1982 написа:dunavfc написа:Между другото без да се правя на психолог, но познавайки поведението на Хитлер от хилядите предавания, които съм изгледал в негова чест, не ми изглежда като човек, който е способен да се самоубие. Такъв егоцентрик да сложи край на живота си ми е малко съмнително. По принцип не си падам по конспирациите, но в тоя случай, всичко е възможно. Най-доброто доказателство би било, ако тялото му бъде есхумирано ( където и да се намира ) и се подложи на изследвания.
Хитлер е бил развалина в края на войната, имал е и Паркинсон, вижда се на няколко видеа как му трепери ръката, а видът му е повече от болнав. Честно казано, не виждам как този полутруп би издържал едно двуседмично тежко пътуване до Южна Америка.
И именно психологически погледнато Хитлер е нямал за какво да се вкопчи в живота: той самия е развалина, делото на живота му рухнало. Остава му само да бяга и да се крие като плъх.. или да умре.
Той, човекът, накарал света да трепери, разгромил Европа (поне временно) и повел най-голямата война в историята да се превърне в един немощен треперещ беглец, който се укрива като мишка от правосъдието? Никога! Че Хитлер и преди да дойде на власт никога не се е крил, предпочита откритите действия макар да му носят затвор.