Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rmfan5
Контакти:

Re: Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема

Мнениеот rmfan5 » 05 авг 2024 17:12

Някой има ли идея защо пускаме състезател 100 кг при 130 килограмови, това момче където взе квотата имаше повече шанс сякаш
[wrapimg=]http://prikachi.com/images/523/7021523v.jpg[/wrapimg]

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 05 авг 2024 17:23

И за мен голяма глупост особено при положение, че момчето е било контузено два пъти тази година. Разликата бе огромна в килограмите, а потокът е доста по-лесен от другия.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 05 авг 2024 17:25

Напълно съм съгласен с последните 2 мнения. Груба грешка на хората взели това решение.
Милов изглеждаше, като дете на фона на тази върлина срещу него. Все пак достойно се сбори, макар разликата да беше фрапираща.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 05 авг 2024 17:27

sirius123 написа:Голям мач. Камикадзетата , изпуснаха три мач мач пойнта при резултат 2:0 гейма за тях. При тяхно нападение , милиметри не достигнаха да докоснат пръстите на блока на жабарите. Освен това в тайбрека имаха четвърти мач пойнт , но при тяхен сервис удариха мрежата. При мач пойнт , но за жабарите вече , един от тях боцна топката над филето и жалко за японците.

Два пъти накрая в тайбрека забиха в мрежата.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 05 авг 2024 17:35

Plovdiv_1926 написа:И за мен голяма глупост особено при положение, че момчето е било контузено два пъти тази година. Разликата бе огромна в килограмите, а потокът е доста по-лесен от другия.

Олимпийски категории в борбата са 57, 65, 74, 86, 97 и 125 кг свободен стил, 60, 67, 77, 87, 97 и 130 кг класически стил и 50, 53, 57, 62, 68 и 76 кг жени

Вероятно е над 100 кг или сме взели квота само за тежката.
А едно време категориите бяха цели 10. Режат ни яко.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 05 авг 2024 17:51

NOMER14 написа:
Plovdiv_1926 написа:И за мен голяма глупост особено при положение, че момчето е било контузено два пъти тази година. Разликата бе огромна в килограмите, а потокът е доста по-лесен от другия.

Олимпийски категории в борбата са 57, 65, 74, 86, 97 и 125 кг свободен стил, 60, 67, 77, 87, 97 и 130 кг класически стил и 50, 53, 57, 62, 68 и 76 кг жени

"Здравейте на всички! Последните дни много се спекулира относно подарената квота на България в категория до 130кг класически стил. Като състезател, а и като човек смятам, че е редно да се изяснят някои подробности. Аз съм съзтезател по класическа борба в категория до 97кг. Нямах възможност да участвам на квалификациите заради контузия в последния момент. В такъв случай федерацията взе решение да изпрати Георги Иванов на мое място, което така или иначе беше платено. Трябва да бъде ясно, че нито аз (поради очевидни причини) , нито Георги е спечелил квота. Тази квота е ПОДАРЕНА на България. Това стана възможно след като на руския съзтезател му е отнета квотата, заради това, че е военен. По класиране представителя на Азербайджан е следващия, но той е хванат с допинг. Георги Иванов взима първа среща, но губи от Азербайджан. Следователно остава България по класиране и отпадане на предходните държави. Казвам държави, защото припомням, че квотата не е поименна, а се дава на съответната държава. Последните три месеца се възстановям от тежка травма, като вече мога да кажа, че съм и напълно готов. Звъннаха ми да ми кажат, че поради гореизброените обстоятелства имаме подарена квота за 130кг и ако се чувствам готов и здрав дали мога да участвам на игрите в Париж, макар и не на моята категория. Що за въпрос! Разбира се, казах да и веднага заминах за лагер. Аз нямах никаква представа, че не са се обадили на Георги Иванов. Като професионален съзтезател и преди всичко, като мъж реших, че трябва да му кажа лично, тъй като в медиите излезе, че той заминава за Париж. Казах му, че ако иска да участва и има претенции ще направим преборване. Той каза, че няма претенции, след като е взето решение аз да участвам и ми пожела успех. Респект за мъжката му постъпка! Ако бях на негово място и аз така щях да постъпя. След грозно породилата се ситуация искрено се надявам изхода да бъде повече медали за България. Благодаря на всички, които възлагат толкова надежди за мен, макар и на категория различна от моята. Благодаря ви за вярата и подкрепата! Ще дам всичко от себе си, за да имам добро представяне!"
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 05 авг 2024 17:54

