хубаво си беше 8-)

Кое земетресението ли :lol: Станкоооооооооооооооооооу

Потребителски аватар
BEROE_StZ
Контакти:

Мнениеот BEROE_StZ » 05 мар 2016 17:32

Петък вечер беше. Доста страшничко, както каза някой по-горе-виждаш като с пунктир проекция на ъглите на стаите. Ужасно преживяване въпреки първия етаж.
И боботенето (бученето) на стихията, скърцането на стените, вратите, люлеенето на лампите. В събота бяхме на училище (тогава се учеше и в събота).
После беше Стражица - 1986 година - но на 13-я етаж.
Следващото земетресение, което усетих осезателно беше през 1991 година - в края на месец май на 10-я етаж в х-л "България" в гр. Бургас
1972, 1979, 1986, 2010, 2013, 2015, 2016

Потребителски аватар
nevils88
Контакти:

Мнениеот nevils88 » 05 мар 2016 18:27

До ден днешен е сякаш живо пред очите ми. Около 21:25...Родена От Революцията по телевизията...някакъв кон върви бавно по пустинна улица и.....изведнъж всичко се изкривява някак си, започва странен бумтеж, мрак и.....секунди след това бях на улицата. Ръмеше лек дъжд. Улицата пълна с народ, хората даже изкарваха колите от гаражите си.Няколко месеца по-късно пътувах през Румъния за Русия. Беше страшно да виждаш почти чисто нови гробища с нови кръстове. Букурещ беше доста порутен. В България жертвите бяха около 100, в Румъния над 5000 ако не ме лъже паметта. След това и други земетресения преживяхме, но това от Вранча беше наистина най-лошото!

Върни се в “Свободна зона”