fire написа:Петър Стойчев се превърна в един от най-великите БГ. спортисти за всички времена! Ако Петър беше футболист може би щеше да е сред тримата най-велики в света,но неговия спорт не е толкова комерсиален а оттам и популярен! Това не омаловажава гениалния му успех по никакъв начин а напротив! ПОКЛОН ПРЕД ГИГАНТСКИЯ И НЕОСТАРЯВАЩ ПЕТЪР СТОЙЧЕВ!!!!! ТОЙ Е ВЕЛИК!!!!!!!
Вдигам тази тема и се регистрирах с една единствена цел...
Да демонстрирам възхищението си от
Петър Стойчев, за когото разбрах преди няколко седмици (!) и от спорта, чрез който той прославя
България.
Това бе човекът, когото (след обстойно проучване) изтъкнах като пример пред 9-годишния си син, за да преодолее страха си от водата.
Пробвала съм невероятни неща... това беше нещото, което проработи.
След като аз самата разбрах какво съкровище си има България, разказах за него на сина си, който ме гледаше с ококорени очи, и каза: "
Българите са велики!"
Разказах му колко добро е плуването за цялото тяло и за духа, колко строен и красив ще стане като плува...
Разказах му за
11-те безпрецедентни световни купи на българин(!), за
рекорда на Ламанша,
световната титла, избирането му за
най-добър плувец в открити води на планетата и за
скромността на този човек, който въпреки всичко остава
българин!
Децата са лесни за манипулиране

Това манипулиране, обаче, е от добрите.
Един въпрос ми остава във въздуха:
защо в България Петър Стойчев не е една от най-известните личности? Та той е допринесъл безмерно повече за положителната, добра слава на родината, в сравнение с толкова много други - по-известни и почитани фолкпевици, политици, шоумени, престъпници...