Reckless написа:С VPN става перфектно за торенти. Настройваш си торент клиента да криптира трафика и ползваш VPN и си патрон. Аз в Германия по този начин действам и нямам проблеми. Да, доставчика ти вижда, че има някакъв трафик между теб и някакво ip в Холандия примерно, но не може да разбере, какво точно се трансверира, защото декриптираща система на интернет трафик струва милиони и доставчиците не си го позволяват. За да те гепят, че теглиш филм, или музика незаконно става само по един начин. Виждат ти ip-то в листа на теглещите, или сиидърите. Ако там си с китайско ip, или някакво от друга държава, различна от САЩ в твоя случай, никой няма да се занимава. Преследват само ip-та от същата държава. Между другото, доставчиците не ги интересува, какво теглиш и какво правиш с нета си и няма да ти държат сметка от свое име, никога. Единствено, ако правоносителите на даден продукт изискат от доставчика ти информация, му я дават по закон, което се използва срещу теб в съда, ако се стигне до там. Тук в Германия, много хора изгоряха, включително и мои познати, защото си нямат идея, как да се защитават и как действа системата. В Германия почти няма потребител, който да не е изгорял с глоба. За филм тя е 800 евро. И ти пращат писмо от адвокатска кантора с което искат да си платиш глобата, като в писмото ти пише в колко часа, кой филм си изтеглил, какво ти е ip-то, както и версията на торент клиента ти, като тази информация е изискана и потвърдена от интернет доставчика ти. Искат ти 800 евро до определен срок /около месец/ и ако не си платиш, отиваш на съд а там обикновено съдът определя до 10 пъти по-висока глоба. Обикновено потребителите не знаят, как да се защитят а адвокатите им са все още лаици в областта на интернет и мрежите и няма голяма полза от тях. Ако стигнеш до съд има един много простичък изход от ситуацията. Казваш, че в определен период рутера ти е бил без парола по някаква причина и си нямаш на идея, за какво става въпрос. Да ти е отключен рутера не е противозаконно а по този начин не може да се определи кой точно е теглил през твоя рутер, Няма как да се докаже, че си ти и по презумпция /невинен до доказване на противното/ нямаш вина. Никой не може да те задължи да знаеш, как да се предпазваш от хакерски атаки. Правиш се на абсолютен лаик и казваш, че нямаш парола на рутера и не разбираш от такива неща и всичко приключва в твоя полза.
По принцип германците се плашат много от закона и гледат бързо да си платят глобата и да им се махне проблема от главата и не се разправят а тези, които все пак влизат на съд, ги щавят с много повече от глобата.Аз съм в щатите. Ползвам PeerBlock (преди беше PeerGuardian). Явно работи, щото засега няма проблеми (чукам на дърво). А преди няколко години като почвах да ползвам торенти, ми бяха пратили едно две писма от доставчика.
Да, PeerBlock работи, като блокира точно шпионските ip-та, които следят кой тегли определения файл. Трябва да се обновява редовно и работи добре.
Ти как влизаш в Замунда или Арена от Германия. Аз трябва предварително да си скрия IP-то иначе няма влизане. Ако сваляш малко не е проблем, ако ъплоудваш вече е престъпление-разпространението е нарушаване на авторските права, а не са член на ACTA

ПС. Ако някой знае как стоят нещата в Швеция да сподели че ми е важно.