Всички национали хванати с допинг. Закривай!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
TSHABALALA
Контакти:

Re: Всички национали хванати с допинг. Закривай!!!

Мнениеот TSHABALALA » 21 мар 2015 12:55

ohoboho написа:
Red_Neck написа:Колега, аз гледам на спорта по друг начин. Спортните успехи не трябва да са самоцел! Много по-важно е въздействието на даден вид спорт върху здравето и удовлствие от практикуването му. Масовите спортове (футбол, плуване, баскет, ски и т.н) са в състояние най-лесно да "запалят" децата, а удоволствието от практикуването на такъв спорт трае дълго и дори в понапреднала възраст може да се практикува.
Какъва е ползата от щангите? Медали за прослава на родината? Айде стига спортна пропаганда ... :)

Ти би ли си пуснал детето да тренира щанги? Аз не!
Закривай!!! Стига срам! Ползи никакви!

Гледаш така, защото си любител-спортист (а може и да не си спортист изобщо, не знам). Като такъв позицията ти мога да я разбера. Но като човек, който се е състезавал (макар и на сравнително ниско ниво и нищо общо с щангите) аз лично не мога да отрека спортно състезание, което създава атлети на такова високо ниво (а то е наистина високо, но това ще ми е трудно да ти го обясня).
Масовите "игри с топка" (по принцип избягвам да ги броя баш за спортове, лично мнение) са си игри с топка - забавно (макар и доста травматично - аз не познавам любителски цъкащ футболче човек, който да не е имал между една и няколко гаднички травми, я на глезени, я на колене) занимание, но нищо повече. Такива са и професионалистите там - посредствени (в най-добрия случай) атлети. Иначе е ясно - това са игри тръгнали от и за средностатистически хора преди бирата в петък, а не като действително спортно състезание. Тоест, очевидно са лесно гледаеми, забавляващи, масови и също така лесни за практикуване от хора без някаква особена двигателна култура. Но това не е сериозен спорт и това не са атлети - ако говорим за това.

Колкото до ползата от щангите - колкото от всеки друг спорт. Въпросът е, че някои ги можем, а някои не - и двете неща са доказани в исторически план ;) Предпочитам да гледам медалистите ни в щангите, отколкото да се червя като играе национала по футбол ;)

Иначе аз детето живот и здраве бих избегнал опцията да стане професионален спортист. Но ако ми свиеш вариантите за любителски занимания до футбол и щанги ще взема второто ;)

Тъпо е в толкова общ план да наричаш професионалисти посредствени атлети. Много от тези в най-добрите лиги по баскетбол, волейбол и футбол са си добри атлети. Много от хората в тези лиги имат вертикален отскок средно около метър, тичат по 10 километра на мач, спринтират с 30км/ч, а уменията им с топка ако ги видиш на един метър от теб ще си глътнеш граматиката.

Иначе всеки спорт причинява травми, леки, тежки, средни всякакви травми има във всеки спорт.

И всички спортове на любителско ниво са лесни за практикуване - колоездене, футбол, баскетбол, щанги, плуване, ски и т.н. какво му пречи да един тумбак да отиде и да зачекне, който и да е от тези спортове, ама нито ще играе футбол, като Дел Пиеро, нищо баскет, като Новицки, нито ще плува, като тея от олимпиадата. На професионално ниво, нещата изобщо не са лесни, уважавай труда и уменията на тези хора.

Иначе, да, щангите създават отличен атлетизъм. ОФП със щанги се прави сигурно във всеки спорт.

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 21 мар 2015 15:15

Бившият олимпийски шампион по вдигане на тежести Милен Добрев е намерен е мъртъв в дома си.

По тялото на шампиона няма следи от насилие. Милен Добрев е открит от родителите си, съобщава "Блиц".

Ето я неразумната химия...
Изображение Изображение

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 21 мар 2015 15:26

metodito написа:Отдавна има. Даже по БНТ даваха един документален филм за едни дядовци де ходят да вдигат щанги. Кръвното им се нормализирало, дишат като млади хора.... може и "самолета" отново да вдигат, знае ли човек, журналистът не ги пита...

Инфаркта на Милен Добрев на 35 годишна възраст как ще го коментираш?
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 21 мар 2015 15:58

Как да го коментирам?! За починалите: или добро или нищо. Бог да го прости човека. Не мислиш сериозно, че спортувайки човек може да умре, нали?

