Колоездене
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Колоездене
Някой да ми обясни защо Хесинг се набира да кара в момента по този начин.
Не знам ти какво ще кажеш, но на мен вчера бернал ми се видя доста различен. Със сигурност ще изглежда по-добре в хода на състезанието. Погачар също стоеше добре, както и роглич. Приятно съм изненадан и от ланда, който винаги е с фаворитите, и ако не беше загубил време в етапа с вятъра, щеше да е сега с времето на първите. Но показва , че се чувства добре и формата му е добра. Скоро не е имало толкова силна първа седмица, и ще ни е малко трудно да преценим как подобно натоварване се е отразило на състезателите. И въпреки, че през тези дни имахме много тежки етапи, разликите са близки, и нищо не е още решено. Според мен тура ще бъде отворен до предпоследния етап, който ще бъде бягането по часовник, така че разлики дори от 3-4 минути към момента не са за подценяване. Тазгодишния тур, заради световната пандемия и по-голямата си трудност, ще е уникален по себе си, и ще сме свидетели на още много обрати, сигурен съм в това. Мина една интересна седмица с много силно каране, и очаквам с интерес етапа във вторник.
Бернал и миналата година беше по същия начин на Тур-а. В първите две седмици беше стабилен, но не блестеше, в третата беше най- добър. Хората, които в момента са на 3-4-5 минути не мисля, че имат потенциала да се намесят за добро класиране. Въпреки изкачването на часовника, Роглич е фаворит там и на другите ще им трябва поне минута, ако искат да го бият. Аз по традиция подкрепям Ричи Порт, но той няма шансове за победата, така че ми се ще някой да успее да бие Роглич. Погачар като че ли ми е най- симпатичен от останалите.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
Исках да се изразя, че изоставания от 3-4 минути във втората и трета седмица имат потенциала да бъдат наваксани, тазгодишния тур е необикновен, а и тепърва някои състезатели ще имат лош ден, защо накрая да не видим изненада и в жълто да се окаже някой, който се чувства най-добре във финалните дни и седмици на състезанието. Както знаем, на едно изкачване спокойно могат да се загубят или наваксат няколко минути.
Днес ни очаква напълно равен като профил етап, но всички специалисти предупреждават, че той може да се превърне в същински ад за някой от фаворитите. Етапа е почти изцяло по западния бряг на Атлантика, което предполага океанските течения да играят важна роля още от първия километър. Със сигурност в почивния ден всички отбори са обърнали внимание именно на това и са разиграли своите тактики за днес като са запознали състезателите си с всички тези особенности.
И въпреки това, днес очаквам някои отбори да не се справят добре с предизвикателствата на етапа, и да видим някое голямо име да бъде хванато в крачка. Това, което знаем със сигурност е, че няма да видим разходка в групата, въпреки чисто равния терен, а ще се кара с постоянно напрежение. Очакването е на финала да видим спринт между най-добрите спринтьори, но е напълно възможно в течение на етапа някой отбор да предприеме атака и да се образуват ветрила, които да пръснат състезателите, и на финала да дойде по-малка група, която да определи етапния победител. Подобен етап винаги е бил непредвидим, за това не бих посочил кой може да бъде евентуалния фаворит в неговото спечелване.
Днес ни очаква напълно равен като профил етап, но всички специалисти предупреждават, че той може да се превърне в същински ад за някой от фаворитите. Етапа е почти изцяло по западния бряг на Атлантика, което предполага океанските течения да играят важна роля още от първия километър. Със сигурност в почивния ден всички отбори са обърнали внимание именно на това и са разиграли своите тактики за днес като са запознали състезателите си с всички тези особенности.
И въпреки това, днес очаквам някои отбори да не се справят добре с предизвикателствата на етапа, и да видим някое голямо име да бъде хванато в крачка. Това, което знаем със сигурност е, че няма да видим разходка в групата, въпреки чисто равния терен, а ще се кара с постоянно напрежение. Очакването е на финала да видим спринт между най-добрите спринтьори, но е напълно възможно в течение на етапа някой отбор да предприеме атака и да се образуват ветрила, които да пръснат състезателите, и на финала да дойде по-малка група, която да определи етапния победител. Подобен етап винаги е бил непредвидим, за това не бих посочил кой може да бъде евентуалния фаворит в неговото спечелване.
Бернал определено изглеждаше по-добре. Затова си мисля, че Роглич може и да съжалява за пропуснатият шанс да го атакува. Може би ако не се бяха закачили с Погачар на края на височината, щяха да му дръпнат малко. Въобще, Инеос не ги ли удариш докато са уязвими, после може да е късно.
Днес всичко зависи от вятъра и ще може ли някой да се възползва от него. Ако условията позволят, може и да видим атаки.
Днес всичко зависи от вятъра и ще може ли някой да се възползва от него. Ако условията позволят, може и да видим атаки.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Роглич ще изгърми като бушон
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.
