Заседание

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, delqnski47, гарфилд, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Re: Заседание !

Мнениеот kartago » 28 апр 2010 00:46

Alternative написа:Ако може да ми спрете правата.Не искам да бъда повече модератор.

Аз съм ЗА, отвсякъде! Този човек наистина не може да бъде модератор! Той не разбира духа на модераторството, остава си фен и не може да си върши работата! Ние всички сме екип и работим така, (за в бъдеще с някои няма да работя), но и на мен може да ми писне! В спор, в който съм 1000" прав, дя нама кой да ме подкрепи?!...........Ами сорри!.....

Потребителски аватар
Casper
Модератор
Контакти:

Мнениеот Casper » 28 апр 2010 01:34

Виждам, че нещата доста са се задълбочили, и ще кажа и аз мнението си. Не знам кой , какъв подход има, и за какви методи се говори, но аз от както съм модератор се стремя да спазвам (както и да накарам потребителите също да спазват)правилата. В случая, смятам че Петьо е напълно прав в спора. Какво значи "Лично мнение"? То не се ли отнася до определено мероприятие? Снимките не са ли от същото такова? По тая логика, може да се пусне тема и за менюто, и за интериора, и за каквото се сетиш. Това винаги води до разводняване , както на самата тема, така и до дублиране на мнения. Казвам го от опит, защото и аз съм оставял по-някога различни по-заглавие теми но с еднаква насока, и много често срещам мнения -"както вече написах в другата тема".
А относно зеленият ник, трябва да се знае , че е много по -голяма, и отговорността, и стремежа към пълна безпристрасност. Защото в локален подфорум, можеш да се подмажеш на собствените си привърженици, но като глобален нямаш право да имаш противници. Действаш еднакво навсякъде, независимо дали на някой му харесва или не. И, не мога да разбера, какви са тия подмятания, за особенно мнение към определен отбор, само защото на някой му било изтрито мнението.
И друг път сме писали тук, че трябва да правим нещата еднакво. Няма , как да се проявяват самоинициативи, защото някой бил се разсърдил. Така хем се дава предпоставка за нарушаване на правилата, хем се поржда вълна от недоволни, като се изтъква - в един подфорум може а в друг не. За това пак ще кажа, ако ще се прави нещо, то трябва да еднакво и от всички. В друг случай, ще настъпи пълна анрхия. Защото модерирането не е само тъкане и баниране , а и подреждане и сортиране на теми и мнения.
Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лоши решения!

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 28 апр 2010 01:46

Casper написа:Виждам, че нещата доста са се задълбочили, и ще кажа и аз мнението си. Не знам кой , какъв подход има, и за какви методи се говори, но аз от както съм модератор се стремя да спазвам (както и да накарам потребителите също да спазват)правилата. В случая, смятам че Петьо е напълно прав в спора. Какво значи "Лично мнение"? То не се ли отнася до определено мероприятие? Снимките не са ли от същото такова? По тая логика, може да се пусне тема и за менюто, и за интериора, и за каквото се сетиш. Това винаги води до разводняване , както на самата тема, така и до дублиране на мнения. Казвам го от опит, защото и аз съм оставял по-някога различни по-заглавие теми но с еднаква насока, и много често срещам мнения -"както вече написах в другата тема".
А относно зеленият ник, трябва да се знае , че е много по -голяма, и отговорността, и стремежа към пълна безпристрасност. Защото в локален подфорум, можеш да се подмажеш на собствените си привърженици, но като глобален нямаш право да имаш противници. Действаш еднакво навсякъде, независимо дали на някой му харесва или не. И, не мога да разбера, какви са тия подмятания, за особенно мнение към определен отбор, само защото на някой му било изтрито мнението.
И друг път сме писали тук, че трябва да правим нещата еднакво. Няма , как да се проявяват самоинициативи, защото някой бил се разсърдил. Така хем се дава предпоставка за нарушаване на правилата, хем се поржда вълна от недоволни, като се изтъква - в един подфорум може а в друг не. За това пак ще кажа, ако ще се прави нещо, то трябва да еднакво и от всички. В друг случай, ще настъпи пълна анрхия. Защото модерирането не е само тъкане и баниране , а и подреждане и сортиране на теми и мнения.

Господи, благодаря ти, че има и умни хора и разбират от половин приказка! Нищо, че сме по-дърти с Марто, но той само за две минути разбра всичко! Ако всички си направите "труда", да прочетете този глупав спор ще видите, че аз съм прав! Но не го правите! Тогава чао, на тези, които не го правят! Благодаря, Марти, ти си истински модератор!!!!................ А тука много само имитират!......

