Защо шахът е разделен на мъже и жени?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Re: Защо шахът е разделен на мъже и жени?

Мнениеот mistreated » 26 дек 2012 20:22

Кашчей написа:Шахът не е олимпийски спорт, та не се сещам за нищо, свързано с него и олимпиадите, независимо, че има шахматни олимпиади... които пак са разделени по полов признак-жените не играят срещу мъже.

ПП-Чувал съм, без да съм уверен, че на жени не се трансплантира мъжко сърце-защо ли?
Когато на шега се бъзикаме на мъже и жени..става весело, но да задаваш сериозно въпрос, чийто отговор е пределно ясен е... много интересно 8-)

Бих попитал автора, защо Юсеин Болт не се състезава в женски серии, както и защо спринтьори не се пускат на дълги разстояния 8-)

А бе ти тъп ли си или какво? Как можеш да сравняваш умствен спорт с физически такъв? Колко пъти да ти се повтори, че жени могат да участват в мъжки състезания по шах, но просто им е изключително трудно да покрият критериите.
На спортния бридж също могат да участват жени, както и на състезанията по табла или покер сериите.
На всички е ясно, че жените не могат да се сравняват с мъжете във физическите спортове (каквито са и всички олимпийски такива, може би без прословутия кърлинг). Защо обаче жените изостават в умствените спортове, това е темата на този разговор.
Ебаси бавнозагряващия реотан!
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 26 дек 2012 20:38

Ей, Кашчей, аз имам един познат, на когото трансплантираха бъбрек от жена му. Та явно не са природно глупави... :lol:
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 дек 2012 20:40

mistreated написа:
Кашчей написа:Шахът не е олимпийски спорт, та не се сещам за нищо, свързано с него и олимпиадите, независимо, че има шахматни олимпиади... които пак са разделени по полов признак-жените не играят срещу мъже.

ПП-Чувал съм, без да съм уверен, че на жени не се трансплантира мъжко сърце-защо ли?
Когато на шега се бъзикаме на мъже и жени..става весело, но да задаваш сериозно въпрос, чийто отговор е пределно ясен е... много интересно 8-)

Бих попитал автора, защо Юсеин Болт не се състезава в женски серии, както и защо спринтьори не се пускат на дълги разстояния 8-)

А бе ти тъп ли си или какво? Как можеш да сравняваш умствен спорт с физически такъв? Колко пъти да ти се повтори, че жени могат да участват в мъжки състезания по шах, но просто им е изключително трудно да покрият критериите.
На спортния бридж също могат да участват жени, както и на състезанията по табла или покер сериите.
На всички е ясно, че жените не могат да се сравняват с мъжете във физическите спортове (каквито са и всички олимпийски такива, може би без прословутия кърлинг). Защо обаче жените изостават в умствените спортове, това е темата на този разговор.
Ебаси бавнозагряващия реотан!

Тъп съм, да!
Колко пъти да ти напиша, че сме различни и в емоционално отношение, за да разбере цесекарският ти мозък това?!?Просто сме различно устроени, защото природата ни е определила различни функции в живота, ама нали сте все разбирачи и отворковци :evil: :evil: :evil:
Иначе физически има жени, които ще отнесат много мъже, но не това е въпросът!

Жените по-трудно се ориентират в пространството, но просто мозъкът им е така устроен-развити са други негови части, които са нужни на една жена в нейната природна функция, ама вие пак да си кажете колко сте умни и отворени, че и развити!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 дек 2012 20:41

защо написа:Ей, Кашчей, аз имам един познат, на когото трансплантираха бъбрек от жена му. Та явно не са природно глупави... :lol:

Бъбрек и сърце понасят различни физически натоварвания на организма, ама.. айде спирам, щото ви виждам, че много държите да се изкарате гении в тази тема!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 26 дек 2012 20:51

Кашчей написа:
защо написа:Ей, Кашчей, аз имам един познат, на когото трансплантираха бъбрек от жена му. Та явно не са природно глупави... :lol:

Бъбрек и сърце понасят различни физически натоварвания на организма, ама.. айде спирам, щото ви виждам, че много държите да се изкарате гении в тази тема!

А бе ти чуваш ли се какво говориш изобщо? Как да не може да се присажда мъжко сърце на жена и обратното. Най-простото търсене в гугъл ще ти покаже колко си в грешка.
И какво общо има различните ни емоции с това дали може жени и мъже да се състезават заедно?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 дек 2012 21:38

mistreated написа:
Кашчей написа:

А бе ти чуваш ли се какво говориш изобщо? Как да не може да се присажда мъжко сърце на жена и обратното. Най-простото търсене в гугъл ще ти покаже колко си в грешка.
И какво общо има различните ни емоции с това дали може жени и мъже да се състезават заедно?

Много има общо, защото емоциите се основават на характер, до голяма степен обусловен от пола на човек.Ама май удобно си пропуснал, че жените имат по-трудно ориентиране в пространството, за сметка на други свои качества.. за което не се и учудвам.
Относно сърцето.. казах, че съм чувал това, без да го твърдя, но кой да чете?!

ПП-Моята жена живее в Русе от много години и все още не се ориентира нормално в града, но изобщо не бих казал, че е тъпа!Тъп е този, който определя хората само по един-два показателя!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 26 дек 2012 21:44

Кашчей написа:Много има общо, защото емоциите се основават на характер, до голяма степен обусловен от пола на човек.Ама май удобно си пропуснал, че жените имат по-трудно ориентиране в пространството, за сметка на други свои качества.. за което не се и учудвам.

ПП-Моята жена живее в Русе от много години и все още не се ориентира нормално в града, но изобщо не бих казал, че е тъпа!Тъп е този, който определя хората само по един-два показателя!

1. Никъде не съм твърдял, че жените са тъпи! Написал съм, че жените не могат да се мерят с мъжете, когато става въпрос за добра памет и логическа мисъл, на което се основа шаха!
2. Какво общо има трудното ориентиране в пространството с мисловите спортове?
3. Триста пъти зададе въпрос дали има спортове, в които жените и мъжете се състезават заедно - дадоха ти се достатъчно примери за това.

За какво изобщо спориш?

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 26 дек 2012 21:45

Кашчей написа:
mistreated написа:
Кашчей написа:

Много има общо, защото емоциите се основават на характер, до голяма степен обусловен от пола на човек.Ама май удобно си пропуснал, че жените имат по-трудно ориентиране в пространството, за сметка на други свои качества.. за което не се и учудвам.

Добре, нека се върнем на темата. Съгласен ли си, че жени МОГАТ(в смисъл на позволено им е и няма пречки в правилата) да участват в мъжките състезания по шах?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 дек 2012 22:04

Corwin написа:
Добре, нека се върнем на темата. Съгласен ли си, че жени МОГАТ(в смисъл на позволено им е и няма пречки в правилата) да участват в мъжките състезания по шах?

Ти видя ли някъде да съм написал, че нямат право?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 26 дек 2012 22:33

Кашчей написа:
Corwin написа:

Ти видя ли някъде да съм написал, че нямат право?

С такова впечатление останах('...жените не играят с мъже' аз така го тълкувам например). За другото си прав.

Върни се в “Други спортове”