Заседание

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, delqnski47, гарфилд, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Заседание !

Мнениеот rhaegar » 21 авг 2013 00:11

viewtopic.php?f=26&t=130939#p4383547 някой може ли да смъкне/архивира тая тема? Не знам аз защо не мога.

П.П. оправих се :lol:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 21 авг 2013 06:55

Добре, че Марти дойде, нещо ми блокира сайта, а бяха много теми, та и от нас "дъртите" има някаква файда, paceto, единия си ляга много късно, другия става много рано! Абе, сърдити старчета, класика в жанра.........А и тука едни папагали, тяхната мама, вече целия хотел ги знае, дейба................

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 21 авг 2013 08:54

Имам следните две ЛС -
[offtopic]
Червени_шампиони2 написа:Можеш ли да ми махнеш бана на истинския профил или поне да го намалиш да е за 24 часа, защото 7 дни за повторно пускане на тема и то само, защото съм си помислил, че slavia_forever е видял само заглавието и си е помислил, че си размишлявам "на глас" някакви мои си работи. Смених умишлено името на темата, за да се разбира за какво става на въпрос, той пак я заключва и ме банва. Нито съм го псувал него или някой друг, нито във темата съм обиждал. Сложил съм цитат към решение на съда, в което осъждат условно убийцата на фен на ЦСКА в катастрофа по нейна вина. Тоя човек е оставил жена и дете, идва фен на Славия и се прави на Господ. Дали ще му е толкова забавно, ако него или недай си боже някой от семейството му го убият в катастрофа и след това виновния е оневинен, а той остава сам за цял живот? На всичкото отгоре идиоти с по 30 профила правят теми и провокират умишлено и никой не ги закача, ако трябва и аз да процедирам по същия детински начин нека да каже. Пиши, ако искаш от мое име в темата за сектор Г, да следят страницата на Офанзива във Фейсбук, ако някой иска да помага за ремонта на сектора, че с тоя бан за 7 дни по ИП адрес не ми се занимавам да влизам през проксита, както в момента. Иначе днес успяхме да изкъртим всичките железа, ще питаме утре, ако трябва да се помага с бетона на който лягаха железата за седалките, дали ще го къртим или не. Мислехме и сектор "В" да лъснем, да го изчистим от боклуците, отзад храсталаците зад трибуната и между седалките, както и тях със пароструйка от стадиона, но засега няма. Все едно да ремонтираш стар Москвич, като след по-малко от година ще си купуваш БМВ Х6 (може би предстоящ ремонт и на "В" - бетон, седалки, козирка..). :)
Ако той си има някакъв комплекс "ЦСКА" или нещо лично към мен не мисля, че е това начина да си изкарва яда, твърди че е мъж, а истинските мъже си решават проблемите и казват каквото имат да кажат на четири очи, не със раздаване на банове.

П.С. Не съм видял той да има бан заради темите си във връзка с Меглена Кунева, а уж били забранени политически агитации във форума, и бил безпристрастен - ха ха.

Вие сте изгонен от този форум до 27 Авг 2013 21:22.

Моля свържете се с администратора за повече информация.

Причина: Публикуване отново на тема, която беше заключена

Бан по IP адрес.
[/offtopic]
и
[offtopic]
Червени_шампиони2 написа:кое му е свободното на тоя форум "Свободна зона" щом се налага цензура за най-малкото нещо все едно е извършено най-голямото престъпление. Пълно е с глупости на болните мозъци Шумкаря_44, Джугашвили, КНДР. И понеже се сетих да питам, щом моето е нарушаване на правата, какво е това, което прави LordSirAlexFerguson, който кълне във всяка втора тема в която пише.

Ето това му писах на него. Омръзна ми да си трая и да си търпя бановете за нищо, а много лесно можеше да му тегля една майна и да ми мине.
[/offtopic]
Става въпрос за тази тема - http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=&t=151141 и същата, пусната малко преди това.
Коце, мисля, че бан по ай пи за 1 седмица е малко пресилено в случая. Аз не съм съвсем сигурен защо е заключена първата тема, но подозирам, че е защото това не е първия случай с подобна присъда. Не мисля, че е добре подобни теми да се заключват, особено на фона на факта, че си стоят теми за рептили и подобни глупости.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 21 авг 2013 21:45

И аз имам подобни съобщения. Този потребител не за първи път си позволява да заобикаля модераторски действия, нормално е санкцията да е за 1 седмица. Тук не става дума за какава тема е и какви теми стоят, а какво си позволява! Можеше да говори с мен на ЛС и да отключа темата. Вчера имаше подобен случай и отключих тема! А сега заобикаля БАН. Все пак му намалих му бана от 1 седмица на 1 ден, а потребителското име с което заобикаля бан-а съм го ограничил перманентно. Следващият път обаче като направи нещо подобно санкцията ще бъде за много по-дълго.

vaskonti написа:Коце, мисля, че бан по ай пи за 1 седмица е малко пресилено в случая.

