Владимир Путин чукна 63 години в Сочи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Re: Владимир Путин чукна 63 години в Сочи

Мнениеот язе » 12 окт 2015 19:49

boabbb написа:
язе написа:
boabbb написа:
aleksandrov77 написа:
diplomat написа:Само да вметна, че има разлика между заемките и чуждиците. Надявам се, че всеки човек със средно образование го знае това.

Да така е заемките са думи , които не могат да бъдат заменени с български, докато при чуждиците си има и наши думи за това! Това е безспорен факт!
Лошото е , че напоследък чуждиците, особено английските в българският език станаха твърде много в последните 15 години , дори като съм ходил в заведение насреща чувам вместо благодаря - "тенкю", вместо разбира се "Оф корс" ит.н.!
Примерно, за какво трябва да се използва фен, след като си имаме две български думи - привърженик и запалянко, вместо мениджмънт - управление,вместо маркетинг-проучване, вместо ок - добре и още много други примери мога да дам, с които българският език се замърси с твърде много чуждици, което унищожава идентичността на нашия език !
В това отношение, както казах унгарците са ненадминати!Пазят си езика от чуждици! За всяка дума, дори и заемка ще измислят подобна на унгарски език!

Маркетинг са продажби, а не проучване ;) Има "маркетингово проучване" , което значи "проучване на пазара" ;)

Market= пазар... маркетинг включва всичко, от проучването до продаването.

market=пазар, а marketing=продажби, това е глагол, затова съм го написал така ;) market survey - пазарно проучване ... За всяко нещо си има отделна фраза ;)

Аз пък си мислех, че sale e продажба. :roll:
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 13 окт 2015 01:36

Изображение

Прибавете 7 години удължение на средната продължителност на живота. Мисля разговора за злите руснаци веднъж завинаги за приключен 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 13 окт 2015 09:34

Факт е, че за времето, в което е на власт, направи много ... Ако може и тука да си намериме един такъв :roll: И да прибира за него - няма ядове, стига да остава и за хората :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”