Вчерашния етап оправда очакванията за едно нервно и напрегнато каране през целия ден, но отборите могат да бъдат доволни от представянето си, защото въпреки напрежението никой от лидерите им не загуби време. На финала очаквано видяхме спринт, където Бенет се оказа най-силен и също постигна първата си победа
Днес ни очаква още един равнинен етап, който ще започне от западния бряг и ще навлезе във вътрешносттат на страната. На първо четене не следва да крие някакви опастности за колоездачите, за това смятам, че много от отборите ще използват за възстановяване от вчера, а спринтьорите ще имат отново възможност да премерят сили на финала. Най-ключовата част за развитието на етапа обаче ще бъде една стръмна скачалка няколко километра преди финала. Там е вероятно да видим атака от някои състезатели, които няма да желаят да има спринт в групата и да се откъснат пред спринтьорите. Много важно ще бъде също кой от спринтьорите какви крака ще има, и кой от отборите ще успее да прекара лидера си през тази скачалка. Аз бих откроил за днешния етап най-вече отбора на Сънуеб, които за мен показва най-добрите извеждания до момента, но все още не успяват да реализират това в етапна победа. Миналата седмица писах за техния човек в спринта в един подобен етап, че е по-едър и силов спринтьор и подобни финали му пасват добре, но тогава той загуби спринта със сантиметри от Ван Аерт. Смятам, че този финал отново му подхожда повече от на неговите конкуренти и с помощта на отбора Сеес Бол ще успее да запише най-после победа след двете си втори места.
Другото име, което трябва да бъде следено днес, е споменатия вече Ван Аерт. Формата, в която се намира, и профила на последните километри са предпоставка също да очакваме добро представяне от него. Но единствената въпросителна тук е какво смята спортния му директор, дали ще бъде пазен за етапна победа или задачата му днес ще бъде свързана с воденето на групата по време на етапа за жълтата фланелка.
Третото име, което бих откроил днес за финала, е Елиа Вивиани. Той със сигурност е сред най-добрите спринтьори, каращи изкачвания, нещо, което ще е негов плюс на фона на последните километри от трасето. Кофидис също са без победа тук до момента, и е вероятно да са си заплюли днешния етап поради изтъкнатите по-горе причини.
Днес ни очаква още един равнинен етап, който ще започне от западния бряг и ще навлезе във вътрешносттат на страната. На първо четене не следва да крие някакви опастности за колоездачите, за това смятам, че много от отборите ще използват за възстановяване от вчера, а спринтьорите ще имат отново възможност да премерят сили на финала. Най-ключовата част за развитието на етапа обаче ще бъде една стръмна скачалка няколко километра преди финала. Там е вероятно да видим атака от някои състезатели, които няма да желаят да има спринт в групата и да се откъснат пред спринтьорите. Много важно ще бъде също кой от спринтьорите какви крака ще има, и кой от отборите ще успее да прекара лидера си през тази скачалка. Аз бих откроил за днешния етап най-вече отбора на Сънуеб, които за мен показва най-добрите извеждания до момента, но все още не успяват да реализират това в етапна победа. Миналата седмица писах за техния човек в спринта в един подобен етап, че е по-едър и силов спринтьор и подобни финали му пасват добре, но тогава той загуби спринта със сантиметри от Ван Аерт. Смятам, че този финал отново му подхожда повече от на неговите конкуренти и с помощта на отбора Сеес Бол ще успее да запише най-после победа след двете си втори места.
Другото име, което трябва да бъде следено днес, е споменатия вече Ван Аерт. Формата, в която се намира, и профила на последните километри са предпоставка също да очакваме добро представяне от него. Но единствената въпросителна тук е какво смята спортния му директор, дали ще бъде пазен за етапна победа или задачата му днес ще бъде свързана с воденето на групата по време на етапа за жълтата фланелка.
Третото име, което бих откроил днес за финала, е Елиа Вивиани. Той със сигурност е сред най-добрите спринтьори, каращи изкачвания, нещо, което ще е негов плюс на фона на последните километри от трасето. Кофидис също са без победа тук до момента, и е вероятно да са си заплюли днешния етап поради изтъкнатите по-горе причини.
Мачкай

Няма такова движение и намиране на позиция. Предният етап също така го спечели.
Няма такова движение и намиране на позиция. Предният етап също така го спечели.

Саган е декласиран напълно заслужено и вече Бенет му води с почти 70 точки. Нищо против словака, но искрено се надявам да не вземе зелената фанелка. Бих го поставил сред разочарованията на Тура заедно с хора като Сиваков, Вут Пулс, Вивиани. Утре, ако групата реши да гони откъсването, очаквам победа на Ван Аерт.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
Няма да се хабят излишно според мен. Ще ги държат на прилична разлика и толкова.
Тайш Бенуут, Де Хент, нещо такова.
Тайш Бенуут, Де Хент, нещо такова.