Петър Стойчев - световен шампион

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Re: Петър Стойчев - световен шампион

Мнениеот ros » 23 юли 2011 15:09

don написа:
cska_90 написа:БРАВО!!ПОКЛОН!!!!

Винаги се чудех как досега ги размазваше на световната купа и има 8 ли колко титли, а на СП все не взимаше златото!!Време беше!!! :!: :!: :!:
Айде сега злато и в Лондон!! :twisted: :twisted: :twisted:

Tрудна задача, олимпиадата е само на 10 км, което е много малко за него, той се състезава предимно на 25 км ;)

На предната Олимпиада в Пекин остана шести, за тази в Лондон поне за сега няма квота, защото завърши извън първите 10 на 10 километровата дистанция и ще трябва да си извоюва квотата догодина. Но ТАЗИ СВЕТОВНА ТИТЛА Е НАЙ-ЗНАЧИМОТО ПОСТИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКОТО ПЛУВАНЕТО СЛЕД ЗЛАТОТО НА ТАНЯ БОГОМИЛОВА В СЕУЛ

Честито на Пепи Стойчев!
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
federer90
Контакти:

Мнениеот federer90 » 23 юли 2011 19:18

Стойчев е най-големия ни спортист в последните 10 години.Много съм щастлив за него.

Потребителски аватар
AndreyBG
Контакти:

Мнениеот AndreyBG » 23 юли 2011 19:25

Браво! Най-накрая взе и световната титла! :)
Ние сме зелената агитка!!!! Черно море завинаги!!!!

BLUE CHAMPIONS написа: В играта оставаме аз, Моряка и Борото. Предвид класите на отборите, най-вероятно аз ще продължа :oops: :mrgreen: :lol:

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 24 юли 2011 01:01

Стойчев винаги е бил КЛАСА на маратоните! Много се радвам и се гордея с него! :)

fire написа:Петър Стойчев се превърна в един от най-великите БГ. спортисти за всички времена! Ако Петър беше футболист може би щеше да е сред тримата най-велики в света,но неговия спорт не е толкова комерсиален а оттам и популярен! Това не омаловажава гениалния му успех по никакъв начин а напротив! ПОКЛОН ПРЕД ГИГАНТСКИЯ И НЕОСТАРЯВАЩ ПЕТЪР СТОЙЧЕВ!!!!! ТОЙ Е ВЕЛИК!!!!!!!

Напълно съм съгласен! :) :) :)

redapple
Контакти:

Мнениеот redapple » 13 ное 2011 21:54

fire написа:Петър Стойчев се превърна в един от най-великите БГ. спортисти за всички времена! Ако Петър беше футболист може би щеше да е сред тримата най-велики в света,но неговия спорт не е толкова комерсиален а оттам и популярен! Това не омаловажава гениалния му успех по никакъв начин а напротив! ПОКЛОН ПРЕД ГИГАНТСКИЯ И НЕОСТАРЯВАЩ ПЕТЪР СТОЙЧЕВ!!!!! ТОЙ Е ВЕЛИК!!!!!!!

Вдигам тази тема и се регистрирах с една единствена цел...

Да демонстрирам възхищението си от Петър Стойчев, за когото разбрах преди няколко седмици (!) и от спорта, чрез който той прославя България.
Това бе човекът, когото (след обстойно проучване) изтъкнах като пример пред 9-годишния си син, за да преодолее страха си от водата.
Пробвала съм невероятни неща... това беше нещото, което проработи.

След като аз самата разбрах какво съкровище си има България, разказах за него на сина си, който ме гледаше с ококорени очи, и каза: "Българите са велики!"
Разказах му колко добро е плуването за цялото тяло и за духа, колко строен и красив ще стане като плува...
Разказах му за 11-те безпрецедентни световни купи на българин(!), за рекорда на Ламанша, световната титла, избирането му за най-добър плувец в открити води на планетата и за скромността на този човек, който въпреки всичко остава българин!

Децата са лесни за манипулиране :)
Това манипулиране, обаче, е от добрите.

Един въпрос ми остава във въздуха:защо в България Петър Стойчев не е една от най-известните личности? Та той е допринесъл безмерно повече за положителната, добра слава на родината, в сравнение с толкова много други - по-известни и почитани фолкпевици, политици, шоумени, престъпници...

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 03 сеп 2024 09:50

https://sportal.bg/news-2024090305501380579

Петър Стойчев постави поредния си световен рекорд. Българинът успя да преплува седемте най-големи маратона в открити води в рамките на само 173 дни - от 14 март до 2 септември 2024 г. За първи път протоците Кук, Гибралтар и Молокай, каналът Каталина, Северният канал, протокът Цугару и Ламанша, са преплувани за по-малко от половин година - 5 месеца и 20 дни.

Досега световният рекорд принадлежеше на Анди Доналдсън. Той беше и първият, постигнал Oceans Seven за по-малко от година. Това се случи в периода от 7 август 2022 г. до 27 юли 2023 г. или за 355 дни. Новият рекорд на Стойчев е за повече от два пъти по-кратко време.

“Новият световен рекорд е български!
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Върни се в “Други спортове”