Няма смисъл да споря с човек, който не възприема това, което казвам. Казах ти и линк ти дадох какво и защо тези "неща" ги има и в Азия, ама кой да чете.
А иначе ти си вярвай на мнението на 90% от съвременните историци, аз пък ще си вярвам на 10%- "промити мозъци и македонисти". Няма значение кой какви аргументи има-важното е, че едните са повече от другите и не са промити мозъци. Същото е било и при Коперник. Болшинството с непромити мозъци са изгорили оня, който е бил с промит и е бил сам. Ма тва е друга тема.
После само не ми обяснявай колко си проверявал източниците си и колко си бил обективен. Видях те колко проверяваш, щом отхвърляш с лека ръка линкът, който ти дадох и данните там...
Как кан Тервел спасява Европа от Арабския халифат
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Как кан Тервел спасява Европа от Арабския халифат
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н.
-
il4o_iliew написа:После само не ми обяснявай колко си проверявал източниците си и колко си бил обективен. Видях те колко проверяваш, щом отхвърляш с лека ръка линкът, който ти дадох и данните там...
Писах, че съм доста добре запознат с автохтонната теория, за т'ва няма смисъл да поглеждам източниците, които не казват нищо ново по-въпроса, независимо от кого са написани.
Но ти не беше запознат с иранският произход, но така и не вникна в написаното и фактите.
Аз ти посочих слабости в автохтонната теория, ти не посочи такива в "иранската".
Щото не си добре запознат.
Като се запознаеш, пак заповядай.

il4o_iliew написа:Няма смисъл да споря
Виж, тука си прав.
И без това оспамихме темата.

-
- Контакти:
THE G.A.M.E написа:il4o_iliew написа:После само не ми обяснявай колко си проверявал източниците си и колко си бил обективен. Видях те колко проверяваш, щом отхвърляш с лека ръка линкът, който ти дадох и данните там...
Писах, че съм доста добре запознат с автохтонната теория, за т'ва няма смисъл да поглеждам източниците, които не казват нищо ново по-въпроса, независимо от кого са написани.
Но ти не беше запознат с иранският произход, но така и не вникна в написаното и фактите.
Аз ти посочих слабости в автохтонната теория, ти не посочи такива в "иранската".
Щото не си добре запознат.
Като се запознаеш, пак заповядай.
il4o_iliew написа:Няма смисъл да споря
Виж, тука си прав.
И без това оспамихме темата.
Ще ти го кажа за последен път. Иранската теория ми се струва невероятна, щото има данни, че траки са ходили дотам или поне до Индия и второ има антропологически данни за връзка между тракийски племена и българи, също на база бит и обичаи. Трето ако е имало такова дълго преселение, твърдо сме се смесили и с други тюркски/монголоидни племена. Просто такова нещо като врагове няма. За толкова хилядолетия не може да живееш в такава тотална сегрегация от тюрки/монголи освен ако нямаш някаква религиозна индоктринация/ различие-нещо като юдаизма.
Толкова по темата от мен.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н.
-
По-въпроса за спасяването на Европа ...
Ми да, факт е.
Няма значение какви са били първоначалните намерения и планове на Тервел и екипа му.
Важен е единствено резултатът.
Колкото до това, дали "Византия" е щяла да се справи сама с арабите... Ами виждаме какъв шанс са имали за това.
Пуснали са над 100 000-на армия пред стените на столицата си.
Освен всичко друго, поне като численост, флотът на арабите е бил съпоставим с този на ромеите.
Тоест, притиснали са ги и по море, и по-суша.
Това е класическо военно приклещване, което по-правило приключва зле за приклещеният... Освен ако някой не му се притече на помощ.
Ми да, факт е.
Няма значение какви са били първоначалните намерения и планове на Тервел и екипа му.
Важен е единствено резултатът.
Колкото до това, дали "Византия" е щяла да се справи сама с арабите... Ами виждаме какъв шанс са имали за това.
Пуснали са над 100 000-на армия пред стените на столицата си.
Освен всичко друго, поне като численост, флотът на арабите е бил съпоставим с този на ромеите.
Тоест, притиснали са ги и по море, и по-суша.
Това е класическо военно приклещване, което по-правило приключва зле за приклещеният... Освен ако някой не му се притече на помощ.
il4o_iliew написа:Иранската теория ми се струва невероятна, щото има данни, че траки са ходили дотам или поне до Индия
Александър Македонски е роден на територията на Тракия и стигнал до Индия .За тия тракийци ли говориш ?
-
- Контакти:
ЕМИЛ написа:il4o_iliew написа:Иранската теория ми се струва невероятна, щото има данни, че траки са ходили дотам или поне до Индия
Александър Македонски е роден на територията на Тракия и стигнал до Индия .За тия тракийци ли говориш ?
Редно би било да се представят на читателите сведения за тракийското присъствие в Индия, а и Бактрия, там където Плиний Стари разполага тракийското племе сарапари.
Походът на стари балканци наричани в миналото траки и завладяването на Индия обясняват защо в Индия се говорят две напълно разични групи езици – арийски и дравидски. Става ясно и защо хората говорещи арийски езици са генетично по-близо до народите на Източна Европа, отколкото до други индийци (по изследване на Скул, Шарда и Сонина).