Шок! Годишната винетка става 145 лева?!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

soundmax
Контакти:

Re: Шок! Годишната винетка става 145 лева?!

Мнениеот soundmax » 04 ное 2015 13:44

Pichichi написа:
.. и много ясно че като се увеличат МПС-тата и амортизацията на пътищата ще е по-голяма.

Ок ама логиката казва повече коли следователно повече продадени винетки и повече пари в хазната!

Принципно е така ама се опитай да сметеш с една винетка колко асфалт може да се купи и реално ако има 2 милион коли колко километра пътища биха се направили или дупки се биха запълнели, но сметката става доста по-сложна ако трябва да се сметне и труда на хората които все пак правят това, да не говорим ако трябва да се слага чакъл и да се заравнява става ептем зле ситуацията, и ако само на винетки се разчита до никъде няма да я докараме.
Не мисли, че съм защитник на вдигането на цените, и аз искам да ми е ефтинко и да не ме цоацат от къде ли не ама сметките не излизат просто ако се позамислим и няма как всичко даром да става. Инак в плюенето като народ нямаме равни - аз не правя изключение също де :mrgreen:
БОТЕВ Пловдив

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 04 ное 2015 14:02

soundmax написа:
Pichichi написа:
.. и много ясно че като се увеличат МПС-тата и амортизацията на пътищата ще е по-голяма.

Ок ама логиката казва повече коли следователно повече продадени винетки и повече пари в хазната!

Принципно е така ама се опитай да сметеш с една винетка колко асфалт може да се купи и реално ако има 2 милион коли колко километра пътища биха се направили или дупки се биха запълнели, но сметката става доста по-сложна ако трябва да се сметне и труда на хората които все пак правят това, да не говорим ако трябва да се слага чакъл и да се заравнява става ептем зле ситуацията, и ако само на винетки се разчита до никъде няма да я докараме.
Не мисли, че съм защитник на вдигането на цените, и аз искам да ми е ефтинко и да не ме цоацат от къде ли не ама сметките не излизат просто ако се позамислим и няма как всичко даром да става. Инак в плюенето като народ нямаме равни - аз не правя изключение също де :mrgreen:

Ако строителството е качествено, както и ремонтите, ще са нужни доста по-малко пари за поддръжката. Няма да е лошо и Боко да не напъва да открива обекти от инфраструктурата. Тук ремонтираха преди 5-6 години т.н. Международно шосе и след два месеца излязоха дупки по новата настилка. Близо две години ремонтираха и един булевард, кат оподновиха всичко по него, но такъв безумен проект надали някъде по света има, че и има два завоя с обратен наклон. Ще е интересно като падне снегът колко коли ще влязат в насрещното платно по този повод. Да не говорим и, че за Боко приоритет в инфраструктурата е София, а в Северна България кучета ги яли шофьорите. Това, че от границата към вътрешността пътят е жестоко натоварен и доста опасен не е важно-важното е София да е опасана от магистрали :evil:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Reckless

Мнениеот Reckless » 04 ное 2015 15:28

rebel написа:Швейцария - 37 евро, Германия - не знам.

В Германия няма винетки !

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 04 ное 2015 15:55

ЕМИЛ написа:
PFC Litex написа:Слабо включване, слабо, опитай отново.
Дали е улица, булевард, магистрала и т.н. все е път/
В моя регион лоши пътища няма, не зная, каква е причината за това нещо, чак ми стана мъчно за дупките.

За да може колите от завода на Гришата да има къде да движат по път без дупки .

Моя район е далече от Ловеч... слабо включване и от теб...
Изображение

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 04 ное 2015 15:57

Кашчей написа:
В моя регион лоши пътища няма, не зная, каква е причината за това нещо, чак ми стана мъчно за дупките.

Верно ли е така..? И защо за улица и булевард не ми искат винетка, но като мина табелата за изход от Русе ми искат?! А при вас е възможно всички пътища в областта да са идеални, за това не мога да споря.

Защото пътната мрежа в населените места е ОБЩИНСКА собственост и същата се издържа с пари от бюджета на общината, давай да водим сериозна дискусия де.

Също така на много места, пътя до малко населено място отново е общински, след отклоняването от главния път.
Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 04 ное 2015 17:35

PFC Litex написа:
Кашчей написа:

Верно ли е така..? И защо за улица и булевард не ми искат винетка, но като мина табелата за изход от Русе ми искат?! А при вас е възможно всички пътища в областта да са идеални, за това не мога да споря.

Защото пътната мрежа в населените места е ОБЩИНСКА собственост и същата се издържа с пари от бюджета на общината, давай да водим сериозна дискусия де.

Също така на много места, пътя до малко населено място отново е общински, след отклоняването от главния път.

Аз я водя сериозно, но ти се опитваш да ме убедиш, че винетната такса важи и за улици и булеварди, защото били пътища, а след това сам казваш, че не е съвсем така. Ами то и в общинската пътна мрежа съм длъжен да ползвам винетка, ако не е в населено място-какви ли са отчисленията за общината, за да си поддържа пътищата, и дали всичко отива наистина за тях?

Може и да не съм достатъчно добре информиран, но ми се струва, че много рядко има съобщения за ремонти по "Тракия" между София и Мирово, и твърде по-често за ремонти в други участъци, дори и в Боковите участъци между Ст. Загора и Ямбол. Дали да го отдам на различното време, през което са строени, или просто случайност?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 04 ное 2015 17:58

Кашчей написа:Аз я водя сериозно, но ти се опитваш да ме убедиш, че винетната такса важи и за улици и булеварди, защото били пътища, а след това сам казваш, че не е съвсем така. Ами то и в общинската пътна мрежа съм длъжен да ползвам винетка, ако не е в населено място-какви ли са отчисленията за общината, за да си поддържа пътищата, и дали всичко отива наистина за тях?

Може и да не съм достатъчно добре информиран, но ми се струва, че много рядко има съобщения за ремонти по "Тракия" между София и Мирово, и твърде по-често за ремонти в други участъци, дори и в Боковите участъци между Ст. Загора и Ямбол. Дали да го отдам на различното време, през което са строени, или просто случайност?!

Кога и в кой момент съм писал подобно нещо?
Всичко е пътища и са различен статут.
Винетки ни е ясно за къде важат, кога съм казал че важат за общинската пътна мрежа?
Изображение

Потребителски аватар
Pride
Контакти:

Мнениеот Pride » 04 ное 2015 19:55

Много е.
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ http://www.lokosf.info

Изображение Изображение

Върни се в “Свободна зона”