Игра познай града
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Игра познай града
Опа, сорка. Некоректен въпрос съм задал. По принцип знаех само за Бандар Сери Бегаван (Бруней). Мислех, че на Шри Ланка столицата е Коломбо, ама очевидно е изместена от там в града със шантавото име Шри Джаяварданапура Коте.
Бендар Сери ....еди кво си...на Бруней
на Шри Ланка не беше ли Коломбо 
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошлоИначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.
Ето един въпрос свързан с едно от последните места, на които бях. Къде се намира най-голямата базилика в Унгария. Жокер ви давам, че не е Будапеща. Градът е бил столица на средновековна Унгария.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.
Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.
soad написа:Коя е единствената световна столица, състояща се от 3 думи?
Аз се сещам поне за две столици.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Tommi написа:soad написа:Коя е единствената световна столица, състояща се от 3 думи?
Аз се сещам поне за две столици.Бандар Сери Бегаван (когато някой се хвали, че много разбира географията, го питам коя е столицата на Бруней
) и Дар ес Салаам.
Е то тогава и Порт ъф Спейн е 3 думи. Ти това "ес", "ъф" за думи ли ги имаш?
soad написа:Tommi написа:soad написа:Коя е единствената световна столица, състояща се от 3 думи?
Аз се сещам поне за две столици.Бандар Сери Бегаван (когато някой се хвали, че много разбира географията, го питам коя е столицата на Бруней
) и Дар ес Салаам.
Е то тогава и Порт ъф Спейн е 3 думи. Ти това "ес", "ъф" за думи ли ги имаш?
Разбира се. Напиши ги в един word-ов документ и виж на брояча дали ще ти ги отчете като три думи или като две.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Tommi написа:Разбира се. Напиши ги в един word-ов документ и виж на брояча дали ще ти ги отчете като три думи или като две.
Това са частици, не и думи. А това, че уърда ги чете като думи е съвсем нормално, той няма как да разбере, че това са частички.
soad написа:Tommi написа:Разбира се. Напиши ги в един word-ов документ и виж на брояча дали ще ти ги отчете като три думи или като две.
Това са частици, не и думи. А това, че уърда ги чете като думи е съвсем нормално, той няма как да разбере, че това са частички.
Това не са частици, а са предлози. А ето какво представлява предлогът:
Ето и още един цитат:1. Спец. Неизменяема дума, която е разположена пред име и показва включването му в отношения, връзки, зависимости.
.Главната и зависимата дума могат да се свържат чрез думи, наречени предлози.
Последна промяна от Tommi на 14 апр 2012 23:58, променено общо 1 път.
fr3ak_boy написа:Ето един въпрос свързан с едно от последните места, на които бях. Къде се намира най-голямата базилика в Унгария. Жокер ви давам, че не е Будапеща. Градът е бил столица на средновековна Унгария.
Eстергом
Играта се е развила много добре радвам се, че ви хареса.
Фен на ЮнайтедAnalBreaker написа:Те разчитаха на съдииска подкрепа, но и с нея не можаха да се класират
- MagicMoments
- Контакти:
Няма въпорс та нека задам:Кой град е наричан ''Източната Венеция''?
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]
Върни се в “Игри и забавления”