Искам още една етапна победа, ако може да е някой в откъсване и ще съм доволен напълно.
Колоездене
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Колоездене
Мачкаааай
Искам още една етапна победа, ако може да е някой в откъсване и ще съм доволен напълно.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Още преди тура се предполагаше, че Юън ще е най-добрия спринтьор в групата. Не че Бенет е слаб, но за мен поне не е онази класа, която подхожда на образцов в спринтовете отбор като куикстеп. Както казах вече пак лично мое мнение, че се представиха зле и в първия етап, където Бенет не стигна въобще до спринт, а вчера също някой в отбора допусна грешка или в извеждането накрая или самия Бенет който тръгна прекалено рано. Смятам че както миналата година вивиани, който мисля че завърши без победа в тура, и тази година Бенет не отговарят на класата на този отбор, като помним с какви имена като кител и гавирия разполагаше в отбора, които без проблем правиха по три етапни победи в голямо състезание. Ще видим как ще се развие състезанието в спринтовете за напред, има време всеки да вземе поне по една победа, както обикновено се случва, но Юън показа вчера , че наистина е много силен.
Днешния етап обещава да бъде много интересен и ще видим първия финал на изкачване, което далеч не е нещо страшно като цифри и не смятам, че някой фаворит трябва да има проблеми на него. Според залозите на букмейкърите за етапен победител коефицентът за роглич е драстично паднал и в момента е фаворит за етапа. Нещо, с което аз не бих се съгласил, първо защото трябва да нямаме откъснали се състезатели, и второ ако предложим че дойде групата първа на финала има редица други по силни от него спринтьори на къси височини, които карат за етап, и биха рискували всичко за етапна победа. С няколко думи не очаквам някой от фаворитите да рискува за няколко секунди толкова рано в състезанието.
Ако предположим че групата дойде компактна на финала, то той отново би подходил перфектно на алафилип, и той може да спечели още една победа, което е видно и от залозите на букмейкъра. Но аз смятам че в групата има редица други добри катерачи, които са тук за етапен успех, както йеитс например, който видяхме онзи ден в добра форма, тъй че ще е трудно да се предвиди кой ще спечели още сега и името му ще научим довечера.
Ако предположим че групата дойде компактна на финала, то той отново би подходил перфектно на алафилип, и той може да спечели още една победа, което е видно и от залозите на букмейкъра. Но аз смятам че в групата има редица други добри катерачи, които са тук за етапен успех, както йеитс например, който видяхме онзи ден в добра форма, тъй че ще е трудно да се предвиди кой ще спечели още сега и името му ще научим довечера.
Роглич вчера записа първата си етапна победа и дръпна няколко секунди на преките си конкуренти в генералното класиране. Нещо, за което писах, че е малко вероятно да се случи, но останах определено изненадан, че никой друг не пожела етапната победа, и на финала словеница ги би.
Днешния етап не обещава на пръв поглед нещо интересно, ще имаме вероятно финален спринт. Има обаче едно условие, и то е, че последните километри не са чисто равно, а на лек противонаклон. Това прави фаворити по-тежките спринтьори, или състезатели, които умеят да развиват по-висока скорост на лек наклон. За това очаквам днешния етап да не бъде спечелен от фаворитите, а би подхождал на по-едри състезатели като саган и Кристоф. В групата обаче откроявам двама, които отговарят напълно на този критерии и в първия етап показаха , че са в много добра форма, това са бол от сънуеб и световния шампион петерсен от трек, съответно втория и третия от откриващия спринт в Ница. След тях слагам саган и кристоф. Саган защото не ми харесва формата му, а кристоф защото вече има една етапна победа, и мисията му за тура изглежда изпълнена.
Сега погледнах фаворитите на букмейкъра, и не споменах за ван аерт. Днес ако му бъде дадена свобода той определено може да спечели етапа. Вчера обаче кара много силно и почти сам изкара финалното изкачване, и то на висока скорост, и не знам това как би му се отразило днес, но ако е възстановен и се пусне за победата е сред фаворитите.
Днешния етап не обещава на пръв поглед нещо интересно, ще имаме вероятно финален спринт. Има обаче едно условие, и то е, че последните километри не са чисто равно, а на лек противонаклон. Това прави фаворити по-тежките спринтьори, или състезатели, които умеят да развиват по-висока скорост на лек наклон. За това очаквам днешния етап да не бъде спечелен от фаворитите, а би подхождал на по-едри състезатели като саган и Кристоф. В групата обаче откроявам двама, които отговарят напълно на този критерии и в първия етап показаха , че са в много добра форма, това са бол от сънуеб и световния шампион петерсен от трек, съответно втория и третия от откриващия спринт в Ница. След тях слагам саган и кристоф. Саган защото не ми харесва формата му, а кристоф защото вече има една етапна победа, и мисията му за тура изглежда изпълнена.
Сега погледнах фаворитите на букмейкъра, и не споменах за ван аерт. Днес ако му бъде дадена свобода той определено може да спечели етапа. Вчера обаче кара много силно и почти сам изкара финалното изкачване, и то на висока скорост, и не знам това как би му се отразило днес, но ако е възстановен и се пусне за победата е сред фаворитите.
