Балканиада по спортно ходене: 20.04.2013!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
South_Park

Re: Балканиада по спортно ходене: 20.04.2013!!!

Мнениеот South_Park » 23 апр 2013 20:56

shumkar_44 написа:Прочее, защо се отклонявате от важните въпроси, а тъпчете на едно място, така да се каже? Ако сдадете природна емисия, кимнете деликатно към близкостоящия и се отдалечете от него за известно време. На края на тренировката или състезанието, се извинете за случилото се и уверете человека, че е било неумишлено. Това са елементарни правила, на които децата се учат през първите си седем години във всеки образцов дом. Дотук по тази точка от ръководството!

Уважаеми другарю, обмисляте ли издаване на ръководство(написано лично и само от вас ,с автограф на първа страница) по спортно ходене в хартиен формат , написано на достъпен и същевременно акуратен език, с цел разпространение и популяризиране на въпросният спорт.
Лично аз съм готов да бъда дистрибутор на вашите бъдещи трудове , срещу скромна комисионна от 20% ( и вероятно бонус при добри резултати) ;)
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 24 апр 2013 11:27

Насоките, които съм публикувал в тази дискусия са само кратки откъси от цялостно ръководство, което съм съставял в продължение на двадесет и осем години. Макар и неиздавано досега (въпреки опитите ми за публикуване в България), това ръководство се хареса на доста компетентни люде в Талин по време на престоя ми там преди години. Беше ми предложена дори солидна четирицифрена сума за откупуването на ръкописа, ала аз отказах, защото исках публикацията да излезе само на български и да помага на нашите лъвчета да станат най-добрите в света. Въпреки това съм отправил ултиматум към издателство "Обсидиан", което ме мотае вече две дълги години, да ми отговори окончателно, дали ще публикува труда ми, както неведнъж ми бе намекнало. Ако това не стане до края на годината, вероятно ще продам труда на реномирано естонско издателство, поради минималния интерес и безхаберие от страна на нашата "общественост".
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 24 апр 2013 11:58

Аз имам един много важен въпрос.
Започнах тренировките според наръчника на другаря Шумкар, но имам известни проблеми с къпането, чието време трябва да бъде две минути и половина. Апропо, голямото ми питане е: Оказва ли влияние върху физкултурника къпането за 3 минути - 3 минути и 30 секунди?
Надявам се на бърз и акуратен отговор. :)
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 24 апр 2013 12:04

Всяко подсушаване да става с продължителност не повече от две минути, като по-дълга такава се счита за неоправдана.
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 24 апр 2013 12:44

shumkar_44 написа:Насоките, които съм публикувал в тази дискусия са само кратки откъси от цялостно ръководство, което съм съставял в продължение на двадесет и осем години. Макар и неиздавано досега (въпреки опитите ми за публикуване в България), това ръководство се хареса на доста компетентни люде в Талин по време на престоя ми там преди години. Беше ми предложена дори солидна четирицифрена сума за откупуването на ръкописа, ала аз отказах, защото исках публикацията да излезе само на български и да помага на нашите лъвчета да станат най-добрите в света. Въпреки това съм отправил ултиматум към издателство "Обсидиан", което ме мотае вече две дълги години, да ми отговори окончателно, дали ще публикува труда ми, както неведнъж ми бе намекнало. Ако това не стане до края на годината, вероятно ще продам труда на реномирано естонско издателство, поради минималния интерес и безхаберие от страна на нашата "общественост".

+1
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 24 апр 2013 13:16

shumkar_44 написа:Насоките, които съм публикувал в тази дискусия са само кратки откъси от цялостно ръководство, което съм съставял в продължение на двадесет и осем години. Макар и неиздавано досега (въпреки опитите ми за публикуване в България), това ръководство се хареса на доста компетентни люде в Талин по време на престоя ми там преди години. Беше ми предложена дори солидна четирицифрена сума за откупуването на ръкописа, ала аз отказах, защото исках публикацията да излезе само на български и да помага на нашите лъвчета да станат най-добрите в света. Въпреки това съм отправил ултиматум към издателство "Обсидиан", което ме мотае вече две дълги години, да ми отговори окончателно, дали ще публикува труда ми, както неведнъж ми бе намекнало. Ако това не стане до края на годината, вероятно ще продам труда на реномирано естонско издателство, поради минималния интерес и безхаберие от страна на нашата "общественост".

