Когато Васил Левски започна да псува
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Когато Васил Левски започна да псува
Максим Генчев е един пропаднал нещастник.Него не го интересува какво мислят хората за филма....мене пък не ме интересува въобще филма му.Не съм..... няма и да го гледам.Аматьорски работи не са ми интересни.Ще си остане във историята ако въобще някои се сети за него със това че е направил наи лошият филм правен за национален герои.За съжаление кръвосмешението и наличието на психо болни във родата му дават отражение върху творчеството му.....
Вълчан написа:Максим Генчев е един пропаднал нещастник.Него не го интересува какво мислят хората за филма....мене пък не ме интересува въобще филма му.Не съм..... няма и да го гледам.Аматьорски работи не са ми интересни.Ще си остане във историята ако въобще някои се сети за него със това че е направил наи лошият филм правен за национален герои.За съжаление кръвосмешението и наличието на психо болни във родата му дават отражение върху творчеството му.....
Ти първо се научи да пишеш грамотно, кретен такъв.
Аз пък не разбирам, защо и кой тръгна пак да рекламира, този и бездруго пропаднал филм. Нормалните хора се изплюха отгоре му и го забравиха, а вие тука какво? Некъф педал направил педалски филм- убийте го с пренебрежение и толкоз. 

... и после внезапно си направих секуро.
- Drunken_Master
- Контакти:
Като изключим голяма част от глупостите,които сте писали истината е,че Максим Генчев заслужава най-малкото поне две добри приказки заради смелостта,да направи филм за една от най-големите икони в българската история.Малко хора биха го направили...абсолютна истина.
Ако направим съсредоточена дисекция на самият филм,той е оспорван от доста страни.Имаше срашно много източници,които твърдяха,че самият филм е финансиран от ДПС,което на фона на всички тези скандали около него,би било съвсем логично.Друг е въпроса,доколко това е вярно.По принцип 95% от финансирането му (1,5 млн - 1,8 млн лева) се води официално от Златина Филипова,която е майка на актьорът,който изиграва Левски,като дете.
Що се отнася до прословутата псувня на Дякона,по мое лично мнение,Генчев се е опитал да го изобрази по максимално първичен начин...Доста краен,обаче...
Най-важното нещо,обаче са историческите противоречия...Държа да отбележа,че филмът по принцип се води "художествено произведение".
В "Дякон Левски" бащата на Апостола е убит буквално пред него,като е съсечен,което няма как да отговаря на истината,понеже доколкото съм чел (ако не греша),всъщност умира от диабет.
Другият исторически гаф е "възкръсването" на Раковски,като 1 година след смъртта си,той възлага на Левски,да подготви Втората българска легия.Годината е 1868-ма,а Раковски умира...през 1867-ма.За тази историческа неточност,доколкото си спомням алармира и деканът на Историческият факултет на СУ.
Ако направим съсредоточена дисекция на самият филм,той е оспорван от доста страни.Имаше срашно много източници,които твърдяха,че самият филм е финансиран от ДПС,което на фона на всички тези скандали около него,би било съвсем логично.Друг е въпроса,доколко това е вярно.По принцип 95% от финансирането му (1,5 млн - 1,8 млн лева) се води официално от Златина Филипова,която е майка на актьорът,който изиграва Левски,като дете.
Що се отнася до прословутата псувня на Дякона,по мое лично мнение,Генчев се е опитал да го изобрази по максимално първичен начин...Доста краен,обаче...
Най-важното нещо,обаче са историческите противоречия...Държа да отбележа,че филмът по принцип се води "художествено произведение".
В "Дякон Левски" бащата на Апостола е убит буквално пред него,като е съсечен,което няма как да отговаря на истината,понеже доколкото съм чел (ако не греша),всъщност умира от диабет.
Другият исторически гаф е "възкръсването" на Раковски,като 1 година след смъртта си,той възлага на Левски,да подготви Втората българска легия.Годината е 1868-ма,а Раковски умира...през 1867-ма.За тази историческа неточност,доколкото си спомням алармира и деканът на Историческият факултет на СУ.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".