Колоездене
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Колоездене
Аз мисля вече, че може да честитим победата на закарин този етап.
Май все пак ще е Нанс.
Роглич и Думолен може и да се опитат да откъснат Бернал на последната височина. Каквото и да му вземат като време, все е бонус.
Роглич и Думолен може и да се опитат да откъснат Бернал на последната височина. Каквото и да му вземат като време, все е бонус.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Закарин може да се сърди само на себе си и трябва много да го е яд за днешния етап. Получи уникалния шанс да е в откъснала група, където да е единствения качествен катерач, и трябва много да съжелява, че не замина на някоя височина и позволи в крайна сметка да му вземат победата.
Като цяло не се сбъднаха сметките ми за днешния ден, но както вече казах много трудно се предвиждат подобни етапи. От лидерите за класиране вече имаме повече ясноти и можем да отпишем пино и алафилип, аз бих отписал и бухман, ако някой въобще го е броял за нещо. Думолен показа, че ще кара единствено за роглич, така че също го вадя от сметките. Йеитс и барде увисват лесно на височините, докато Мартен е достатъчно неопитен за да постигне нещо голямо. Борбата се очертава да бъде между роглич, бернал и погачар. Днес видяхме да има атаки в основната група, така че ще видим как ще влязат в утрешния етап водещите лидери.
Като цяло не се сбъднаха сметките ми за днешния ден, но както вече казах много трудно се предвиждат подобни етапи. От лидерите за класиране вече имаме повече ясноти и можем да отпишем пино и алафилип, аз бих отписал и бухман, ако някой въобще го е броял за нещо. Думолен показа, че ще кара единствено за роглич, така че също го вадя от сметките. Йеитс и барде увисват лесно на височините, докато Мартен е достатъчно неопитен за да постигне нещо голямо. Борбата се очертава да бъде между роглич, бернал и погачар. Днес видяхме да има атаки в основната група, така че ще видим как ще влязат в утрешния етап водещите лидери.
На мен Бернал хич не ми изглежда добре. Днес имаше късмет, че не загуби време. Кинтана изглежда в най-добрата си форма от 5 години насам, не случайно Роглич гонеше предимно него.
Стилът на словенеца обаче ми е неприятен, само дебнене, чакане, нула инициатива. Без отбора пред него днес не знаеше какво да прави.
Утре според мен пак ще е откъснала се група. Хора като Ару, Билбао, някой от братята Изагире, някой от ФДЖ (Валентен Мадуа например), Дани Мартинес могат да го пуснат, ама той сигурно ще гледа да стои близо до Уран. По-силна група от днешната със сигурност.
Стилът на словенеца обаче ми е неприятен, само дебнене, чакане, нула инициатива. Без отбора пред него днес не знаеше какво да прави.
Утре според мен пак ще е откъснала се група. Хора като Ару, Билбао, някой от братята Изагире, някой от ФДЖ (Валентен Мадуа например), Дани Мартинес могат да го пуснат, ама той сигурно ще гледа да стои близо до Уран. По-силна група от днешната със сигурност.
Tadej Pogacar set today a historic NEW RECORD on Col de Peyresourde: 24 min 35 sec. He improved Vinokourov and Mayo's time from 2003 by 45 seconds! One of the highest performances of the last two decades: ~6,8 w/kg!