Така ли мислиш?! Каква санкция би наложил ти за заобикаляне на модераторско действие? Ако не искаше санкция можеше да се свърже с мен на ЛС да ми изложи доводите си. Аз щях да му обясня защо съм извършил дадено модераторско действие. Ако ме убеди, че не съм прав щях променя решението си. Повтарям ти, че подобен подход не е прецедент.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Casper
Модератор
Контакти:

Мнениеот Casper » 21 авг 2013 22:41

slavia_forever написа:Тук не става дума за какава тема е и какви теми стоят, а какво си позволява! Можеше да говори с мен на ЛС и да отключа темата. Вчера имаше подобен случай и отключих тема! А сега заобикаля БАН.

Нещо не ми стана ясно! Как да не е важно за каква точно тема даден потребител получава бан ( тъй, като в причина си посочил : "Публикуване отново на тема, която беше заключена"? Ако наистина темата може да остане, както е видно от това , че може да я отключиш, следователно тя не е нарушила правилата! Естествено потребителят да е недоволен, тъй като е убеден, че няма нарушения и да реши отново да я пусне с някой малки промени в заглавието ( където смята, че е съгрешил). И за първата и за втората тема, аз не виждам , каква е причината за заключване и налагане бан и то по IP!
Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лоши решения!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 21 авг 2013 23:07

Casper написа:
slavia_forever написа:Тук не става дума за какава тема е и какви теми стоят, а какво си позволява! Можеше да говори с мен на ЛС и да отключа темата. Вчера имаше подобен случай и отключих тема! А сега заобикаля БАН.

Нещо не ми стана ясно! Как да не е важно за каква точно тема даден потребител получава бан ( тъй, като в причина си посочил : "Публикуване отново на тема, която беше заключена"? Ако наистина темата може да остане, както е видно от това , че може да я отключиш, следователно тя не е нарушила правилата! Естествено потребителят да е недоволен, тъй като е убеден, че няма нарушения и да реши отново да я пусне с някой малки промени в заглавието ( където смята, че е съгрешил). И за първата и за втората тема, аз не виждам , каква е причината за заключване и налагане бан и то по IP!

Искаш да кажеш, че заобикалянето на модераторско действие е обосновано без съгласуване с модератора предприел го?! Не е ли редно преди да се публикува отново заключена тема все пак да се попита преди това защо е заключена, или греша? Аз или който и да е може все пак да е имал нещо предвид, не мислиш ли? Ако е имал основание аз щях да отключа темата, както отключих темата на КНДР за Хирошима, която бях заключил след като имах разговор на ЛС! И за да съм го баннал по ай пи не смяташ ли, че също съм имал нещо предвид, а именно защото преди това също (както и сега) е заобикалял банове?!

Потребителски аватар
Casper
Модератор
Контакти:

Мнениеот Casper » 22 авг 2013 00:54

Добре де! Хайде сега да конкретизираме нещата, за да не се получават отново недоразумения. Та, в конкретния случай имаме тема, която в нейната същност не е в нарушение на правилата. Нарушението или неточността идва от нейното заглавие. Както и да е , темата заминава в коша. От там потребителят (според неговото обяснение) разбира грешката си и прави корекция, като пуска нова тема със същата тематика (отново без нарушение на правилата), и вече с поправено заглавие.
И въпросите ми са: Длъжен ли е потребителят да получи разрешение от модератор на ЛС, за пускането на вече поправената тема? Задължително ли трябва втората тема също да бъде изпратена в коша, независимо, че е актуална и е изцяло по правилата, независимо от това, че потребителят не е поискал обяснение и е наказан за това?

Моля за вашите мнения, от които ще произлезе и решението за подобни случаи!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 22 авг 2013 02:30

Casper написа:Добре де! Хайде сега да конкретизираме нещата, за да не се получават отново недоразумения. Та, в конкретния случай имаме тема, която в нейната същност не е в нарушение на правилата. Нарушението или неточността идва от нейното заглавие.