Потребителски аватар
Alternative
Контакти:

Мнениеот Alternative » 28 апр 2010 02:04

Casper написа:Виждам, че нещата доста са се задълбочили, и ще кажа и аз мнението си. Не знам кой , какъв подход има, и за какви методи се говори, но аз от както съм модератор се стремя да спазвам (както и да накарам потребителите също да спазват)правилата. В случая, смятам че Петьо е напълно прав в спора. Какво значи "Лично мнение"? То не се ли отнася до определено мероприятие? Снимките не са ли от същото такова? По тая логика, може да се пусне тема и за менюто, и за интериора, и за каквото се сетиш. Това винаги води до разводняване , както на самата тема, така и до дублиране на мнения. Казвам го от опит, защото и аз съм оставял по-някога различни по-заглавие теми но с еднаква насока, и много често срещам мнения -"както вече написах в другата тема".

"Лично мнение" е името на заглавието на темата с което потребителя ПОДЧЕРТАВА,че би желал да остане независима.Нали все пак потребителите имат и права,трябва да бъде смачкан от модератора ли?Не виждам какъв беше проблема да се остави тази тема.Другото което е отношение на Kartago към мен като колега.Интонацията на писане-заповеднически,властно!"Вижте кой съм АЗ"-нещо от този "сорт".Можеше да ми пише на ЛС и да ми обясни защо и по какъв начин е решил да пренасочи темата в друга,или както в един друг случай директно да я изтрие.Никога не съм търсил конфронтация,но това отношение като колега ме обиди.Възможно да съм сбъркал в отношението си към него за"Ботев Пловдив",но не мога да се съглася с останалите неща.Колкото до темите и мненията за голям подфорум какъвто е Ботев Пловдив съм сортирал доста теми и мнения.Мерси за съвета.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Casper
Модератор
Контакти:

Мнениеот Casper » 28 апр 2010 02:17

kartago написа:Господи, благодаря ти, че има и умни хора и разбират от половин приказка! Нищо, че сме по-дърти с Марто, но той само за две минути разбра всичко! Ако всички си направите "труда", да прочетете този глупав спор ще видите, че аз съм прав! Но не го правите! Тогава чао, на тези, които не го правят! Благодаря, Марти, ти си истински модератор!!!!................ А тука много само имитират!......

Петьо, това не съм го написал, защото трябва да те подкрепям задължително. Просто така смятам че е правилно, и защото така се изисква от правилата. Все пак, не сме тук за да създаваме свой собствени приоритети и да сбъдваме желанията си. Незнам, при мен може да е професионално изкривяване, но така съм се научил.

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 28 апр 2010 02:35

Alternative написа:

"Лично мнение" е името на заглавието на темата с което потребителя ПОДЧЕРТАВА,че би желал да остане независима.Нали все пак потребителите имат и права,трябва да бъде смачкан от модератора ли?Не виждам какъв беше проблема да се остави тази тема.Другото което е отношение на Kartago към мен като колега.Интонацията на писане-заповеднически,властно!"Вижте кой съм АЗ"-нещо от този "сорт".Можеше да ми пише на ЛС и да ми обясни защо и по какъв начин е решил да пренасочи темата в друга,или както в един друг случай директно да я изтрие.Никога не съм търсил конфронтация,но това отношение като колега ме обиди.Възможно да съм сбъркал в отношението си към него за"Ботев Пловдив",но не мога да се съглася с останалите неща.Колкото до темите и мненията за голям подфорум какъвто е Ботев Пловдив съм сортирал доста теми и мнения.Мерси за съвета.

Както и ти, така и аз си подадох отставката! Пич, ти си пълен дебил, колкото и да ме убеждават хора които страхотно уважавам! Ти грам не разбираш за какво става въпрос в модерирането! Ти мен ме нападна лично ( не -за първи път), щото явно си тъп, така и не ми отговори, че аз обичам пловдивските отбори, и че съм играл със Зайцев, мина ти покрай ушите! Ти не си за нашия екип, не ставаш!!! Всички, ако, ДАЙ БОЖЕ, прочетат нашия спор ще видят как лъжеш и ме обвиняваш за работи които не съм направил! Понеже и аз съм пътник! Знаеш ли! Аз обожвам "Ботев", но такива измислени фенове като тебе могат да ме накарат да го намразя! А на нас тука не ни е такава идеята! Ние си работим, и го правим от все сърце! Лишаваме се от собственото си време, седим до посред нощите! Ти правил ли си го това?!................Ти не си модератор! Ти си пълен смешко! И не ми приказвай глупости, защото още когато те посрещнах като модератор ти дадох адреса си на моя скайп! Знам, че редовно си пишеш със славия форевър! Ние нещо по-низши ли сме, че не успяхме да намерим път към тебе?!..........Ами аз толкова слаб модератор не съм виждал!~ Нека да решават другите!

