Кои са наследниците на мечока Миша в Сочи 2014-та ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
viali69

Кои са наследниците на мечока Миша в Сочи 2014-та ?

Мнениеот viali69 » 22 яну 2014 21:12

[center]Кой ще смени мечето Миша - символ на Олимпиадата в Москва през 1980-та година ?[/center]

[center]Изображение[/center]
[center]Мечето Миша[/center]

[center]Изображение[/center]
[center]Трите талисмана на Олимпиадата в Сочи - Бяла мечка, леопард и заек[/center]

Изображение
Бялото плюшено мече живее в иглу край полярния кръг. В неговия дом всичко е направено от сняг – снежен душ, снежен креват, дори има снежен спортен тренажор, разказват историята му организаторите.
Изображение
Зайка е вторият талисман на Сочи. Тя е най-спортуващото животинче в гората и често участва в различни спортни състезания. А освен да спортува, Зайка обича да пее и танцува – нещо типично по руски.
Изображение
Третият талисман на игрите – белият леопард, е алпинист и спасител. Той обожава планината, защото е израснал по заснежените върхове на Кавказ. Той винаги е готов да се притече на помощ на всеки, който има нужда от спасение в планината.

http://www.dnes.bg/mish-mash/2014/01/22 ... 4,i4#photo

"Зимните олимпийски игри в Сочи, които започват на 7 февруари, ще имат цели 3 талисмана. Бяла мечка, заек и леопард ще се опитат да влязат в сърцата на руснаците редом до култовото мече Миша, символ на Олимпиадата в Москва през 1980 година.

Талисманите бяха избрани от близо 20 000 варианта, а до финалния кръг стигнаха още кафява мечка, слънце, делфин, матрьошка и Дядо Мраз. " Dnes.bg

Големи сладури, а ? ;)
Всяка олимпиада си има символ. Мечето Миша беше направо култово през 80-та в соц. лагера ...
Днес симпатягите, които поемат олимпийската щафета са цели трима.
На мен ми харесват ...
Хубавото е, че в новите символи няма и помен от политика, докато в мечока Миша мнозина виждаха навремето символа на Руската мечка и силата на тогавашния СССР.
Още две седмици и ще можем да кажем: "Светът е Олимпиада !" :)
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
superspiro
Контакти:

Re: Кои са наследниците на мечока Миша в Сочи 2014-та ?

Мнениеот superspiro » 22 яну 2014 21:19

Ами...просто се надявам тази олимпиада да се опази от политика. Все пак става дума за най-престижното състезание по зимни спортове. За съжаление това ще е трудно.
When you walk through a storm, hold your head up high...

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 22 яну 2014 21:25

superspiro написа:Ами...просто се надявам тази олимпиада да се опази от политика. Все пак става дума за най-престижното състезание по зимни спортове. За съжаление това ще е трудно.

Олимпиадата малко или много винаги е била свързана с политиката. Много ще ми е кеф като САЩ се насерат на нея.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 22 яну 2014 21:26

Леопардчето ми харесва най-много !
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 22 яну 2014 21:26

Изображение

Аз залагам на пияния Мишо :mrgreen:
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 22 яну 2014 21:33

superspiro написа:Ами...просто се надявам тази олимпиада да се опази от политика. Все пак става дума за най-престижното състезание по зимни спортове. За съжаление това ще е трудно.

А, дано, ама надали ! Лично Обама и няколко западноевропейски лидери вече я политизираха като обявиха бойкот на Сочи 2014-та.
Поводът ? Гласуваният в Русия закон за забрана на рекламата на хомосексуализма !
Дори терористичните атентати не успяха да обединят световните лидери. А, уж всички са против световния тероризъм ... :oops:
Ако питаш мен, след атентатите във Волгоград трябваше Обама и останалите да отменят бойкота си и да засвидетелстват подкрепата си за Русия в борбата и срещу тероризма. Нищо подобно обаче не се случва !
От друга страна Путин също политизира Олимпиадата. Не е тайна, че руският президент е превърнал Сочи-2014 в лична кауза.
Путин иска да покаже на света колко е напреднала Русия под негово ръководство.
Дано Олимпиадата обаче да е преди всичко спорт и по-малко политика, а атентати да няма повече !
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 22 яну 2014 21:35

Siegfried написа:Изображение

Не знам дали е пиян Мишо, ама си поби знамето на къщурката на пръдливия Ханс!
Изображение
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 22 яну 2014 21:40

Тая олимпиада се очертава да бъде пълен провал.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Син до гроб_
Контакти:

Мнениеот Син до гроб_ » 22 яну 2014 21:40

Какви леопарди в Русия бе? Може би това е снежен барс, но комсомолецът виали ни го представя като леопард. :roll:
Нашата сила обединява победители !
Нашата воля създава герои !
Нашата любов не търпи окови !
Защото нашето име задължава ! То е легенда и слава !
ИМАТЕ ТОЧНО 1914 ПРИЧИНИ ДА ОБИЧАТЕ ВАШИЯ ЛЕВСКИ !

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 22 яну 2014 21:42

sin4ec написа:
Siegfried написа:Изображение

Не знам дали е пиян Мишо, ама си поби знамето на къщурката на пръдливия Ханс!
Изображение

[offtopic]Изображение[/offtopic]

Мноооого слабо, синчец :mrgreen: Сам си признаваш, че си роб :mrgreen: А Ханс е дал на света Гьоте, Бетовен, Хайдн, Кайзер Франц, Бисмарк, Фридрих Велики, Хумболт etc.
Раша даде на света сифилистика Ленин и ред други знайни и незнайни ''трезвеници'' :mrgreen:
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Върни се в “Други спортове”