rane написа:
NOMER14 написа:

"Здравейте на всички! Последните дни много се спекулира относно подарената квота на България в категория до 130кг класически стил. Като състезател, а и като човек смятам, че е редно да се изяснят някои подробности. Аз съм съзтезател по класическа борба в категория до 97кг. Нямах възможност да участвам на квалификациите заради контузия в последния момент. В такъв случай федерацията взе решение да изпрати Георги Иванов на мое място, което така или иначе беше платено. Трябва да бъде ясно, че нито аз (поради очевидни причини) , нито Георги е спечелил квота. Тази квота е ПОДАРЕНА на България. Това стана възможно след като на руския съзтезател му е отнета квотата, заради това, че е военен. По класиране представителя на Азербайджан е следващия, но той е хванат с допинг. Георги Иванов взима първа среща, но губи от Азербайджан. Следователно остава България по класиране и отпадане на предходните държави. Казвам държави, защото припомням, че квотата не е поименна, а се дава на съответната държава. Последните три месеца се възстановям от тежка травма, като вече мога да кажа, че съм и напълно готов. Звъннаха ми да ми кажат, че поради гореизброените обстоятелства имаме подарена квота за 130кг и ако се чувствам готов и здрав дали мога да участвам на игрите в Париж, макар и не на моята категория. Що за въпрос! Разбира се, казах да и веднага заминах за лагер. Аз нямах никаква представа, че не са се обадили на Георги Иванов. Като професионален съзтезател и преди всичко, като мъж реших, че трябва да му кажа лично, тъй като в медиите излезе, че той заминава за Париж. Казах му, че ако иска да участва и има претенции ще направим преборване. Той каза, че няма претенции, след като е взето решение аз да участвам и ми пожела успех. Респект за мъжката му постъпка! Ако бях на негово място и аз така щях да постъпя. След грозно породилата се ситуация искрено се надявам изхода да бъде повече медали за България. Благодаря на всички, които възлагат толкова надежди за мен, макар и на категория различна от моята. Благодаря ви за вярата и подкрепата! Ще дам всичко от себе си, за да имам добро представяне!"

Титулярната категория на Милов е 97 кг., трябваше да си оставят Иванов дори с един мач, пак е победил някой, а разликата тук не е десетина килограма да може да се навакса за няколко месеца. Кофти стечение на обстоятелствата, че и двамата ни най-добри борци мъже, родени в България, бяха контузени точно като се разпределяха квотите и не успяха да си влязат в категориите- Милов и Назарян.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 05 авг 2024 18:10

rhaegar написа:Иначе японците пропиляха 3 мачбола в опит да хвърлят бомбата срещу Италия. Да видим дали по стара волейболна традиция ако не бият 3:0 ще паднат 2:3.

Мда. Малко като оня мач, който загубиха от Белгия на световното в Русия.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 05 авг 2024 19:21

rhaegar написа:
rhaegar написа:Иначе японците пропиляха 3 мачбола в опит да хвърлят бомбата срещу Италия. Да видим дали по стара волейболна традиция ако не бият 3:0 ще паднат 2:3.

Мда. Малко като оня мач, който загубиха от Белгия на световното в Русия.

Не намесвай футбола във волейбола.
Единият спорт се играе с ограничение във времето, а другият само до победа.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 05 авг 2024 19:32

Как защо?! Защото е нечий човек.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Други спортове”