Потребителски аватар
Casper
Модератор
Контакти:

Мнениеот Casper » 28 апр 2010 02:48

Alternative написа:"Лично мнение" е името на заглавието на темата с което потребителя ПОДЧЕРТАВА,че би желал да остане независима.Нали все пак потребителите имат и права,трябва да бъде смачкан от модератора ли?Не виждам какъв беше проблема да се остави тази тема.Другото което е отношение на Kartago към мен като колега.Интонацията на писане-заповеднически,властно!"Вижте кой съм АЗ"-нещо от този "сорт".Можеше да ми пише на ЛС и да ми обясни защо и по какъв начин е решил да пренасочи темата в друга,или както в един друг случай директно да я изтрие.Никога не съм търсил конфронтация,но това отношение като колега ме обиди.Възможно да съм сбъркал в отношението си към него за"Ботев Пловдив",но не мога да се съглася с останалите неща.Колкото до темите и мненията за голям подфорум какъвто е Ботев Пловдив съм сортирал доста теми и мнения.Мерси за съвета.

Виж сега, всеки който по-някакъв начин е пуснал собствена тема, винаги е с желание неговата да е лична. А не винаги желанията съвпадат с правилата, и точно тук е нашата работа. Трябва да се преценява кое е различно и кое съвпада с друго такова мнение. Иначе, следващия ще напише "аз искам" или "ака ми се" и др. подобни, които искат "независимост".
Относно действията, мисля че още като стана модератор повечето от нас ти дадохме скайповете, точно по тази причина. Когато има някакво разминаване да се консултираме един с друг. Ти направи ли го някой път, след като си имал оплаквания от потребителите? Напълно естествено е, след като пишеш тук, да се смята , че търсиш накаква конфронтация, в смисъл показване на несправедливост към твоя форум. От както сме станали модератори, ние винаги сме се стремяли да бъдем екип, т.е. да мислим еднакво и да правим нещата по един и същи начин. И когато има някакви подобни разногласия, най лесния и бърз начин е скайп.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 28 апр 2010 02:51

Аз имам въпрос-каква ни е позицията относно форум "Ботев"? Все още ли сме по-толерантни (по-скоро сте, глобалните и клубните модератори, щото ние другите и да сме и да не сме , все тая) към феновете на този отбор, или отношението към тях вече е като към всички останали? Ако "по-мекото" отношение още е в сила, разбирам защо темата не е слята в тази за събранието. Ако не е-трябва да е събрано в една тема, както например са нашите около 100 за протестите срещу Батков. Защото не видях причина това "лично мнение" да не бъде изразено като пост в темата.
Колкото до напускане, оставки и подобни-хора не говорете глупости, моля ви. Тъкмо сме събрали екип, който работи добре, не е нужно да го разваляме. Още повече, че сезона свършва и до август ще има работа единствено по теми около световното и евентуалните селекции на отборите.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 28 апр 2010 03:04

rhaegar написа:Аз имам въпрос-каква ни е позицията относно форум "Ботев"? Все още ли сме по-толерантни (по-скоро сте, глобалните и клубните модератори, щото ние другите и да сме и да не сме , все тая) към феновете на този отбор, или отношението към тях вече е като към всички останали? Ако "по-мекото" отношение още е в сила, разбирам защо темата не е слята в тази за събранието. Ако не е-трябва да е събрано в една тема, както например са нашите около 100 за протестите срещу Батков. Защото не видях причина това "лично мнение" да не бъде изразено като пост в темата.
Колкото до напускане, оставки и подобни-хора не говорете глупости, моля ви. Тъкмо сме събрали екип, който работи добре, не е нужно да го разваляме. Още повече, че сезона свършва и до август ще има работа единствено по теми около световното и евентуалните селекции на отборите.

Ти си, поредното умно момче! Наистина го казвам сериозно, и ти можеш да кажеш колко много съм ти помагал! Аз съм доста по възрастен от тебе, но винаги съм те приемал като колега! Една молба имам към тебе, прочети целия разговор и дай мнение! Едно разберете, няма зелени, няма сини, няма потребители! Всички се във форума!........Всички си даваме времето за форума!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 28 апр 2010 03:11

Аз го казах-ако толерансът към феновете на Ботев вече не е в сила, темата трябваше да бъде слята.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Модератори”