Игра с прогнози-Световно първенство 2014

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Игра с прогнози-Световно първенство 2014

Мнениеот doktora25 » 27 юни 2014 09:20

Имам един въпрос, не е обяснено на първата страница, възможно е на някоя от другите, но може би е добре да се припомни и тук. Как се прогнозират от тук нататък елиминациите? Като запишем резултат той за коя минута трябва да се отнася (в случай че има продължения и/или дузпи): 90/120 или подробно да записваме какво очакваме да се случи? Ако трябва да отбележим само в 90-тата, трябва ли да прогнозираме и кой отбор ще продължи след това? Кое колко точки ще носи? И един съвсем второстепенен въпрос в тази връзка: ако прогнозата ни е 0-0 и съответно дузпи, можем ли да прогнозираме първи голмайстор при дузпите?

ПП. Колкото до обсъждания по-горе казус аз съм да останат 4.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 27 юни 2014 10:07

Много уместен въпрос!

Ами ако сте съгласни можем да прогнозираме следните компоненти- резултат - 5 т, голмайстор -4т, отбор класирал се напред- 3т.

Предлагам следното, то не е нещо ново, съществува и в другата игра "Познай първия голмайстор", от която сме взаимствали това правило . Ако имаме мач, който влиза в продължение при резултат 0-0, първият голмайстор в тези продължения отново ни носи 4т. :)

Колкото до дузпите, ако искате можем да го добавим като компонент примерно "отбор класирал се след изпълнение на дузпи" и да речем всеки такъв познат да ни носи по още 2 точки, повече не е добре, защото е повече от ясно, че ще се спекулира т.е. някой няма да е познал резултата, а ще пише друг класирал се например, за да компенсира, затова повече от предложените от мен не бива да бъдат! :)

Ако ли не, продължаваме си по същия начин и добавяме само правилото при 0-0 в продълженията за голмайстора! :)
[offtopic]Your call! :)[/offtopic]

Първият пост не беше мой в играта, казвах на Теди да напише на първата страница всичките правила, ама той не го направи,.просто си бе зает с по-важни неща и не исках да го притеснявам още и аз и с всеки ваш пост го отнасях аз, :P здраве да е. Но участниците сте длъжни да четете правилата, ама ви мързеше явно някои да отворите 2-3 страници по-назад. :)

На 7-ма страничка бяха. Аз от профила на Теди няма как да пиша, но мога да нося на бой! :lol: :mrgreen:
Не понасям обаче несправедливи банове от разярени левскари и си връщам с лихвите на такива! Но пък не ми пука от бановете, аз не съм човек, който заслужава банове, а дружките на лошите модове! Способен съм и имам правото да тегля майните на всеки един подобен злодей и ще затворя вратата на форума завинаги, аз съм разностранен и форумите са ми най-малката грижа, освен това съм инат по природа, но ненаказани несправедливости никога и на никого не разрешавам, бил той мод, админ, потребител, това са принципите в живота ми, които са ме направили добър човек, а като бъда наказан, си изтърпявам наказанието, не се моля да ми бъде махнато например, даже напротив! :)
И специално искам да се обърна към участниците с невалидните прогнози, понеже имаше такива, чиито прогнози бяха невалидни и трите кръга!

Нямаме право да даваме повече от 4 еднакви резултата (сега предложението е за два), с цел разнообразяване на играта и правейки я по-интересна, независимо дали е 2:1 или 1:2 например, при повече от 4 (или 2 след като решим заедно сега това ), прогнозите ви бяха и ще бъдат невалидни! :)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 27 юни 2014 11:07

