Заседание

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, delqnski47, гарфилд, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
SkArY_9
Golf Fan
Контакти:

Re: Заседание !

Мнениеот SkArY_9 » 12 мар 2009 21:46

Аз мисля, най-напред да оправим форума, трябва друг форум, този е меко казано гаден :S
Вчераси говорихме с екипа, и mike28 разбра, кой се грижи за форума, някои да направи нещо по-въпроса.

Потребителски аватар
mike28
Контакти:

Мнениеот mike28 » 12 мар 2009 22:07

То хубаво викаш да оправим форума, ала някой замисли ли се за следното:
Кой или кои са хората които решават за съдбата на хората? Аз приемам, че това са Томислав Русев и Ники Александров, но може и да греша. примерно са те- дали са на тази фирма някаква сума за да изградят и поддържат този форум. С първото се вижда , че са си оставили ръцете, с второто не са се захващали изобщо.
Изхождайки от горното предположение, изниква въпроса какво е тяхното виждане за визията ,структурата, поддръжката и като цяло бъдещето на форума. Доволни ли са от сегашния му вид, доволни ли са от нас като модератори, имат ли изобщо намерение да се занимават с форума, искат ли този форум да го направим спортен форум номер 1?
Ние направихме каквото можахме за това кратко време от месец и половина- сложихме правила, изградихме екип от опитни и способни модератори (какъвто аз нямам претенции, че съм) в комбинация с млади момчера, които да се занимават с модераторство. Успяхме да накараме потребителите да се уважват помежду си, поне в голяма част от случаите се получава. Изчистихме форума от излишни, обидни , провокативни теми и такива които неаргументирано или с неуважителен тон критикуват работата на екипа на спортно шоу Гонг.
Успяхме да внесем подобрения доколкото ни позволяват правомощията в разделите- някои под-форуми бяха слети, други премахнати, а бяха създадени и някои нови.
Бяха добавени BBCode, които значително улесняват и правят писането във форума по-приятно, създаден бе модераторски раздел във форума, кошче за заключените теми, за да не претендират с основание, че им се трият теми- всяка тема която се зкалючи отива там- ако има достатъчно добре обосновани доводи, дадена тема може да бъде отключена и върната.
Мисля, че всички от екипа ще се радваме, ако чуем мнението на господата Русев и Александров, за форума , защото реално погледнато от тук нататък сме с вързани ръце да правим каквото и да било повече по форума.

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 12 мар 2009 22:15

Здравейте, ами едва ли ще можете да чуете тяхното мнение, защото в крайна сметка решенията или по-точно поддръжката на форума, както и всичко останало не зависи от тях, а от друг екип. Колкото до промяната на самия форум, казвам ви с 99 % убеденост, че скоро няма да се случи.
Няма да се разсърдя на никого, ако реши, че не желае повече да се занимава с него... Напротив! Аз лично съм благодарна на всеки един от вас, защото полагате страшно много грижи за форума, а разликата се вижда от километри.

Колкото до това, което ще се промени в най-скоро време...
Ще бъде инсталирана новата версия и ме предупредиха, че може да се получат бъгове или проблеми, макар че не ми е ясно от каквто точно естество.
Очаквам и нови емотикони скоро.
Ще бъдат махнати Ерво 2008 и Пекин 2008, а някъде там ще се появи секция за националния отбор, защото няма такава засега.
Знам, че не е това, което очаквате, но друго засега не мога да обещая.
:)
Модераторите не са ви враг!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 12 мар 2009 22:23

Пак е добре,даже изобщо не е малко.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
SkArY_9
Golf Fan
Контакти:

Мнениеот SkArY_9 » 12 мар 2009 22:34

Знаеш ли, кога точно ще я инсталират тази нова версия на форума ?
Иначе, Браво за новите неща, които ще бъдат сложени, махнати.

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 12 мар 2009 22:41

Не знам кога точно. Дори и да ми кажат срокове, те не винаги се спазват. "Скоро"... знам ли и аз.

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 12 мар 2009 23:48

Дайте предложения как да направим ранговете за потребителите, моля!
Андро предложи да са на футболна тематика, което е добра идея - например:
Зрител – 50 мнения
Резерва – 100 мнения
.
.
.
Ветеран - 6000 мнения

Само, че как да са формулирани точно???

