Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема
Светла преди третия рунд като стана ясно, че противникът води с 5-0 и при само 2 европейски съдии, попита за ръкавиците. Не чух добре да ги хвърли ли или той да ги свали. Тренерът каза да се бие и да го направи последните 10 секунди. Видя се жеста й накрая. Светла се би като мъж с мъж с настроение и усмивка започваше всеки рунд, но какво й било в душата и тялото, ще научим на родна земя. Първият рунд бе равностоен с оценки по географски признак. Вторият жълтуркото ползваше лакти в клинча, дори се наложи Светла да го изхвърли със суплекси на пода. Май имаше и едно нокдаунче, но гащурките на съдиите треперят от страх. Третият се доиграваше, но с бой.
В сайтовете за залагане и в тениса от Големия шлем пише в единия раздел - жени, а в раздела за мъже не пише мъже.
Демек, турнирът за жени е отделно и за всички останали полове (срам ме е, че го написах) турнирът е друг.
Демек, турнирът за жени е отделно и за всички останали полове (срам ме е, че го написах) турнирът е друг.
-
ReBorn1982
rane написа:Явно на ОИ трябва да ходят спортисти, които и на сън да ги бутнеш, трябва да ти рецитират "Аз съм българче"!
Не. Трябва да ходят такива, които имат нещо общо с България. Ако можеш да ми обясниш кубинецът какво общо има с България, няма да е зле.
Докато откриването на Парижката олимпиада я отдаваме на един болен човек, който замести красивото в живота с пошлостта, то за срамотиите в олимпийския бокс са виновни всички - от мръсника Томас Бах до съдии, целия Мок, че и другите спортове. Френската публика явно бе заплашена да не освирква или толкова й пука за българите.
Анатема!
Анатема!
Кубинецът и няколкото други натурализирани чужденци са избрали да се състезават и печелят отличия за България. Вдигат нивото на конкуренция и стимулират останалите да се усъвършенстват. Пример са с професионализма си (Петър Лесов каза за Хавиер че дори когато са давали на боксьорите по 2-3 дена почивка, той пак е идвал да тренира в залата). След завършването на кариерата си могат да останат да живеят тук и да предават опита си на младите състезатели (като например Назарян, чийто син между другото също се състезава и носи отличия за България), ако разбира се разни пишман патриоти не ги прогонят с простотиите си преди това.
Дано и иранката, арменецът, руснакът и украинецът имат късмет и да спечелят медали, та да гледаме пак изпълненията на "радетелите за българското"
Дано и иранката, арменецът, руснакът и украинецът имат късмет и да спечелят медали, та да гледаме пак изпълненията на "радетелите за българското"
Либералке, цялата концепция на ОИ се губи по този начин.
Щом нещо толкова елементарно за разбиране ти е трудно да го смелиш, значи няма смисъл човек да си хаби клавиатурата и да ти отговаря.ReBorn1982 написа:rane написа:Явно на ОИ трябва да ходят спортисти, които и на сън да ги бутнеш, трябва да ти рецитират "Аз съм българче"!
Не. Трябва да ходят такива, които имат нещо общо с България. Ако можеш да ми обясниш кубинецът какво общо има с България, няма да е зле.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."
rane написа:О, аз съвсем нямам предвид помаците. Поговори си, по-точно се опитай да си поговориш, с по-възрастните македонци. Не знам колко живи ще намериш да са на 80+ години де.
Успех с разбирането на езика, който говорят.
На мен по варненският край ми се е налагало да ми превеждат (турцизми и най-вече акцент), по монтанско също не съм разбирал отделни думи, но стари македонци от югозапада... мале.
Преди 2-3 тодини ходих по И. Родопи. На изток от Смолян чуваш само най-чистият български език извън музеи и държавни учреждения. Там потури, цървули, броеници, чалми, дори забрадки няма как да видиш.
Аз съм от Разлог, човек. Съвсем съм запознат по какъв начин говорят хората тук и в района. Това, че диалектът е трудно разбираем, не значи че не можем да говорим и правилен български. Нищо общо с ония хора, които могат да си напишат името само ако го гледат от личната карта.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

-
ReBorn1982
Много ме радва как всеки опит да се защити българското се осмива (визирам по-по-по-горния пост) .... типично за т.нар. "либерали" (т.е. нео марксисти).
Ето, днес българката се представи чудесно срещу мъжа от Тайван, да, няма да вземе медал, за разлика от не можещия да говори на български "българин" Хавиер Ибанес, но си е наша, родна, и усилията й са 300 пъти по-ценни от тези на някакви наемници от другия край на света.
Ето, днес българката се представи чудесно срещу мъжа от Тайван, да, няма да вземе медал, за разлика от не можещия да говори на български "българин" Хавиер Ибанес, но си е наша, родна, и усилията й са 300 пъти по-ценни от тези на някакви наемници от другия край на света.
rhaegar написа:
Аз съм от Разлог, човек. Съвсем съм запознат по какъв начин говорят хората тук и в района. Това, че диалектът е трудно разбираем, не значи че не можем да говорим и правилен български. Нищо общо с ония хора, които могат да си напишат името само ако го гледат от личната карта.
Ами не знам, човек. Като могат да го говорят, защо не го правят, когато някой ги пита нещо на български?
Разбирам да са чужденци или емигранти - става. Ама това са хора родени и израснали в България!
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,