Почвам да смятам точките аз, че нямаме време.
***САМО ЦСКА!***

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 27 юни 2014 11:25

Относно еднаквите резултати, и аз мислех, че може да се намали бройката с намаляването на броя мачове за един кръг, но пък става прекалено сложно за прогнозиране, ако имаме право на само 2 еднакви. В смисъл, човек може да иска да прогнозира 3 или 4 еднакви, без това да е опит за хитруване. Може би по-добре да си останат 4-те, щото докато го обсъдим, ще дойде време за следващите прогнози и вероятно пак ще има някои, които ще са пропуснали промяната в правилата. Хубаво беше подобно нещо по-рано да го повдигнем като въпрос - сега не е много уместно ден преди елиминациите. (В този ред на мисли може за 1/4-финалите да коментираме дали да не бъдат намалени еднаквите резултати до 2, тъй като там мачовете общо са точно 4, което обезсмисля досегашното правило с 4 еднакви. Аз нямам нищо против и така да си остане де - просто идеята ми е, че за 1/4-финалите поне има време да се разгледа такъв вариант.)
Относно прогнозите за всеки мач, аз викам да си казваме резултат само за редовното време. Ако смятаме, че мачът е Х, посочваме допълнително кой отбор според нас ще продължи. Ако прогнозата ни е 0-0 за редовното, но смятаме, че ще има гол в продълженията, може да даваме все пак голмайстор, обаче честно казано мисля, че е прекалено да даваме голмайстор за дузпите, ако смятаме, че и след продълженията ще е 0-0. Съответно може би ще е добре да посочваме дали отборът, на който залагаме, продължава след продължения или след дузпи, като в първия случай си посочваме голмайстор. :roll: (Иначе добре ми звучи правилото да се признават 4 точки за познат голмайстор, ако сме прогнозирали резултат, различен от 0-0, и се получи точно нулев Х, но нашият човек се е разписал първи в продълженията.)
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 27 юни 2014 11:48

е без голмайстор при дузпите, ква е тая дивотия :shock:
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 27 юни 2014 11:52

Нямам против и на 1/4 финалите да е, всъщност си прав но не мисля, че няма време (ние с Теди трябва да сметнем всичко днес и да оформим и класирането, то за нас по-няма време, че сега ще искате да го видите преди осминафиналите, нали така :P ), аз затова съм за 4, но ви оставям да решите вие! ;)

Докато не решим въпроса, предлагам да не пускаме програмата! А колегите, които са дали вече, ще им разрешим да си ги поправят или просто ще дадат нови, след като излезе и програмата малко по-късно днес, няма проблем за това. :)
***САМО ЦСКА!***

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 27 юни 2014 11:57

kingofpop написа:е без голмайстор при дузпите, ква е тая дивотия :shock:

Аз не виждам логика да се дава голмайстор при дузпите, щом ще има точки за отбор класирал се с дузпи! Глупаво ще е.. а искате ли да ви даваме точки и кой ще бие първи център :) , та директно да си спечелите и фишовете от еврото? :) :lol:

Познавам ви хитринките на всеки много добре, затова взимам и нужните мерки да няма такива! ;)
***САМО ЦСКА!***

Потребителски аватар
radoslav_rashkov
Контакти:

Мнениеот radoslav_rashkov » 27 юни 2014 12:00

Последно прие ли се това за 2 резултата?
Изображение

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 27 юни 2014 12:17

Да де, в предишния си коментар пропуснах да уточня, че за дузпите е добре да не даваме голмайстор само ако се въведат точки за познат продължаващ отбор след дузпи. Ако не се въведат, тогава да, и за дузпите е логично да даваме голмайстор (естествено само при прогноза за 0-0 след 120 мин.). Аз нямам претенции кой от двата варианта да е - тъй или иначе вече съм си намислил прогнози и сред тях нямам 0-0 и дузпи. :mrgreen:
Иначе поне за 1/8-финалите съм ЗА да останат 4 еднакви резултата като ограничение.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 27 юни 2014 12:27

Както е тръгнало играта няма да завърши :lol: Много усложнения, дайте да си даваме резултати и голмайстори за редовното време и да не се занимаваме с продължения и дузпи.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Върни се в “Игри и забавления”