Задължително трябва да издадете вашата книга, другарю Шумкар!!! Дори и да не бъде в наше издателство, а естонско такова. Когато отговорните за развитието на този спорт у нас видят неизбежните успехи, които естонските атлети ще постигнат благодарение на вашето ръководство, сами ще искат то да бъде издадено и в България. Не позволявайте този ваш безценен труд да остане неупотребен :idea:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 24 апр 2013 17:22

fr3ak_boy написа:Аз имам един много важен въпрос.
Започнах тренировките според наръчника на другаря Шумкар, но имам известни проблеми с къпането, чието време трябва да бъде две минути и половина. Апропо, голямото ми питане е: Оказва ли влияние върху физкултурника къпането за 3 минути - 3 минути и 30 секунди?

Момче,какви са тези въпроси 8-) Това е един от най-важните компоненти от тренировъчния процес,заедно с подсушчването 8-) Чети внимателно ръководството.Другарят Шумкар изрично е споменал и натъртил върху това,че всичко става с ВНИМАТЕЛНО И ПРЕДВАРИТЕЛНО ПЛАНИРАНЕ :!: Как ще планираш разпределението на силите си в дългите растояния,ако не съумееш да планираш хигиенизацията.Започваш да тренираш къпане и подсушаване,докато влезеш в норматива и чак след това започваш с останалата част от тренировъчния процес.По този начин ще си каляваш духа и дисциплината.Аз поне така направих и упоритостта ми,акуратното отношение и стрикното изпълнение на ръководството,бяха възнаградени и започнаха да дават видими резултати.Дори нещо повече.Смятам да се вместя в две минути и тридесет секунди за двете процедури(къпане и подсушаване) 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 24 апр 2013 17:38

Другари,
отделяте твърде много време за ненужни и безсмислени дейности. Аз си спестявам ежедневно тези 3 минути ценно време, като извършвам основното почистване веднъж на петнадесет дена :!: И преди някой да се опита да ми противоречи по някакъв начин, нека да прочете оригинален документ от Министерството на народното здраве приложен по-долу. Четете законите и задълженията си бе хора :!: :!: :!:
http://www.google.bg/search?q=%D0%BB%D0 ... B720%3B508
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 24 апр 2013 19:56

Уви, господа, иска ми се да сме водеща сила в този спорт и работя вече толкова дълго в тази насока, ала неграмотни и нехаещи управници осуетяват всичките ми опити да осъществя нещо в тази насока от доста време насам. Далеч по-изгодно за тях е да поддържат на системи българския футбол, за да могат да прилагат нечестните си хазартни практики.

Впрочем, бях обещал да ви предоставя три физкултурни публикации, като до последно се колебаех, дали все пак да представя третата, защото не бях в състояние да мисля за спортно ходене в последните два дни. Въпреки това, ще ви представя кратък пасаж от моето ръководство, който е свързан с физкултурни елементи като тренировъчни упражнения и режими, както и с правилния мотивационен подход за изграждането на шампионски дух и висше спортно майсторство у человека. Заради големия обем на тази глава от ръководството, реших да разчупя сериозния воал на теорията и да представя едно малко интервю с Айкуд Попов, шесткратен първенец на област Смолян за осемдесет и трета и еднократен държавен такъв за седемдесет и девета.

[center]Публикация Трета[/center]
[center] Айкуд Попов за тренировъчния режим и спортния устрем: От обикновен человек до национален шампион[/center]
[center]Изображение[/center]

И: - Айкуд, вие сте абсолютен рекордьор по титли за вашия китен регион, както и сте стигали до върха на държавния ни ешалон по спортно ходене. Спират ли ви често хората по улиците на Смолянско?