Тоя Ван Аерт не е човек.
Аланфилип е взел бидон в последните километри и са му закачили 20 секунди наказание.
Аланфилип е взел бидон в последните километри и са му закачили 20 секунди наказание.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Напълно очавах вчера Роглич да спечели, етапът идеално му подхождаше, докато Ван Аерт днес определено ме изненада. В страхотна форма е, както и целият им отбор. Ако не допуснат някаква сериозна грешка не вижда кой може да спре Роглич. Но има много време де, ще видим.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
Ако ван аерт беше в друг отбор беше гарантиран победител за днес, но в този отбор и след това, което направи вчера на изкачването, еми явно верно е нечовек. Спринтира, кара часовник, и явно катери, кво повече да кажем. Яд ме е, че за няколко см ми взе парите, но здраве да е.
Във вчерашния етап наблюдавах нещо, което от както гледам колоездене не бях виждал никога до сега. За 190 км етап нямаше нито един опит за откъсване на състезател. Нещо, което няма как да си обясня. В крайна сметка предполагах, че този тур ще е различен, и подобни неща затвърждават предположенията ми.
Днес етапа ще бъде разделен символично на две части. На карта се води хълмист, като първите 3/4 са такива, но последната е чисто планинска, която включва три изкачвания в серия. Това предполага, че ако видим нещо, то ще е в последните 30 км. След последните два дни, в които не видяхме никакви атаки, днес очаквам най-после тимовете, които са тук за етапни победи, да се събудят, и да поискат малко по-настоятелно победата. Роглич онзи ден показа, че на спринт на изкачване е най-добър сред фаворитите, но в днешния етап не очаквам групата да дойде първа на финала. Най-вече защото той е различен от онзи преди два дни. Днешнто финално изкачване не е силово с висок процент, а дълго и полегато, което пасва повече на темпови състезател, отколкото на катерач.
В този случай кандидатите за успях не следва да са един или два, за това ще бъде трудно да се каже кой точно би бил фаворита днес. Доста от отборите както казах са дошли тук за етапна победа, и съм сигурен, че са маркирали днешния етап като потенциална възможност. Сред фаворитите на букмейкъра най-ярко впечатление ми прави присъствието на Лутсенко от Астана. Той е точно този тип състезател, за който подобни трасета и финали пасват идеално. Казахстанеца кара редовно тура, и всяка година си заплюва поне по етин етап, където се откъсва за победа. Много е вероятно днес да е неговия ден, затова ще заложа на него.
Не можем да не споменем и Алафилип. Вече е ясно, че ще кара за повече победи, но по-скоро си мисля, че финалното изкачване е прекалено леко за него. Но пък ако се окаже в откъснала група, която дойде първа на финала, спринта му е предимство.
Днес етапа ще бъде разделен символично на две части. На карта се води хълмист, като първите 3/4 са такива, но последната е чисто планинска, която включва три изкачвания в серия. Това предполага, че ако видим нещо, то ще е в последните 30 км. След последните два дни, в които не видяхме никакви атаки, днес очаквам най-после тимовете, които са тук за етапни победи, да се събудят, и да поискат малко по-настоятелно победата. Роглич онзи ден показа, че на спринт на изкачване е най-добър сред фаворитите, но в днешния етап не очаквам групата да дойде първа на финала. Най-вече защото той е различен от онзи преди два дни. Днешнто финално изкачване не е силово с висок процент, а дълго и полегато, което пасва повече на темпови състезател, отколкото на катерач.
В този случай кандидатите за успях не следва да са един или два, за това ще бъде трудно да се каже кой точно би бил фаворита днес. Доста от отборите както казах са дошли тук за етапна победа, и съм сигурен, че са маркирали днешния етап като потенциална възможност. Сред фаворитите на букмейкъра най-ярко впечатление ми прави присъствието на Лутсенко от Астана. Той е точно този тип състезател, за който подобни трасета и финали пасват идеално. Казахстанеца кара редовно тура, и всяка година си заплюва поне по етин етап, където се откъсва за победа. Много е вероятно днес да е неговия ден, затова ще заложа на него.
Не можем да не споменем и Алафилип. Вече е ясно, че ще кара за повече победи, но по-скоро си мисля, че финалното изкачване е прекалено леко за него. Но пък ако се окаже в откъснала група, която дойде първа на финала, спринта му е предимство.
DanailG написа:Сред фаворитите на букмейкъра най-ярко впечатление ми прави присъствието на Лутсенко от Астана. Той е точно този тип състезател, за който подобни трасета и финали пасват идеално. Казахстанеца кара редовно тура, и всяка година си заплюва поне по етин етап, където се откъсва за победа. Много е вероятно днес да е неговия ден, затова ще заложа на него.
Браво!
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
Благодаря. Този път, за разлика от вчера, се сбъднаха прогнозите ми, и лутсенко ми донесе добра печалба на един доста добър коефицент, радвам се за него и за победата на астана, винаги съм ги харесвал като отбор.