Анкета: Какъв вид риболов практикувате?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: Какъв вид риболов практикувате?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Мистри

Re: Анкета: Какъв вид риболов практикувате?

Мнениеот Мистри » 14 сеп 2014 09:35

С тиган. :lol:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
bastuna2003
Контакти:

Мнениеот bastuna2003 » 14 сеп 2014 10:01

Владо_ЦСКА написа:
CSKARCHETO-BS написа:
Владо_ЦСКА написа:
CSKARCHETO-BS написа:Аз практикувам морски риболов,или на чипаре или на бомбарда.Зависи каква риба има в момента 8-)

Разкажи малко повече. Аз съм в другия край на България и морския риболов ми е непонятен. Ще ми е интересно да разбера повечко за него.

Баце трябва да пробваш,няма как да ти разкажа тръпката като изкараш 8 риби от 10 кукички :lol: А,ако знаеш как се вади заргана,като змиорка излиза над водата :)

По какъв метод редиш тия десет куки?
Колко едра е тая заргана?

Морския риболов с въдица е основно три вида
1. Чепаре - това са 10 куки(около №12) навързани през 7-8 сантиметра с блестящи ресни. Не се слага стръв а се мятат с олово на дъно и почва да се навива. Може и от лодка, може и от кея :). По този начин любителите ловим сафрид и дребен чернокоп.
2. Линия за кефал - пак дънен риболов на три куки(№6,№7), вързани през 20 сантиметра. Стръвта е блатен (морски червей). По този начин се лови главно морски кефали. Интересното е, че местните разделят кефала на три - когато е дребен (до 100 грама) му казват елария, когато е среден (200-500 грама) му казват платерина, когато е едър (над 500 грама) вече си е кефал :mrgreen: . Този риболов се практикува главно от брега. Закачат се също така и барбун и всякакви други дребосъци :twisted:
3. Бомбарда - това е "плувка" около 25-30 грама с повод 1 метър след нея, завършваща с кука 12 или 14 с блатен(морски) червей, който се остава да виси. Бомбардата може да е плуваща или потъваща. Мята се навътре и се навива плавно. Основен метод за ловене на Зарган (дълга риба като смия с "човка", доста скъпа), може да се закачаи чернокоп.

Кефалите вървят през цялата година, докато заргана и чернокопа след септември. Тук е момента да попитам колегите по морето дали вече има зарган при тях. Аз днес закачих първия (Слънчев бряг) след 2 часа мятане всеки ден от седмица насам :oops:
[rimg]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1409405071c.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Sleepwalker
Контакти:

Мнениеот Sleepwalker » 14 сеп 2014 10:56

Аз пък ги ловя с това, което жените си слагат в гърдите ( ... а и не само) - силикон! 8-)

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 14 сеп 2014 11:22

bastuna2003 написа:
Владо_ЦСКА написа:
CSKARCHETO-BS написа:
Владо_ЦСКА написа:
CSKARCHETO-BS написа:Аз практикувам морски риболов,или на чипаре или на бомбарда.Зависи каква риба има в момента 8-)

Разкажи малко повече. Аз съм в другия край на България и морския риболов ми е непонятен. Ще ми е интересно да разбера повечко за него.

Баце трябва да пробваш,няма как да ти разкажа тръпката като изкараш 8 риби от 10 кукички :lol: А,ако знаеш как се вади заргана,като змиорка излиза над водата :)

По какъв метод редиш тия десет куки?
Колко едра е тая заргана?

Морския риболов с въдица е основно три вида
1. Чепаре - това са 10 куки(около №12) навързани през 7-8 сантиметра с блестящи ресни. Не се слага стръв а се мятат с олово на дъно и почва да се навива. Може и от лодка, може и от кея :). По този начин любителите ловим сафрид и дребен чернокоп.
2. Линия за кефал - пак дънен риболов на три куки(№6,№7), вързани през 20 сантиметра. Стръвта е блатен (морски червей). По този начин се лови главно морски кефали. Интересното е, че местните разделят кефала на три - когато е дребен (до 100 грама) му казват елария, когато е среден (200-500 грама) му казват платерина, когато е едър (над 500 грама) вече си е кефал :mrgreen: . Този риболов се практикува главно от брега. Закачат се също така и барбун и всякакви други дребосъци :twisted:
3. Бомбарда - това е "плувка" около 25-30 грама с повод 1 метър след нея, завършваща с кука 12 или 14 с блатен(морски) червей, който се остава да виси. Бомбардата може да е плуваща или потъваща. Мята се навътре и се навива плавно. Основен метод за ловене на Зарган (дълга риба като смия с "човка", доста скъпа), може да се закачаи чернокоп.

Кефалите вървят през цялата година, докато заргана и чернокопа след септември. Тук е момента да попитам колегите по морето дали вече има зарган при тях. Аз днес закачих първия (Слънчев бряг) след 2 часа мятане всеки ден от седмица насам :oops:

Няма го още,тук таме по някоя дребна писалка.Последните няколко години тръгва началото на октомври.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 14 сеп 2014 11:28

Предимно брюнетки. ;)
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

4akala
Контакти:

Мнениеот 4akala » 14 сеп 2014 13:33

Ловим Паламуд и Лефер.МОЛЛЛААААА!

Потребителски аватар
angelco77
Контакти:

Мнениеот angelco77 » 14 сеп 2014 13:34

Плувка.
За УЕФА сте чисто нов клуб, за БФС сте си Литекс. А общото е, че за всички вие не сте ЦСКА. :mrgreen:

Потребителски аватар
TEDIMAR99
Контакти:

Мнениеот TEDIMAR99 » 14 сеп 2014 16:34

Плувка и дъно 8-) За Шарани и таранки най-вече
[center][wrapimg=]http://forum.botevvratsa.com/images/smilies/vratzacoreo1.gif[/wrapimg][/center]

CSKA Sofia 1948
Контакти:

Мнениеот CSKA Sofia 1948 » 15 сеп 2014 08:37

Ловя на косъм, специално за шарани.

Върни се в “Игри и забавления”