Вероятно най-добрия български сайт за Тур-а
http://sport-place.com/letour2011.php
"Тур дьо Франс" 2011
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: "Тур дьо Франс" 2011
Marvel-x написа:След обединението на GARMIN и CERVELO виждам, че са сформирали мн добър отбор. Факторче ше са
Нищо повече от етапни победи (1-2). Ясно е, че Хусховд ще се бори за зелената фланелка, но малко се съмнявам да я вземе тази година. Ферър ще се скъса за етапна победа, заради Вутер Вейланд, а Забриски и Милър ще се пънат на часовника. Всъщност съм по-склонен да вярвам, че там ще вземат нещо, тъй като той е в самия край и там победител ще е със сигурност някой от изостаналите. Забриски може да изненада там.
kileto написа:Канчелара печели 2 часовника,Франк Шлек Тура, Кавендиш ще си е пак фактор в Тура ,а за Контадор какво да кажа, ами нищо просто не ми е приятен.Само Ви пожелавам да наблюдавате качествен и успорван Тур.Дано не се реши всичко рано рано.
Канчелара го отпиши за отборния, а ако се хвърли да помага на Анди (каквото и ще направи), може и да няма сили за 20-я етап. Това с Франк Шлек ме уби. Ти какво точно разбираш от колоездене?
Raoul_Duke написа:Simo Smurfa написа:Миналата година Шлек имаше уникален малшанс-първо брат му се контузи и остана аут от тура още в първите етапи
Брат му на Шлек се бил контузил... Интересни хора сте! Ми Контадор да не би да има брат, дето да му помага?
Иначе Ставрев и Камен къртят, особено като го питат Камен да направи някоя прогноза и той: "Ще видим какво ще стане... "
Айде НЕ брат му, а най-добрият му помощник. А Контадор не го хвали - той има три победи, двете обаче са след цигански номера. 2009-та първо каза на Брюнел да си ... м... като избяга и разби цялата тактика на Астана, а после в същия тур си прееба и съотборника Кльоден. Миналата година го знаем - взе титлата с допинг + повредата на Шлек. Уникален мишок е тоя испански ром.
Ще стискам палци да Контадор... дано битката за титлата е успорвана и всичко се реши в последния етап 

Аз съм за Кльоден, но съм наясно, че няма шансове за подиум. Според мен битката отново ще е между Анди Шлек и Контадор и дано този път Шлек победи.Изненадан съм, че има само един индивидуален часовник където Канчелара е фаворит, но Тони Мартин показва голямо израстване и ще е интерсен часовник.Жалко, че отборния часовник е толкова къс, там Шлек може да направи преднина пред Контадор, с Канчелара отпред, а и като цяло Леопард би трябвало да са по-добри от Саксо Банк в този втори етап.
Според мен неприятните изненади ще са Басо, Еванс и най-вече Винокуров, най-много един от тях да влезне в топ10 (вероятно ще е Еванс).Може да има и изненади като Расмусен, един литовец преди години (не му помня името) и други, които не са слагани в сметките, но са се качвали на подиума, друга тема е, че след това са залавяни с допинг.
Отборно ми се струва, че РейдиоШак са с много стабилни колоездачи като Лайпхаймер, Кльоден, Хорнър, Брайкович, Зубелдия и имат големи шансове за първото място в отборното класиране. Силно представяне очаквам и от Рабобанк.
При спринтьорите и кътерачите чух, че ще има промяна при раздаване на точките за да не става като миналата година, Кавендиш с няколко етапни победи, а Петаки да печели зелената фланелка, както и при кътерачите спечели някакъв французин на който не помня името. Дано да се получи интересен Тур без сериозни контузии и здрава битка за всички фланелки.
Според мен неприятните изненади ще са Басо, Еванс и най-вече Винокуров, най-много един от тях да влезне в топ10 (вероятно ще е Еванс).Може да има и изненади като Расмусен, един литовец преди години (не му помня името) и други, които не са слагани в сметките, но са се качвали на подиума, друга тема е, че след това са залавяни с допинг.
Отборно ми се струва, че РейдиоШак са с много стабилни колоездачи като Лайпхаймер, Кльоден, Хорнър, Брайкович, Зубелдия и имат големи шансове за първото място в отборното класиране. Силно представяне очаквам и от Рабобанк.
При спринтьорите и кътерачите чух, че ще има промяна при раздаване на точките за да не става като миналата година, Кавендиш с няколко етапни победи, а Петаки да печели зелената фланелка, както и при кътерачите спечели някакъв французин на който не помня името. Дано да се получи интересен Тур без сериозни контузии и здрава битка за всички фланелки.
-
- Контакти:
Да,защо наистина има само един индивидуален часовник? 

