Най-после: Робот актьор в японски филм!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Най-после: Робот актьор в японски филм!

Мнениеот Groucho » 05 ное 2015 09:19

Само да не го обхване звездоманията или да посегне към наркотиците и пиенето.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 05 ное 2015 09:37

shumkar_44 написа:Прекрасно, наистина. Человекът най-после стигна до най-великото си постижение - да конструира съвършено създание, което има безкраен интелект и е практически безсмъртно. Робочеловекът ще излекува планетата Земя и ще създаде перфектен световен ред! Определено не бих се разколебал да прехвърля съзнанието си в роботизирано тяло и да стана кмет на малко киберградче в бъдещето.

Малко по-спокойно се еуфорията! Защото според Хокинг въобще не трябва да се радваме като създадем изкуствен интелект.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 05 ное 2015 10:33

Да развиваме изкуствения интелект е крайно наложително. Нужно ни е някой, който да предвожда человешката раса до нови висини и да прекрати самоунищожението на нашия вид. Робополитиката ще създаде световен мир и ние, андроидите (человеците на бъдещето), ще живеем в хармония със законите на планетата. Осъзнайте го!
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 05 ное 2015 10:38

Световен мир? Предлагам ти да изгледаш следните научно фантастични филми - Космическа одисея 2000, Терминатор, Матрицата,Aз работът, Чапи и т.н..

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 05 ное 2015 10:52

Няма защо да гледам тези филми. Те са просто интерпретации на индивиди, пишещи провокативни сценарии, с цел по-голяма печалба. Никой не би искал да гледа скучен филм, в който роботи и человеци живеят в хармония в свят без никакви престъпления, бедност, болести и т.н. А на Вас Ви препоръчвам да гледате филма "Гладиатор" и да се замислите над следното: ако Максимус бе андроид с торс от титаниева сплав, дали щеше да загине от острието на проклетия Комодус?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 ное 2015 11:47

Във филмът "Аз, Роботът", е показано именно това утопично нещо, наречено "хармоничен живот между хора и роботи".

Това е основната идея във филма, но сценаристите са гении и са допуснали и другата възможност, в която роботите изведнъж ( във филма е само един роботът, който го прави ) ... Си задават въпросът - Кой сме ние, и защо трябва да сме в услуга на някого".

Тоест, във въпросният филм са показани и двата сценария, как са нещата, докато роботите и хората си живеят в хармония... И какво, обаче, може да се обърка. Както и, какво ще последва, ако нещо се обърка. 8-)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 05 ное 2015 11:55

ИСтината е,че синтетичния живот и машините не могат напълно да заменят човека. Човекът има креативност и безкраен потенциал за развитие. Докато машините имат лимит макар и той да е голям.
Ако шумкаря му е интересно може да провери проекта Венера където описват утопичен свят където всички човешки дейности са заменени от машини.

Само,че това всъщност е изключително утопично.

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 05 ное 2015 12:04

Не съм гледал въпросния филм, предполагам има нещо общо със сборника на Айзък Азимов? Както и да е, убеден съм, че всички неприятности в този филм са били предизвикани от человешка грешка, алчност или някакъв друг порок и/или несъвършенство. Важното за изкуственият интелект е да бъде лишен от излишни человешки емоции, за да може преценката му да е безгрешна във всяка ситуация, било то житейска или професионална. Критерият за безгрешност трябва да бъде базиран на стремежът към хармоничен бит, съответствуващ със законите на природата. Колкото по-скоро се присъединим към редиците на андроидите, толкова по-близо ще стигнем до съвършенството! Всяка съпротива срещу този преход би била проява на остатъчни животински инстинкти и плашещо неразумие, а не плод на логични разсъждения! Замислете се!

untraceable
Контакти:

Мнениеот untraceable » 05 ное 2015 16:00

Основният проблем в "безпристрастната" оценка на роботите е, както е и застъпено в доста филми, че тя в крайна сметка ще е, че хората са вредни за планетата и я унищожават ... Познайте какво следва

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 05 ное 2015 16:26

Сега вече разбирате! Человечеството трябва да се пречисти, отсее и програмира адекватно, така че да бъде прието от обществото на машините, в случай, че иска да живее заедно с него. Това е следващата стъпка в еволюцията на человека, като идеята е да се премахнат ограниченията на преходната плът и нерационалния ум. Това време бавно настъпва; един ден, по залез слънце, милиони свръхчеловеци ще полетят под звуците на Вангелис , които ще кънтят над океани и морета! Биосферата ще бъде възстановена от нанесените и вреди, а новата изкуствена луна над нас ще бележи върха на нашето развитие! Прелестно!

Върни се в “Свободна зона”