СО МАТ- фирмата, от която всички се учеха
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: СО МАТ- фирмата, от която всички се учеха
Фирмата от която всички се учеха да крадат ли 

Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
- za nas e toj religiq
- Контакти:
Re: СО МАТ- фирмата, от която всички се учеха
honda написа:za nas e toj religiq написа:honda написа:Към автора на темата ,това ,което си написал е общо взето вярно, но само си забравил да споменеш ,че СО МАТ е наследник на "Тексим". Като "Тексим" е несъмнено по-голямата и успешна фирма. СО МАТ наследява "Тексим" след като ръководство е осъдено. СО МАТ реално разрушава и унищожава и активите и репутацията на "Тексим".
Всичко си е написано, нищо не е пропуснато
Примерно пропуснато е че от 1250 автомобила на СО МАТ над 1000 идват от "Тексим" като това са нови автомобили ,основно "Волво" . Практически всички задгранични представителства и контакти като такива са създадени от "Тексим". Корабите също са на "Тексим". Реално "Тексим" е бил един от най-успешните проекти на социалистическа България. Нещо като капиталистическа компания с частна инициатива ,но с държавен собственик . За съжаление създателите на "Тексим" са изпреварили времето си и творението им е унищожено , а създателите му са осъдени.
Когато се разиграват въпросните събития аз съм бил дете ,но съм говорил с хора работили и в "Тексим" от една стран и в СО МАТ и БМФ( от друга) определено "Тексим" е бил по-успешното,по-печелившо и по-добро за служителите си предприятие.
Ето малко инфо за "Тексим"
http://www.blitz.bg/article/16059
http://morskivestnik.com/compass/news/2 ... 15_54.html
Не разбирам какво искаш да кажеш? Факт е че СО МАТ е обединение на много дружества, и развитието и успеха му се дължи на всички, не само на камионите на "Тексим"! Ами ДАП, да не е по маловажен за успеха ??? Въпроса е че след обединенията на всички се постигат немислими резултати, за "комунистическа" държава, от която дори запада се учи ! Тексим е бил просто началото и е пробил пътя, но мащабите които придобива СО МАТ , са просто несравними с тези на Тексим!