Ботевъ Пловдивски написа:Кличко размаза Кубрат от бой, това е истината. Всеки треньор и познавач на бокса, колкото и голям българин да е, ако трябва да си сложи ръка на сърцето, няма как да не го признае. Обаче тази вечер повторих дума по дума всичко, което каза Кубрат минутка след като успя да се закрепи на крака снощи. Тези думи са ми се запаметили в съзнанието като дамгосани, предполагам,че и на още стотици хиляди българи. Този премазан мъж, на който главата му бе направена на компот минутки по-рано, с кристален и силен глас изправи глава и заяви, че БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД са велики, че не се предават, че продължават напред. Той не мислеше за себе си в този момент, той мислеше как да вдигне на крак БЪЛГАРИТЕ в залата и пред телевизионните екрани в цяла Европа. Той не каза аз, говореше за НИЕ, ние българите. Затова за мен Кубрат е ВЕЛИК БЪЛГАРИН
Ами той просто няма какво друго да каже, след като се оказа, че не Кличко е момиченцето. Какво друго освен патриотичен зов и нашите индианци веднага кълват на куката и освиркват като зомбирани един преуспял боксьор - все едно Гришо като падна от Роджър Федерер да почне да се прави на голям патриот - не, момчето признава и знае, че губи от най-добрия, не хвърля епитети, не говори за късмет и т.н. Боксът може да е игра на нерви и сила, но според мен в бойните изкуства има йерархия и не може по такъв начин с такова отношение към най-добрия, след такава загуба да говориш, че той щял да избяга от реванш разбираш ли?! толкова го било шубе след късметлийската победа, че от реванш щели да го предпазят мафиотите и щаба му. Ей Богу, това ако не е цинизъм и магарешки идиотизъм не знам какво е.