Как да се "скрием" онлайн в чужбина?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Как да се "скрием" онлайн в чужбина?
В Щатите съм и бих искал да знам има ли начин да направя по "безопасно" спрямо властите сърфирането ми в Замунда и други торент сайтове. Да не стане така, че да си имам главоболия заради няколко сезона на "Д-р Хаус" и "Двама мъже и половина". Използвам Замунда чрез bgtorrentz.net, но не знам това достатъчно ли е?

- metodito
- Контакти:
Re: Как да се "скрием" онлайн в чужбина?
Мисля, че с Линукс е по-надеждно (откъм това да ти влязат дистанционно в компа) и след това да си наемеш някакъв VPN-достъп (има и за 2-3 долара на месец. Има и безплатни, като CyberghostVpn Free (платения му достъп е добър - за около 70 долара на година), но не е същото - малко ала-бала е безплатния- особено за скриване на Скайп и торент. Безплатния е за браузване само ок.).
Може и това да погледнеш:
https://www.bestvpn.com/blog/4008/best- ... -torrents/
Не знам как е в Щатите. Ако ти се задълбава гледай да е споменато, че собствениците на випиените не пазят логове - все пак теглиш или сийдваш ти виждат айпито и ако властите изискат логовете, те не могат да не ги дадат.
Може и разни други неща да правиш...Примерно да използваш за съхранение външен хард също. Спреш ли се на VPN решение, гледай да е европейски доставчик.
За випиен виж и протоколите, които обхваща - да имаш p2p...
Може и това да погледнеш:
https://www.bestvpn.com/blog/4008/best- ... -torrents/
Не знам как е в Щатите. Ако ти се задълбава гледай да е споменато, че собствениците на випиените не пазят логове - все пак теглиш или сийдваш ти виждат айпито и ако властите изискат логовете, те не могат да не ги дадат.
Може и разни други неща да правиш...Примерно да използваш за съхранение външен хард също. Спреш ли се на VPN решение, гледай да е европейски доставчик.
За випиен виж и протоколите, които обхваща - да имаш p2p...
Не съм хакер или нещо подобно,но когато ползвам обществен компютър винаги трия хронология,история или запаметени пароли за ел.поща или социални мрежи.Не дай си Боже да се стига дотам,но ако евентуално те заподозрат или разследват ще ти изземат машината и ще видят кво си свалял и прочие.Също така чисти и историята на свалянията 
Моя съвет е да си свалиш Хром-а и да минеш в режим "инкогнито" и да те боли фара,в крайна сметка именно най-големите престъпления в Интернет стават в Щатите.

Моя съвет е да си свалиш Хром-а и да минеш в режим "инкогнито" и да те боли фара,в крайна сметка именно най-големите престъпления в Интернет стават в Щатите.
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!
"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"
"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"
Колега, най-сигурният вариант според мен е следният. Влизаш през някое българско прокси(няма значение сайт или програма) в замунда, но сваляш торентите само през магнитния линк чрез тази иконка
Тя свързва пиърите директно без да отчиташ какъвто и да било трафик в тракера. Тъй като уторент(а и останалите торент клиенти) правят бекъп на заредените в тях торент файлове, може да зачистваш по често излишните файлове с някоя програма от сорта на CCleaner. Програмата ще изчиства и history-то, което разбира се можеш и ти да правиш ръчно. Смятам, че така достатъчно ще защитиш сърфирането си.

Последна промяна от MoNteSo на 29 ное 2013 21:51, променено общо 5 пъти.
Прокси сървъри ? 

Съжалявам за нелепия въпрос, но "прокси" сървър е сайт през който влизам или програма, която трябва да сваля? Просто никога не ми се е налагало да ги ползвам такива работи.

mironi88 написа:Съжалявам за нелепия въпрос, но "прокси" сървър е сайт през който влизам или програма, която трябва да сваля? Просто никога не ми се е налагало да ги ползвам такива работи.
По принцип има три варианта. Чрез програма(има ги няколко), чрез сайт(има ги още повече) или ръчно да си настроиш интернет браузъра. В твоя случай обаче не ти трябва каквото и да е прокси, а нашенско. Затова ти препоръчвам да пробваш да си настроиш браузъра сам. Как точно, е подробно обяснено на ето този линк - http://www.bghelp.co.uk/forums/%C8%ED%F ... a-net.html
Специално, ако искаш да теглиш торенти, най-добре си намери VPN, както каза колегата по-горе.
Иначе да триеш, да не триеш логове и истории на компютъра - кел файда. Доставчикът ти вижда през кой порт минава трафикът, а торентите ползват определени такива, което значи, че само прокси няма да ти свърши работа.
Иначе да триеш, да не триеш логове и истории на компютъра - кел файда. Доставчикът ти вижда през кой порт минава трафикът, а торентите ползват определени такива, което значи, че само прокси няма да ти свърши работа.
- dreben23
- Контакти:
Има само един сигурен начин-влизаш през чуждата мрежа и не ти трябва нищо друго, разбира се ако е отворена. Много ми е чудно в щатите слагат ли пароли за нета. 
Мисля, че винаги има следа по която да те барнат, рутерите имат данни да речем за всички устройства които са се връзвали към него. Не мисля, че може да се скриеш съвсем. Освен това понякога излиза и съобщение на компютъра за конфликт на Ip адреси, което съобщение оставя следи в регистрите на операционната система и от там може да те барнат. Много филми гледате пичове, а в действителност нещата са много лесни. Ако са ти взели машината, те според мен знаят, че ще си изтрил нещо и като пуснат някой софтуер за възстановяване на изтрити файлове, ще излезе всичко изтрито за няколко години назад или поне повечето неща излизат и могат да се възстановят, което си е гадничко. Има програмки за възстановяване, които възстановяват файлове даже от форматиран диск. Точно затова смятам, че няма начин да заличиш всичко. Затова не трябва да се нарушава и закона.

Мисля, че винаги има следа по която да те барнат, рутерите имат данни да речем за всички устройства които са се връзвали към него. Не мисля, че може да се скриеш съвсем. Освен това понякога излиза и съобщение на компютъра за конфликт на Ip адреси, което съобщение оставя следи в регистрите на операционната система и от там може да те барнат. Много филми гледате пичове, а в действителност нещата са много лесни. Ако са ти взели машината, те според мен знаят, че ще си изтрил нещо и като пуснат някой софтуер за възстановяване на изтрити файлове, ще излезе всичко изтрито за няколко години назад или поне повечето неща излизат и могат да се възстановят, което си е гадничко. Има програмки за възстановяване, които възстановяват файлове даже от форматиран диск. Точно затова смятам, че няма начин да заличиш всичко. Затова не трябва да се нарушава и закона.

Последна промяна от dreben23 на 29 ное 2013 23:26, променено общо 1 път.
***САМО ЦСКА!***
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
Върни се в “Игри и забавления”