Съвременното училище

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_champions

Re: Съвременното училище

Мнениеот Red_champions » 08 авг 2009 17:37

moonlight написа:Аз също съм все още ученик и ме е срам от тези . Не искам да ги обиждам , защото тогава те ще получат точно това , което търсят - внимание . А със своите постъпки те доказват , че не го заслужават . Срам ме е , че заради такива като тях много нормални тийнеджъри , към които надявам се спадам и аз , получават оценка " олигофрени " , " идиоти " , " гамени " и всякакви такива . Срам ме е !

Теб няма от какво да те е срам,ама тези деца,които не са деца,а тъпаци,са смешни и олигофрени.
Blue is the colour , football is the game , we are all together and winning is our aim ! So cheer us on through the sun and rain , cos Chelsea , Chelsea is our name !

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 08 авг 2009 21:54

Такаааа... Искам да коментирам. Въпросното клипче, първо като човек, форумец и т.н., а след това и като бивш даскал (по английски) с почти тригодишен стаж (не е много, не е малко). Първо като човек - тея деца, един хубав бой, ама не с юмруци. С показалката - на гол гъз пред цялото даскало :mrgreen: , да им се смеят и школските кучета. Тук чувам нали коментари за бой, шамари. Не, това би им дало повод да се жалват, да се изкарват жертви. Трябва да има начин, не може да няма начин да се озаптят подобни дзверчета и то без да им се отвръща със същото. Да биеш дете е толкова срамно, колкото и да биеш жена. С думи например можеш да стъпчеш доста човек, така че да не ти трябват юмруци. Забих нанейде надругаде. Как да е. В кратката си, но съдържателна кариера :mrgreen: , успях да се срещна едва за половин година с големи деца. Не знам дали съм имал късмет ли, защото съм мъж, но подобен случаи имах един или два и всичко се реши с думи, по мирен и достоен начин. Вече не съм учител, а децата ме поздравяват, бърборим. Как да е. Тази жена прави няколко грешки. Първо, посяга на ученик. Тя не е мъж и не знае сигурно, че ако не можеш да сгънеш някого не го нападаш. Но тя е учител. Няма право. Ако след това се оплачи я има снимана как посяга. Да върви да се оплаква на арменския поп после. След това тръгва, връща се. Може би момичето изпадна в стрес. А това в подобна ситуация е грешка. Казва едно, прави друго. Какво искам да кажа. Такъв проблем е световен или поне европейски и американски. Ако знаете какво става в английските държавни училища. За руски да не говорим. Такива клипчета сигурно от всяка държава, могат да се намерят. Системата е болна не само в България, от мен и всички вас зависи дали ще я оставим да ни управлява или ние нея ще управляваме. Поздравления за moonlight. На такива като него най-разчитам. И поздрави за темата. Вярно, че е спортен форум, но мисля, че трябва да присъстват подобни теми.

П.С. Аз самия обаче да ви кажачестно не съм сигурен как бих реагирал в конкретния момент. А и те като видят мъж, лайнетата обикновено се стягат, макар че като габарити съм по-нисък, а сигурно и по-слаб физически от това момиче :mrgreen: . Бих казал, че ще си изляза от стаята, но едва ли това ще е най-удачния вариант. Не знам. Или това, или условна :cry:, ако нищо не помогне (имам предвид с думи) .

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 12 авг 2009 20:39

родители келеши=деца келеши.

така е било,така и ще бъде!
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 13 авг 2009 09:28

Аз съм ученик също. Срам ме е от тези "ученици", но олигофренът си е олигофрен дори и в училище. Забелязах, че всичко това става в час по английски език.
В моя клас също часовете по английски бяха отписани като час, в който ще научиш нещо, което не знаеш. Масово родителите записват децата си на уроци по английски и децата се образоват чрез компютри и прочие техника, та учат в учлище езика максимум до 4 клас. От там нататък този час е час за почивка. В междучасието преди часа настава борба кой да седне на последните чинове. Късметлиите обикновено се занимаваха с полезни за тях занимания подготовка за следващия час, партия шах, игра на джиесема или игра на карти. Желаещите да научат нещо сядаха на първите и госпожата си работи с тях. Едва през изминалата учебна се намери учителка, която ни поозъпти и започнахме да учим неща извън учебника, защото тя съобрази, че учебника вече го знаем. Иначе за 6 години учене на английски сменихме 9 учителки. Та изводът, който мога да направя, е, че в момента трудно се намират добри специалисти по английски език, които да овладеят класа, да не дразнят децата - лидери на групички из класа, които могат да направят така че целия клас да не слуша, и същевременно да успеят да научат на нещо децата, което те не знаят.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Върни се в “Свободна зона”