Размисли и страсти...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

MJ23
Контакти:

Re: Размисли и страсти...

Мнениеот MJ23 » 19 авг 2015 17:01

djd написа:
MJ23 написа:@ djd Това с редакторската забележка ми хареса - явно играеш ролята на учител по БЕЛ (ако не знаеш какво означава питай чичо Гугъл). Хвана ме, дано не си мислиш че съм чак толкова неграмотен!
По темата - никъде в света няма такива хубави зали, които са създадени ЕДИНСТВЕНО И САМО за официални мачове, срещи и мероприятия на високо международно ниво. Навсякъде залите се експлоатират ежедневно и там тренират множество хора / отбори/ ансамбли / формации. Няма икономическа, спортна или каквато и да искаш друга логика една зала, създадена на много добро ниво, да стои празна 335 дни в годината и да се използва само за 30 събития през годината! Няма такава зала. Масово залите по света се използват постоянно, като повечето са собственост на самите отбори, или имат облекчения за ползване от държавата. Защото както казах смисъла на една 10-15 хилядна зала НЕ Е да се използва само един месец от годината, а останалите 11 месеца само лелките да я бършат от прахта.

Бъзикам се бе. :)
Дреме ми за правописните грешки. Лаф да става.

По света няма, но у нас има. Армеец не се използва за тренировки. В нея има и тренировъчна зала, но и там нямам информация да тренира някой.
Затова смятам, че самото построяване на тази зала няма да доведе до развитието на спорта у нас. Не е грешка, че я построиха, но ефектът върху спорта ще е 0, ако не се обърне внимание на спортните училища, школите, клубовете.

За съжаление си прав, но не това е начина и смисъла. Все пак тези зали имат смисъл ако все пак има някакъв положителен ефект. Поне върху един спорт. Пак казвам - няма смисъл от зали за концерти (особено чалгаджийски), които са спортни и построени изцяло с държавни пари. Идеята е да се заражда желание в децата да спортуват. Но това е толкова сложен процес и всеки написал по-горе по нещо което трябва да се свърши е напълно прав. Истината е, че всичко изброено до тук е вярно и абсолютно задължително ако се иска някаква промяна. Инъче - няма да се получи нищо.

Единствено не съм съгласен за тези оправдания за компютрите и развитието на технологията. Това не може да е оправдание за тоталната липса на интерес от децата към спорт и социален живот. Тук пак се връщаме до възпитанието на децата от родители и учители. Не може на едно дете да му се позволява още от 3-4 годишна възраст да джитка по 10 часа на ден на компютър/телефон/таблет. Как да има интерес към реалния свят, като заживява във виртуалния. Не може да се оправдаваме с това, а трябва да се намерят начини за запазване на интереса на децата към нормалните за тях неща - истински игри, контакт (имам предвид физически и вербален) с други живи същества, а не с клавиатура.
ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ В НАШИТЕ СЪРЦА!!!

Потребителски аватар
Remi Gaillard
Контакти:

Мнениеот Remi Gaillard » 19 авг 2015 17:56

damyanov1963 написа:Защо приравняваш "Арена Армеец" с останалите зали на средно европейско ниво - тя си е на европейско, че и на световно ниво. И по капацитет и като съоръжение с необходимите условия. До колкото знам и новостроящата се в Пловдив ще бъде същата, но с по-малък капацитет.

Не бе бате, говоря като спортна инфраструктура като цяло... не говоря за конкретни зали....
Майката на Иванчо му дава 50 стотинки за закуска и той ги изял...

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 19 авг 2015 18:23

viali69 написа:Зали има, ама няма деца, които да тренират в тях. Факт !
По време на "лошия" социализъм се раждаха по 120 000 деца годишно. Поне 100 000 от тях етнически българчета. Част от тях после влизаха в спортните училища и школи.
Днес се раждат 55 000 деца на година. От тях 30 000 ромчета, за които единствения спорт е бокса. :lol:
Кой тогава да ползва тези зали ? ...
Едно време имаше "масов спорт". Днес такова понятие няма. Факт !
Затова с пълно основание казваме, че тези зали бате Бойко ги строи не за нас българите, а за тези, които ще дойдат по тези земи след нас.
Това със строенето на зали у нас е все едно да подариш футболна топка на болен човек, вместо лекарства. :mrgreen:

Подкрепям на 100% мнението ти!За съжаление си болезнено прав! :(
Само мога да добавя мисълта на великия българин с главно Б - Капитан Петко войвода - "ТЕ ПОГРЕБАХА БЪЛГАРИЯ"! :(
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Върни се в “Свободна зона”