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 12 мар 2009 23:52

Какво ще кажете и да се пусне подтема за самия форум, в която да се събира всичко, свързано с новости, бъгове, проблеми, препоръки, идеи, дори и критики, ако искат, ама все пак ... да е в рамките на нормалния тон и да не прекаляват с упреците към модовете ;)
Мисля, че мястото й може да е някъде в секцията на Гонг.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 мар 2009 02:44

Бижутера написа:Нещо на мен ли ми се струва или в последните няколко дни във форума е доста спокойно-няма безсмислени теми,няма кой знае какви препирни....дано да е така и за напред :D

Точно това е целта ни - да няма такиав теми :D

Искам да обърнем внимание на един потребител и да се опитаме да вземем някакви мерки към него.
Става дума за потребителят blue bear.
Писна ми да гледам навсякъде как обижда всички модератори във всяка една тема и си мисля, че е крайно време да вземем сериозни мерки към него - това не може да продължава, а и си е нарушение на правилника по точка 9
9. Споренето с и/или обиждането на модератор или администратор по повод предупреждение или заради изпълнение на задълженията му (триене и редактиране) е недопустимо.

Нека да направим следното нещо като за начало :)
Предлагам stenly или mike28 (нищо, че не е мод вече) да поговорят с него на ЛС да се спре, защото потребителите имат за сега уважение точно към тях, и да се опитат да го спрат по нормален начин.
Ако това не подейства естествено влиза в сила и вторият начин - БАН.
Този Бан няма да е само за 1 ден, а за седмица, защото това негово нажежаване на обстановката и обиждане на модератори във всяка една тема е системно и не е единичен случай.
Отворя ли тема и видя ли негово мнение той не пропуска да обиди някой, а най-вече PFC Litex като даже го заплашваше, че ще се говори с Томислав Русев да го гони и т.н.

Това си е унижение за всеки един член на Модераторският екип и не може да продължава така :|
Мисля си, че всички ще се съгласите с това и моля изкажете си мнение по въпроса и да действаме.
Искам да видя какво мисли stenly за това и дали ще се нагърби да говори с него, ако вече не е правено това.

Ще изчакам още малко и ако няма резултат по случая от негова страна като държане ще действам вече аз с БАН "присъдата" :lol:
Той бил ли с БАН до сега и ако да колко голям е бил Бана му?

stenly Моля те увеличи малко броя на усмивките в коментар, защото ми изписва, че максмимума е само 5.

ПП : Забелязах, че има и втори ник - memberlist.php?mode=viewprofile&u=6757 - blue lagon

Потребителски аватар
mike28
Контакти:

Мнениеот mike28 » 13 мар 2009 07:50

Казах на стенли през седмицата за този тип. Наистина има два акаунта- обърнете внимание- използва ер малък вместо "ъ" , може да го попитате пред всичките, да няма раздвоение на личността. :D До сега трябваше да сте го баннали отдавна- няма смисъл изобщо да се говори с такива- да заплашва многократно някой от екипа със саморазправа- това никъде не го търпят.
Сега искам отново да ви обърна внимание на нещо което ми прави неприятно впечатление откакто съм потребител- доста теми се местят неправилно, доста се заключват без никакво обяснение, а някои и се трият направо. Всичко това доста дразни, дори и аз съм ги правил тези неща, но сега като потребител мога да кажа, че е наистина неприятно. Нека всяка тема, която не е по правилата да се заключва с обяснение ("Стига вече" не върши работа в случая), а ако е прекалено обидна за да се вижда от всички я местете в този раздел, за да не се губят следите на виновниците -така хем всички модератори ще знаят какви са ги вършили потребителите, хем останалите няма пак да виждат темата и да се дразнят.
Като има някакво по- вважно събитие, предлагам да не се заключват теми на поразия, те не са виновни, че форума е разделен на Левски, ЦСКА, Ботев и т.н. До сега са свикнали от всеки отбор да си коментарат дадено събитие в техния си форум , в доста случаи е дори нежелателно да ги караме да пишат на едно и също място фенове на различни отбори.
Искам да си кажете мнението по предложенията на стенли, поне това са неща в нашите възможности, това, че не можем да променим за сега структурата на форума, не означава, че трябва да спрем да го развиваме. Раздели бъгове, критики и предложения и новости по форума според мен трябва да има- загубим ли връзката с потребителите няма да е добре за форума. Ранговете също е крайно време да има според мен, примерно по старите съфорумници пускали полезни теми и държащи се по правилата могат да получат някакъв по-висок статус и да речем да могат да редактират мнение , да местят или заключват теми във форума в който най- много пишат ит.н.
Последна промяна от mike28 на 15 мар 2009 10:43, променено общо 1 път.

Върни се в “Модератори”