Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема
Някой има ли идея защо пускаме състезател 100 кг при 130 килограмови, това момче където взе квотата имаше повече шанс сякаш
[wrapimg=]http://prikachi.com/images/523/7021523v.jpg[/wrapimg]
-
Plovdiv_1926
- Контакти:
И за мен голяма глупост особено при положение, че момчето е било контузено два пъти тази година. Разликата бе огромна в килограмите, а потокът е доста по-лесен от другия.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...
Напълно съм съгласен с последните 2 мнения. Груба грешка на хората взели това решение.
Милов изглеждаше, като дете на фона на тази върлина срещу него. Все пак достойно се сбори, макар разликата да беше фрапираща.
Милов изглеждаше, като дете на фона на тази върлина срещу него. Все пак достойно се сбори, макар разликата да беше фрапираща.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."
sirius123 написа:Голям мач. Камикадзетата , изпуснаха три мач мач пойнта при резултат 2:0 гейма за тях. При тяхно нападение , милиметри не достигнаха да докоснат пръстите на блока на жабарите. Освен това в тайбрека имаха четвърти мач пойнт , но при тяхен сервис удариха мрежата. При мач пойнт , но за жабарите вече , един от тях боцна топката над филето и жалко за японците.
Два пъти накрая в тайбрека забиха в мрежата.
Plovdiv_1926 написа:И за мен голяма глупост особено при положение, че момчето е било контузено два пъти тази година. Разликата бе огромна в килограмите, а потокът е доста по-лесен от другия.
Олимпийски категории в борбата са 57, 65, 74, 86, 97 и 125 кг свободен стил, 60, 67, 77, 87, 97 и 130 кг класически стил и 50, 53, 57, 62, 68 и 76 кг жени
Вероятно е над 100 кг или сме взели квота само за тежката.
А едно време категориите бяха цели 10. Режат ни яко.
NOMER14 написа:Plovdiv_1926 написа:И за мен голяма глупост особено при положение, че момчето е било контузено два пъти тази година. Разликата бе огромна в килограмите, а потокът е доста по-лесен от другия.
Олимпийски категории в борбата са 57, 65, 74, 86, 97 и 125 кг свободен стил, 60, 67, 77, 87, 97 и 130 кг класически стил и 50, 53, 57, 62, 68 и 76 кг жени
А едно време категориите бяха цели 10. Режат ни яко.
"Здравейте на всички! Последните дни много се спекулира относно подарената квота на България в категория до 130кг класически стил. Като състезател, а и като човек смятам, че е редно да се изяснят някои подробности. Аз съм съзтезател по класическа борба в категория до 97кг. Нямах възможност да участвам на квалификациите заради контузия в последния момент. В такъв случай федерацията взе решение да изпрати Георги Иванов на мое място, което така или иначе беше платено. Трябва да бъде ясно, че нито аз (поради очевидни причини) , нито Георги е спечелил квота. Тази квота е ПОДАРЕНА на България. Това стана възможно след като на руския съзтезател му е отнета квотата, заради това, че е военен. По класиране представителя на Азербайджан е следващия, но той е хванат с допинг. Георги Иванов взима първа среща, но губи от Азербайджан. Следователно остава България по класиране и отпадане на предходните държави. Казвам държави, защото припомням, че квотата не е поименна, а се дава на съответната държава. Последните три месеца се възстановям от тежка травма, като вече мога да кажа, че съм и напълно готов. Звъннаха ми да ми кажат, че поради гореизброените обстоятелства имаме подарена квота за 130кг и ако се чувствам готов и здрав дали мога да участвам на игрите в Париж, макар и не на моята категория. Що за въпрос! Разбира се, казах да и веднага заминах за лагер. Аз нямах никаква представа, че не са се обадили на Георги Иванов. Като професионален съзтезател и преди всичко, като мъж реших, че трябва да му кажа лично, тъй като в медиите излезе, че той заминава за Париж. Казах му, че ако иска да участва и има претенции ще направим преборване. Той каза, че няма претенции, след като е взето решение аз да участвам и ми пожела успех. Респект за мъжката му постъпка! Ако бях на негово място и аз така щях да постъпя. След грозно породилата се ситуация искрено се надявам изхода да бъде повече медали за България. Благодаря на всички, които възлагат толкова надежди за мен, макар и на категория различна от моята. Благодаря ви за вярата и подкрепата! Ще дам всичко от себе си, за да имам добро представяне!"