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 21 мар 2015 16:43

metodito написа:Как да го коментирам?! За починалите: или добро или нищо. Бог да го прости човека. Не мислиш сериозно, че спортувайки човек може да умре, нали?

Остава да кажеш, че смъртта му няма нищо общо с начина му на живот като щангист.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 21 мар 2015 16:46

ndrangheta написа:
metodito написа:Отдавна има. Даже по БНТ даваха един документален филм за едни дядовци де ходят да вдигат щанги. Кръвното им се нормализирало, дишат като млади хора.... може и "самолета" отново да вдигат, знае ли човек, журналистът не ги пита...

Колега, не е коректно! :evil:
Близък приятел почина на 34 от инфаркт и никога не е пипал химия. Бог до го прости Милен Добрев.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 21 мар 2015 17:39

Red_Neck написа:Колега, не е коректно! :evil:
Близък приятел почина на 34 от инфаркт и никога не е пипал химия. Бог до го прости Милен Добрев.

Аз не твърдя, че щангите са го убили. Но няма как 17 години кариера на щангист да не са допринесли в някаква степен за тази ранна смърт. По принцип един шахматист също може да получи инфаркт на 35. Но на щангистите някакси повече им се случават подобни неща, очевидно е. Съгласен съм, че не е коректно и се извинявам. Лека му пръст на Милен Добрев. Млад човек, успешен атлет. Жалко.

ohoboho
Контакти:

Мнениеот ohoboho » 22 мар 2015 00:36

TSHABALALA написа:Тъпо е в толкова общ план да наричаш професионалисти посредствени атлети. Много от тези в най-добрите лиги по баскетбол, волейбол и футбол са си добри атлети. Много от хората в тези лиги имат вертикален отскок средно около метър, тичат по 10 километра на мач, спринтират с 30км/ч, а уменията им с топка ако ги видиш на един метър от теб ще си глътнеш граматиката.

Посредствени са сравнени с останалите, които са на тяхното ниво (тоест, топ-професионалисти в спортовете си - не ги сравнявам нито със себе си, нито със средностатистически любител) - вертикален отскок около метър имам и аз, едно време са ме изкарвалии и по 2 пъти седмицата на 8-10 километрови бегови, ама има хора дето скачат на собствен ръст от място (даже в щангите не са малко) и го имат за нищо, нали се сещаш ;) Защото както много от хората спринтират с 30 км/ч, така има и такива, за които треньор по лека атлетика ми е казвал само като ги види, че тичат като освободени по физическо (и тук не говорим за А група, там е ясно, говорим за истински футбол) и пак са сравнително на високо ниво професионалисти (да - не са Меси, да - не са в Байерн или Барса, ама пак са си в първото ниво на съответната страна, а не в регионалните). Че има изключения - има, но като цяло дори тези изключения издишат при сравнение с адски много неглижирани спортове.

В интерес на истината за баскетбол и хокей (доколкото той е игра с "топка") действително не съм прав и трябваше да ги изключа от списъка, но конкретно за футбол, волейбол, тенис и подобни абсолютно си стоя зад думите. За мен това са игри за свободното време на средностатистически хора, просто защото не изискват нещо по-специално. Те затова и стават популярни, защото средностатистическите хора могат да ги правят с нелош успех в събота следобяд и след това да ги гледат на едно по-високо ниво същата вечер по телевизията (да, като Дел Пиеро няма да е, ама гаранция че с една сборна формация от Люлин ол-старс от междублоковите спокойно ще ги треснеш всичките ни профита от А група, че кой знае и дали само тях ;) ). С неща като борба, лека и тежка атлетика и т.н. това няма как да получава, защото те просто не са предназначени за средностатистически хора (от там и популярността е ниска, както може да се убеди човек и от последните 2-3 страници на тази тема) ...

Потребителски аватар
Pride
Контакти:

Мнениеот Pride » 22 мар 2015 12:05

Що глупави лапета и ....лизци са направи кафяво из тази тема. На всички е ясно, че дори и в леката атлетика и плуването има допинг и тях ли да ги закриват? Бедната държава, като с трохи медали искат да правят е ясно че ще ги хванат.
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ http://www.lokosf.info

Изображение Изображение

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 22 мар 2015 23:15

ndrangheta написа:

Натоварванията на старците са били, колкото да се раздвижат. Професионалните спортисти си съсипват сърцата, с тия огромни натоварвания, и не само сърцата, разбира се.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “Други спортове”