Да, забравих кинтана. Изглежда много добре наистина. Много е важно кой как ще бъде в третата седмица, дори да загуби малко време сега, то няма да бъде фатално. Това важи и за роглич. Преди тура казах, че ще ми бъде интересно дали добрата му форма преди състезанието ще се задържи най-вече в третата седмица, защото не така стояха нещата 2018 при последното му участие тук. Инеос изглеждат слаби, но дали бернал няма да навлиза постепенно във форма през следващите дни. Към момента роглич изглежда най-непоклатимо, и според мен висма трябва да натискат да печелят време точно в такива етапи като днес и утре.
Днес етапа отново е в Пиринеите. След вчерашния ден вече имаме едно по-нормално генерално класиране, където разликите са по-големи, за това отборите, загубили време, трябва да вземат нещата по-сериозно, ако искат да предвижат лидерите си отново напред. Ако вчера отборите в основната група бяха по-консервативни и незаинтересовани, днес не трябва да има подобно разхождане, и да не виждаме подобни откъсвания на 13 мин. Както вече казах, разликите в генералното класиране са по-големи, за това очаквам в откъсването да присъстват по-качествени състезатели от вчера. Етапа отново е непредвидим, и може да имаме победа както от откъснал състезател, така и от основната група. Утре е почивен ден, за това мисля, че днес ще видим здраво каране, някои имат да наваксва, други ще искат направят време , ще видим какви тактически задачи ще си поставят отборите.
Предположения за победител няма да правя днес, внимание може да се обърне на отборите, които загубиха шанс за жълтата фланелка, или тези, които са тук за етапна победа. Както казах очаквам основната група да не кара с лежерното темпо от вчера, и ако видим победител от откъсване, то този път внимание трябва да се обърне на добрите катерачи, и да нямаме изненада като вчера, където момчето от AG2R може да благодари на съдбата си да бъде част точно в такова откъсване, и най-вече да бъде благодарен за грешките на своя конкурент.
Предположения за победител няма да правя днес, внимание може да се обърне на отборите, които загубиха шанс за жълтата фланелка, или тези, които са тук за етапна победа. Както казах очаквам основната група да не кара с лежерното темпо от вчера, и ако видим победител от откъсване, то този път внимание трябва да се обърне на добрите катерачи, и да нямаме изненада като вчера, където момчето от AG2R може да благодари на съдбата си да бъде част точно в такова откъсване, и най-вече да бъде благодарен за грешките на своя конкурент.
Бернал е казал, че едвам се е задържал с останалите. Ако през третата седмица върне формата си, Роглич може и да съжалява за вчера.
Интересна класификация на височините днес. Орсер с 11км на 8.8% си е HC, откъдето и да я гледаш. Суде също е по-скоро 2, а не 3. Етапът е по-труден, отколкото изглежда.
Интересна класификация на височините днес. Орсер с 11км на 8.8% си е HC, откъдето и да я гледаш. Суде също е по-скоро 2, а не 3. Етапът е по-труден, отколкото изглежда.

Висма са много силни в тоя тур и трябва да бъдат агресивни още от този момент на състезанието. Ако наистина изчакват по-нататъшен етап да поемат контрола, това ще им изиграе лоша шега на финала. Помните какво правиха скай в доминиращите години на отбора, идваше първия планински етап, взимаха победата и жълтата фланелка, заставаха начело и не допускаха никой да си помисли, че може да направи нещо. Сега висма са в техните обувки, но виждаме тотално различно самочуствие и държание. Не си мислете, че точно на този тур, наличните им състав не е в състояние да постави състезанието изцяло под свой контрол. Вероятно има нещо, което ги притеснява, може да не са сигурни във формата на роглич или в собствената си форма, но ако няма подобна причина, то правят огромна грешка в момента.
Да, най-малкото от психологическа гледна точка можеха да нанесат солиден удар по останалите. Ще виидм де, може да е и презастраховане. Както казах, мен ме дразнят много повече, отколкото Скай/Инеос преди, особено Роглич ми е неприятен, та дано не спечелят обиколката.
Пино днес прави "Ландис" и се връща в играта.
Пино днес прави "Ландис" и се връща в играта.

Този тур се очертава да е пълна лудница. Висма правят страшни глупости, и вече очаквам роглич да лъсне много здраво по някое време. Ще е много интересно, всичко тепърва ще се решава, и май ще видим доста изненади и плановете на специалистите доста ще се объркат, дори и на финала.