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
-
Plovdiv_1926
- Контакти:
rane написа:NOMER14 написа:Plovdiv_1926 написа:И за мен голяма глупост особено при положение, че момчето е било контузено два пъти тази година. Разликата бе огромна в килограмите, а потокът е доста по-лесен от другия.
А едно време категориите бяха цели 10. Режат ни яко."Здравейте на всички! Последните дни много се спекулира относно подарената квота на България в категория до 130кг класически стил. Като състезател, а и като човек смятам, че е редно да се изяснят някои подробности. Аз съм съзтезател по класическа борба в категория до 97кг. Нямах възможност да участвам на квалификациите заради контузия в последния момент. В такъв случай федерацията взе решение да изпрати Георги Иванов на мое място, което така или иначе беше платено. Трябва да бъде ясно, че нито аз (поради очевидни причини) , нито Георги е спечелил квота. Тази квота е ПОДАРЕНА на България. Това стана възможно след като на руския съзтезател му е отнета квотата, заради това, че е военен. По класиране представителя на Азербайджан е следващия, но той е хванат с допинг. Георги Иванов взима първа среща, но губи от Азербайджан. Следователно остава България по класиране и отпадане на предходните държави. Казвам държави, защото припомням, че квотата не е поименна, а се дава на съответната държава. Последните три месеца се възстановям от тежка травма, като вече мога да кажа, че съм и напълно готов. Звъннаха ми да ми кажат, че поради гореизброените обстоятелства имаме подарена квота за 130кг и ако се чувствам готов и здрав дали мога да участвам на игрите в Париж, макар и не на моята категория. Що за въпрос! Разбира се, казах да и веднага заминах за лагер. Аз нямах никаква представа, че не са се обадили на Георги Иванов. Като професионален съзтезател и преди всичко, като мъж реших, че трябва да му кажа лично, тъй като в медиите излезе, че той заминава за Париж. Казах му, че ако иска да участва и има претенции ще направим преборване. Той каза, че няма претенции, след като е взето решение аз да участвам и ми пожела успех. Респект за мъжката му постъпка! Ако бях на негово място и аз така щях да постъпя. След грозно породилата се ситуация искрено се надявам изхода да бъде повече медали за България. Благодаря на всички, които възлагат толкова надежди за мен, макар и на категория различна от моята. Благодаря ви за вярата и подкрепата! Ще дам всичко от себе си, за да имам добро представяне!"
Титулярната категория на Милов е 97 кг., трябваше да си оставят Иванов дори с един мач, пак е победил някой, а разликата тук не е десетина килограма да може да се навакса за няколко месеца. Кофти стечение на обстоятелствата, че и двамата ни най-добри борци мъже, родени в България, бяха контузени точно като се разпределяха квотите и не успяха да си влязат в категориите- Милов и Назарян.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...
rhaegar написа:Иначе японците пропиляха 3 мачбола в опит да хвърлят бомбата срещу Италия. Да видим дали по стара волейболна традиция ако не бият 3:0 ще паднат 2:3.
Мда. Малко като оня мач, който загубиха от Белгия на световното в Русия.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

rhaegar написа:rhaegar написа:Иначе японците пропиляха 3 мачбола в опит да хвърлят бомбата срещу Италия. Да видим дали по стара волейболна традиция ако не бият 3:0 ще паднат 2:3.
Мда. Малко като оня мач, който загубиха от Белгия на световното в Русия.
Не намесвай футбола във волейбола.
Единият спорт се играе с ограничение във времето, а другият само до победа.
Как защо?! Защото е нечий човек.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.