Spiro Spirov написа:danielzarev написа:Кое по-точно не разбирам? Обясни ми ако обичаш, че нещо не схващам идеята на коментара ти... Поведението на Пулев след мача не беше адекватно и повтори поне 12 пъти ,,продължаваме напред'' и какво от това? Все пак той не знаеше къде се намира, относно отношението му към Кличко го подкрепям напълно! Да, казано на прост уличен език, Кубрат му се дърви и мнго говори, а Владимир му го наби! Ти какво очакваше след срещата Пулев да отиде и да му се извини или да падне на колене и да му иска прошка за думите и да му признае, че Украйна и той са най-великите? Пулев сам каза, че загубата си е загуба и не търси оправдание, но и не уважава Кличко и си е абсолютно прав! Кличко е по-силен, по-добър боец, но уважението е нещо съвсем друго и то се печели и постига по-различен начин от това което демонстрира Кличко!
Относно Славейков, ми се струва, че го разбираш и четеш както ,,Дяволът евангелието''.
Явно виждаме нещата по различен начин. Славейков го оставяме настрана, но за Пулев ще се опитам обясня моята гледна точка.
Първо, "неадекватността" като гледам продължава вече трети ден, така че това не е никакво оправдание. Тука става въпрос за характер.
Второ, никой не очаква Кубрат да рецитира оди за Кличко, но поне едно простичко "Загубих заслужено. Той беше наистина по-добрият боксьор тази вечер. Моите поздравления." щеше да направи много по-добро впечатление от истеричния му "патриотизъм". Толкова уважение, чисто професионално уважение, Кличко определено заслужава.
Трето, тази работа за "вината в себе си" и т. н. много сериозно се подкопава от доста по-често повтарящите се рефрени за "мафия" и пр. теории на конспирацията.
Четвърто, последно и най-важно, нашият въобще нямаше работа на този ринг. След като цяла година се урежда този мач, след като сума ти простотия се изсипа по адрес на Кличко, след като Кубрат настояваше в първия рунд да се прави на нещо средно между фламинго и Джийн Симънс, след всичко това един нокдаун, една аркада на физиономията на Кличко да не може да покаже, да не говорим как го проснаха за няма и 20 минути, това си е направо срамно. Не знам къде е причината - дали Кубрат толкова си може, дали се беше спекъл, дали щабът му е кофти - но не ме и интересува. Важни са резултатите. И резултатите са плачевни.
Какво да направя аз сега? Да му се възхищавам на Кобрата и да го подкрепям? Няма как да стане.
----
Много хубави изрази са "Загубих заслужено. Той беше наистина по-добрият боксьор тази вечер. Моите поздравления." от един човек който е загубил от достоен противник, но в този случай не смятам, че Кличко заслижава да ги чуе от Пулев.
Защо?
- ,,Железния чук'' не пожела да даде дори и една допинг проба, а нашето момче даде поне 6 такива по принуда. Какво ти говори това? Първо: Аз определям правилата даже и федерацията, но може да ме накара да дам проба, защото тя е ,,моя''. Второ: Аз съм много по-велик от теб и ти не си никой да ми казваш и определяш как и кога да давам проби. Къде виждаш уважение и спортсменство от страна на Кличко? Или един вид излиза следното: Кличко се друса здраво така, че даже и да не го боли докато го удря, а на 38 години издържа 12 рунда( в предишни срещи) и дори не му личи, че е изморен. Изводите са за теб.
- В този спорт, за съжаление всичко е пари и общо взето бокса беше истински( за мен лично) някъде от Али и завърши с Тайсън и Люис. От там нататък нещата се изродиха и по-подобие и футбола, визирам ,,шампионска лига''. Пулев бе принуден да се бие с ръкавици, които произвежда фирмата на Кличко( не, че ръкаиците са супер голям фактор, но все пак), а дори и да се беше стигнало до съдийско решение нямаше как Кубрат да спечели( Кличко има 3 загуби и всичките които са го победили кават в интервюта, че единствения начин да победиш Кличко е с нокаут).
- Отлагането на срещата определено също повлия и допълнително превъзбуди и надъжа Пулевм, но за съжаление се получи обратен ефект от това. Дали наистина Кличко беше контузен? Не знам , но мога да преценя, но защо като толкова уважава противниците си и ги учи на респекте, не показа поне един медицински документ с който да удостовери, че е контузен.
Има и още факти, но според мен няма вече смисъл да ти ги изтъквам. Не твърдя, че Кубрат е по-силен и по-добър боец, но нали ставаше въпрос за уважение... или просто защото има пояси и медали ние всички трябва да му се кланяме! Няма как да стане и тук Кобрата наистина е прав, Кличко не заслужава уважение!!!
Недей да се възшищаваш на Пулев никой не те кара, но не е и редно да го съдиш. Нямаш право на това най-малкото, защото той носи малка националана гордост на тази измъчена и разединена страна!