Според мен победител ще е някой от братята Шлек. Франк и Анди са чудесни колоездачи и всяка година подобряват представянето си. Миналата година Анди бе единствената конкуренция на Контадор. Според мен много зависи от първото бягане по часовник кой от двамата ще вземе преднина и после брат му + Канчелара и останалите от отбора ще трябва да помагат.
За бяганията по часовник искам да видя дали някой изобщо ще успее да открадне поне един часовник на Канчелара! Той е феноменален часовникар, навремето мислех Ланс Армстронг за перфектният часовникар, на Фабиан коренно промени мнението ми!
При катерачите логично е да се заложи на Контадор. Просто е с минимум класа над останалите и все пак се чудя дали ще се е възстановил напълно от Джирото, което спечели. Бтв знае ли се, дали тази година ще се качва Турмале? И също така някой знае ли какво стана с Михаел Расмусен - беше отличен катерач, караше за Рабобанк и ужасен часовникар. Печелил е фланелката за най-добър катерач.
При спринтьорите не мога да дам прогноза, много зависи кой в каква форма е и по-важното в какво състояние ще са след Алпите!
Чудя се колко ли етапа ще спечели Филип Жилбер..., аз лично залагам на 2 етапа.
За бяганията по часовник искам да видя дали някой изобщо ще успее да открадне поне един часовник на Канчелара! Той е феноменален часовникар, навремето мислех Ланс Армстронг за перфектният часовникар, на Фабиан коренно промени мнението ми!
При катерачите логично е да се заложи на Контадор. Просто е с минимум класа над останалите и все пак се чудя дали ще се е възстановил напълно от Джирото, което спечели. Бтв знае ли се, дали тази година ще се качва Турмале? И също така някой знае ли какво стана с Михаел Расмусен - беше отличен катерач, караше за Рабобанк и ужасен часовникар. Печелил е фланелката за най-добър катерач.

При спринтьорите не мога да дам прогноза, много зависи кой в каква форма е и по-важното в какво състояние ще са след Алпите!
Чудя се колко ли етапа ще спечели Филип Жилбер..., аз лично залагам на 2 етапа.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Tekken написа:Според мен неприятните изненади ще са Басо, Еванс и най-вече Винокуров, най-много един от тях да влезне в топ10 (вероятно ще е Еванс).
Ако Кадел е във формата от Джирото просто не го виждам в Тура! И определено няма да има място в десятката, Басо вече е на годинки и на височините от първа и висша категория няма да може да стиска с жълтата фланелка и все пак може да се прибори за 9-10 място, а Винокуров... в Джирото претърпя пълно фиаско не виждам какво ще се промени за Тура! Астана имат огромни финансови ресурси, но някак си не подбират най-правилните грегари за лидерите на отбора!
Дано този сезон Тура да е по-оспорван от предните 2!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
megan fox написа:.....знае ли се, дали тази година ще се качва Турмале?
14.07, 12-ти етап Col du Tourmalet . Като това ще е предпоследната височина за етапа.
Tози път обаче организаторите май не са включили легендарната височина L'Alpe d'Huez.