язе написа:v.r.s. написа:HoUs4oOL написа:v.r.s. написа:Може да няма значение как го е взел, но му е признато наследствено княжеско достойнство.
А дали се сещаш, че Фердинанд нямаше да бъде княз на България, ако Батенберг не беше принуден да абдикира?
Той абдикира не "благодарение" на Русия, тъй като няма на какво да ѝ бъдем благодарни за това нейно действие, а заради руските политически интереси, които не включват в плановете си Съединението и русофилите в България, които организират преврата. Той абдикира за да запази Княжеството и извоюваното Съединение.
"Веднага след това Русия започва кампания за неговото отстраняване. На 9 август 1886 година група офицери и юнкери извършват военен преврат, като князът нелегално е изпратен по Дунава в гр. Рени, Бесарабия. Император Александър III е изненадан и му позволява да замине в Западна Европа. Стефан Стамболов с помощта на Сава Муткуров и верни на княза войски извършват контрапреврат и го връщат в България, но няколко дни след това, след като не го подкрепя нито руският император Александър III, нито Ото фон Бисмарк (Германия е против), князът решава въпреки настояването на Стамболов, армията и народа, да абдикира на 26 август 1886 г. и заминава от Лом с параход за Виена."
Но какво общо имаше темата с Батемберг, Милош Обренович и т.н., в каквато посока я извъртяхте?
Нали тя е за самоубийството на майката на Левски, заради българските управници след Освобождението, хайде да се придържаме към нея и да коментираме това. Имаш ли да кажеш нещо по самата тема?
Признатото му е, но е можело и да не му бъде признато, факт е, че се прави опит, докато в България това го няма.
И не знам защо изхождаш от позицията, че е задължително княза да бъде аристократ, доколкото знам това не е било от условията на Великите сили?
Един Наполеон също не е бил благородник например, трудно е да се нарече и аристократ, ама да речем, мисълта ми е, че в правилното време, ако се опита всичко е възможно, а в България това го няма, макар че има достоен кандидат!
Русия е против съединението с Батенберг начело, а и момента не е подходящ.
Русия има други планове за България, а и като цяло аз също съм привърженик на идеята за южнославянска държава доминирана от Сърбия или Балканска федерация, включваща Гърция, Сърбия и България, пак доминирана от Белград, жалко, че тази идея така и не се осъществява.
Това, че Русия е била за съединението, не с Батемберг начело е толкова глупаво твърдение, че мислех, че само Александров може да го поддържа, но явно съм сгрешил. И за кого точно не е подходящ момента, след като Съединението успява, със сигурност не е за България.
Ама защо трябва Русия да има планове за нас, след като ние се стремим към създаване на собствена Държава и в бъдеще независимост, а не към подчинение на Русия или която и да е друга Велика сила и да сме длъжни да се съобразяваме с техните интереси.
Колкото до Федерацията, това, че Русия и ти сте привърженици на подобна глупост, не вълнува българите, както тогава, така и сега. Това не е българският национален интерес, а отново са чужди интереси и най вече сръбски, които имат цел да доминират на Балканите и между другото се видя, колко издържа една такава Федерация, как се разпадна и колко жертви се дадоха.
Така, че руските планове за подобна Федерация не интересуват никой.
Югославия си издържа съвсем нормално. Щеше да издържи и до днес, ако не бяха се намесили САЩ и НАТО, да бранят рязаните! Ти резак ли си?
Ето още един трол. Мисля, че в предишен коментар ви пратих някъде, така, че вървете натам, всички продажници и българомразци.
Гнус ме е от вас продажници.