А.П: - Ами случва се понякога, но не бих казал, че е всеки ден. Аз съм нормален физкултурник и персона, а и преди всичко - професионалист.

И: - Взимайки впредвид отличията ви и факта, че сте най-младият първенец в историята на смолянски регион, сигурно спазвате строг хранителен и тренировъчен режим.

А.П: - Вашите наблюдения са проницателни, както винаги. Да, от ранна детска възраст аз спазвам подобни режими, като използвах елементи от подготовката на леките атлети, гимнастиците, както и някои особености в двигателната техника на нестинарите. Това бе някъде през шестнадесетата ми година, иначе преди това баща ми съблюдаваше за честотата на моите тренировъчни и хранителни практики. Той бе строг понякога и отнасях малко пердах, ала ми помагаше много.

И: - Бихте ли ни разкрил как протича един ваш тренировъчен ден, непосредствено преди надпревара?

А.П: - Мога да ви дам даже пресен случай като пример. Преди месец бяхме на летен подготвителен лагер с отбор "Устово - Септември" в село Давидково. Бяхме с няколко другаря в къщурка в северния край на селото. Сутрин ставахме с петлите и моментално поемахме с патешко ходене към река Глогино. Там взимахме по един чифт менци, като пълнехме левите с речна вода, а десните с баластра и ги пренасяхме до връх Свобода чрез подскоци. Беше тежко, ала на върха ни чакаше нашият наставник, другарят Яким Срацимиров с тава ошав и няколко купи ашуре, както си му е редът. След като се заредим ударно с дажбите, ходеме на зиг-заг обратно до селото. По това време вече ставаше късен обяд. Там следваше кратка дрямка, която продължаваше около час. После ставахме моментално и тръгвахме пак с патешко ходене към Глогино. Менците ни чакаха отново, за да ги напълним с речна вода и баластра, като този път баластрата сипвахме от ляво. След това изкачвахме отново връх Свобода, където ни чакаше нашия наставник, другарят Яким Срацимиров. Този път, естествено, в тавата се мъдреха два - три речни сома, а и имаше тенджера с картофено пюре и хрян (за жлъчката). Пътят до долу взимахме със спортно ходене, а при влизане в селото се отправяхме в двора на къщата, където се умивахме с едно канче и лягахме малко след залез слънце. Това се повтаряше цяла седмица.

И: - Какво ви мотивира да станете толкова завършен атлет?

А.П: Донякъде баща ми, както и музиката на Георги Минчев и творчеството на Леда Милева, които ме накараха да повярвам в себе си.

И: Благодаря ви за полезното интервю и ви пожелавам още много бъдещи успехи.
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 24 апр 2013 20:59

Rafa написа:
fr3ak_boy написа:Аз имам един много важен въпрос.

Момче,какви са тези въпроси 8-) Това е един от най-важните компоненти от тренировъчния процес,заедно с подсушчването 8-) Чети внимателно ръководството.Другарят Шумкар изрично е споменал и натъртил върху това,че всичко става с ВНИМАТЕЛНО И ПРЕДВАРИТЕЛНО ПЛАНИРАНЕ :!: Как ще планираш разпределението на силите си в дългите растояния,ако не съумееш да планираш хигиенизацията.Започваш да тренираш къпане и подсушаване,докато влезеш в норматива и чак след това започваш с останалата част от тренировъчния процес.По този начин ще си каляваш духа и дисциплината.Аз поне така направих и упоритостта ми,акуратното отношение и стрикното изпълнение на ръководството,бяха възнаградени и започнаха да дават видими резултати.Дори нещо повече.Смятам да се вместя в две минути и тридесет секунди за двете процедури(къпане и подсушаване) 8-)

Смятам, че проблемът е в дължината и обема на косата ми. Май е време да навестя фризьор, за да мога да се вмествам във изискваното време. Обичам косата си, но в името на спортното ходене и акуратното следване на физкултурния режим, описан от наръчника на другаря Шумкар, ще я жертвам. :(
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Върни се в “Други спортове”