Конкретно по отношение на цитираната тема аз в детайли ти обясних, че акцентът е поставен върху липсата на правосъдие в България само по себе си е клиширано още от заглавието. Тази теза не е необходимо да бъде доказвана с конкретен случай, който всъщност е голяма трагедия, придружен със снимков материал с кървища, ковчези, смачкани коли и т.н. По същия начин може да се тълкува тема със заглавие "Войната по пътищата", в която следва да се докаже, че има катастрофи. Ами то е ясно, че има, не е нужно това да бъде доказвано с подобни приложения снимки и други. Ако акцентът е бил върху друго, тогава авторът можеше да изясни нещата на ЛС и да измислим ново заглавие според посланието му, което отговаря на т.5, а именно от него да става ясно за какво става дума в самата тема и да я отключа.
Casper написа:Както и да е , темата заминава в коша. От там потребителят (според неговото обяснение) разбира грешката си и прави корекция, като пуска нова тема със същата тематика (отново без нарушение на правилата), и вече с поправено заглавие.

В точка 9 от правилата на форума ясно е казано: "Не се опитвайте да разрешавате проблемите във форума сами, това също може да бъде санкционирано."
Casper написа:И въпросите ми са: Длъжен ли е потребителят да получи разрешение от модератор на ЛС, за пускането на вече поправената тема? Задължително ли трябва втората тема също да бъде изпратена в коша, независимо, че е актуална и е изцяло по правилата, независимо от това, че потребителят не е поискал обяснение и е наказан за това?

Ако дадена тема е заключена в случай на несъгласие, потребителят е длъжен да изкаже резервите си на ЛС и да потърси с модератора решение на проблема. В случай, че не се стигне до съгласие между двамата, потребителят може да потърси помощ от друг модератор, който може да помогне ако поговори с колегата си извършил модераторското действие, или се подложи казуса на разискване тук. Единственият частен случай, който не нарушава правило номер 9 в цитираната му част е ако модераторът заключил темата е дал точни предписания, какво конкретно трябва да се промени за да се пусне същата след корекции отново. Ако това не е направено и потребителят на своя глава пристъпва към реализиране на свое решение, заобикалящо това на модератора се третира като нарушение и се допуска санкция според цитираната точка от правилата на форума. Именно затова имаме наше вътрешно решение тук да слагаме пост преди заключване на тема, именно за да знае даден автор на такава към кой модератор първоначално да се обърне с въпроси на ЛС, ако не е съгласен с това му действие.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 22 авг 2013 08:38

slavia_forever написа:И аз имам подобни съобщения. Този потребител не за първи път си позволява да заобикаля модераторски действия, нормално е санкцията да е за 1 седмица. Тук не става дума за какава тема е и какви теми стоят, а какво си позволява! Можеше да говори с мен на ЛС и да отключа темата. Вчера имаше подобен случай и отключих тема! А сега заобикаля БАН. Все пак му намалих му бана от 1 седмица на 1 ден, а потребителското име с което заобикаля бан-а съм го ограничил перманентно. Следващият път обаче като направи нещо подобно санкцията ще бъде за много по-дълго.

vaskonti написа:Коце, мисля, че бан по ай пи за 1 седмица е малко пресилено в случая.

Така ли мислиш?! Каква санкция би наложил ти за заобикаляне на модераторско действие? Ако не искаше санкция можеше да се свърже с мен на ЛС да ми изложи доводите си. Аз щях да му обясня защо съм извършил дадено модераторско действие. Ако ме убеди, че не съм прав щях променя решението си. Повтарям ти, че подобен подход не е прецедент.

В такъв случай аз питам на какво основание е заключена първата му тема? На основание "Да беше казал нещо ново"? :roll:
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Casper
Модератор
Контакти:

Мнениеот Casper » 22 авг 2013 08:48

На Коцето тезата ми е ясна, тъй като си писахме на скайп, но се питам дали в конкретния случай не трябва да се прояви малко повече гъвкавост и се избегнат последвалите процедури. Мотивът "Клише" може да се постави в 90% от темите, които се пускат стига да си пожелаеш да го направиш. Ние постоянно твърдим, че модераторите не сме им врагове , а в помощ на потребителите, и като такива можем по-някога да взимаме решенията си в тяхна помощ, а не "клишираното" триене. Все пак става въпрос за тема, която е конкретен случай и не е нарушила правилата, като обида, провокация или нещо измислено!

Върни се в “Модератори”