Топалов-Ананд в България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
smash_the_reds

Топалов-Ананд в България?

Мнениеот smash_the_reds » 03 сеп 2009 20:25

България ще се кандидатира за домакинство на мача за световната титла по шах между Веселин Топалов и Вишванатан Ананд.

Знам,че няма много фенове на шаха,но реших да пусна тази тема.Дано сме домакини на турнира-Ананд няма къде да мърда!

Решението бе взето на специална среща между Премиера Бойко Борисов, Веселин Топалов, Силвио Данаилов, министъра на финансите Симеон Дянков и министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Крайният срок за подаване на официална кандидатура е 30 септември, но България ще внесе своята молба преди тази дата, за да има време за реакция при промяна на условията.
Другите кандидати за домакинството са Индия, Дубай и Чечня. За организирането на мача са необходими три милиона долара, като два от тях са за награден фонд. Министърът на спорта Свилен Нейков заяви, че бюджета на спортното министерство е напълно изчерпан и тъй като до края на този месец трябва да се внесе депозит от 400,000 долара ще бъде създаден организационен комитет, чиято цел е да набере спонсори. Начело на комитета ще застане Премиерът Бойко Борисов.
При несъгласие на Ананд да играе в София, ако столицата спечели домакинството, индиецът автоматично ще загуби титлата :!: :!: :!:
Изображение Изображение

Потребителски аватар
djikitaeca
Контакти:

Re: Топалов-Ананд в България?

Мнениеот djikitaeca » 03 сеп 2009 20:51

Гледах по спортните новини по Нова ТВ. ,че Бате Бойко е готов да съдейства за нужните 3млн.$ само и само финалът да е в София , което лично мен ме стопля , тъй като си е друго да играеш пред собствена публика..отношението , мотивацията , решителността , а това са все много важни неща в спорта и в частност в шаха , макар и малко муден и бавен си се води спорт.
http://www.footballtipster-bg.com/ Най-добрият сайт за Футболни прогнози и новини!
Изображение

Потребителски аватар
berbatov
Контакти:

Мнениеот berbatov » 03 сеп 2009 20:52

Супер! Веско ше отнесе хиндустанчето като куцо пиле домат ;)
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 03 сеп 2009 20:56

Най-добрият вариант за мен е неутрална страна, напр. ОАЕ. Нали помните какво стана в Калмикия (Елиста).

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 03 сеп 2009 20:59

е щом бат Бойко е тръгнал да събира парите значи всичко е ок :) .Мисля си, че едвали ще му отнеме повече от 1-2 дена да ги събере :roll:

Потребителски аватар
berbatov
Контакти:

Мнениеот berbatov » 03 сеп 2009 21:00

Фен съм на шаха- бавно се учи, но веднъж зарибиш ли се остава за цял живот.

Единственета игра в която шанса не е фактор!
Можеш да победиш само ако противника ти згреши ;)
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 03 сеп 2009 21:00

В шаха родната публика повече пречи,отколкото помага.

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 03 сеп 2009 21:16

Тва с публиката е пълен ташак. Иначе от страните кандидатки ние сме с най-добрите условия. Или искате и двамата да бъдат отвлечени в Чечня?
А който твърди че Ананд е 'хиндустанче' да ходи да се прегледа, двамата с Топалов са най-добрите шахматисти след отказването на Каспаров :)

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 03 сеп 2009 21:25

В Чечня и въобще-в Руската федерация- Топалов трудно би се съгласил да играе.Колкото повече други варианти,толкова по-добре.

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 03 сеп 2009 21:31

Това ще бъде един изключителен мач между двама страхотни играчи.

Върни се в “Други спортове”