МОК извади борбата от олимпийските игри

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: МОК извади борбата от олимпийските игри

Мнениеот Alexx » 12 фев 2013 13:51

magga написа:
Alexx написа:Борбата е не масов спорт и създава мутри(в България). От край време в България трябваше да се спре държавното подпомагане, защото не носи никакъв престиж на родината. Държавата трябва да подпомага масовите спортове в които има престиж.

Голф и софтбол ? Или топчета и белот ? :lol: борбата е мъжки спорт, каквото ще да се говори и съществува още от първите Олимпийски игри в Гърция, а сега ще се казва, че не бил престижен :lol: яяя у лево

Само тук си въобразяваме,че е престижен спорт. Всяка една нормална държава, която иска да развива едно силно общество, не само физически, но и духовно, гледа да развива масови и популярни спортове. Такива са именно колективните спортове като футбол, баскетбол, волейбол, хокей и т.н., както и масовите индивидуални спортове като тенис, плуване, лека атлетика и ски . Вместо това обаче ние още караме по социалистическата схема "дай да бичим за медали, независимо от какво" и съответно натрисаме всичките си пари на селски спортове като борбата и тежестите , които произвеждат купища прости мутри.
Иначе сегашната борба няма нищо общо с древността. Борците на олимпийските игри в Гърция е трябвало да напишат стихотворение за да ги допуснат да участват,а днес най-голямата мъдрост на борците е "рънътъ прави борбътъ"

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 12 фев 2013 13:57

Alexx написа:
magga написа:
Alexx написа:Борбата е не масов спорт и създава мутри(в България). От край време в България трябваше да се спре държавното подпомагане, защото не носи никакъв престиж на родината. Държавата трябва да подпомага масовите спортове в които има престиж.

Голф и софтбол ? Или топчета и белот ? :lol: борбата е мъжки спорт, каквото ще да се говори и съществува още от първите Олимпийски игри в Гърция, а сега ще се казва, че не бил престижен :lol: яяя у лево

Само тук си въобразяваме,че е престижен спорт. Всяка една нормална държава, която иска да развива едно силно общество, не само физически, но и духовно, гледа да развива масови и популярни спортове. Такива са именно колективните спортове като футбол, баскетбол, волейбол, хокей и т.н., както и масовите индивидуални спортове като тенис, плуване, лека атлетика и ски . Вместо това обаче ние още караме по социалистическата схема "дай да бичим за медали, независимо от какво" и съответно натрисаме всичките си пари на селски спортове като борбата и тежестите , които произвеждат купища прости мутри.
Иначе сегашната борба няма нищо общо с древността. Борците на олимпийските игри в Гърция е трябвало да напишат стихотворение за да ги допуснат да участват,а днес най-голямата мъдрост на борците е "рънътъ прави борбътъ"

:lol: :lol: Вярно е това, но все пак трябва да има уважение към този спорт, а не негови заместници да са голф, шах, софтбол, бейзбол, американски футбол и такива неща :roll: Все пак това не са масови спортове, но носят яко пари от Америка, защото там това се гледа, а тук махат борбата заради пари, а не защото не бил популярен или не бил престижен, между другото по какво се измерва престижа на даден спорт ? Аз съм тренирал футбол, тренирал съм и хандбал. Кой от двата е по-престижен и защо ?

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 12 фев 2013 14:02

През комунизма Т.Ж. искаше българите да са силни,а жените грациозни и за това наливаше луди пари в худ. гимнастика и вдигането на тежести.За това тук тези спортове се извратиха и сега носят на България само скандали.Колкото до това,че борбата била виновна за мутризацията в родината,по-голяма смешка не бях чел.Липсата на съд е причината и това всеки го знае.Защото като хванеш бореца,че рекетира,осъди го на 20 год. затвор и да видим ще има ли тогава мутри по улиците или ще излежават младините си по затворите.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
botev1921
Контакти:

Мнениеот botev1921 » 12 фев 2013 14:07

НАЙ-ПОСЛЕ...нямам търпение да гледам напечените битки по скуош и каране на ролери вместо тая загубена борба! Какво ли са разбирали древните олимпийци изобщо да я имат за спорт...друго си е скуошът!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 12 фев 2013 14:16

Иха, викаш медалите на Станка и преди това на Армен Назарян не ни носеха престиж и радост... Мдааааааааааааа, как не се бях сетил! Това, че в България борбата се изроди неозначава, че този спорт трябва да се закрива! Борбата не е олимпийска дисциплина заради България!

П.П. И само ей така да отбележа, че ПЪРВИЯТ златен олимпийски медал на България е точно от борбата, печели го Никола Станчев на игрите в Мелбърн 1956-а! ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 12 фев 2013 14:19

Пореден удар срещу България
До кога ще търпим тази подигравка от страна на ЕС , нато , ФИФА ,УЕФА , МОК ,БОК
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 12 фев 2013 14:20

magga написа:
:lol: :lol: Вярно е това, но все пак трябва да има уважение към този спорт, а не негови заместници да са голф, шах, софтбол, бейзбол, американски футбол и такива неща :roll: Все пак това не са масови спортове, но носят яко пари от Америка, защото там това се гледа, а тук махат борбата заради пари, а не защото не бил популярен или не бил престижен, между другото по какво се измерва престижа на даден спорт ? Аз съм тренирал футбол, тренирал съм и хандбал. Кой от двата е по-престижен и защо ?

Виж сега аз не съм съгласен със спортовете, които заменят борбата. Просто не виждам нищо странно в това,че махат борбата от олимпийските игри. Борбата за мен е престижен спорт, защото се развива в няколко страни и не е комерсиален. Иначе нямам нищо против да я върнат, но съм против държавата да дава пари за спортове като борба и вдигане на тежести. Хубавото при борбата е,че този спорт може да се ползва като трамплин в ММА, който е доста по атрактивен и популярен. Просто светът се променя,а ние се стоим със старото мислене.

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 12 фев 2013 14:28

Alexx написа:
magga написа:

Виж сега аз не съм съгласен със спортовете, които заменят борбата. Просто не виждам нищо странно в това,че махат борбата от олимпийските игри. Борбата за мен е престижен спорт, защото се развива в няколко страни и не е комерсиален. Иначе нямам нищо против да я върнат, но съм против държавата да дава пари за спортове като борба и вдигане на тежести. Хубавото при борбата е,че този спорт може да се ползва като трамплин в ММА, който е доста по атрактивен и популярен. Просто светът се променя,а ние се стоим със старото мислене.

Аз не знам какви пари се дават за борба или за щанги, но ме съмнява ако тия пари се вкарат във футбол да се получи нещо. И в този случай кой говори за това, че борбата не е популярен в света ? Просто е за пари това, нищо повече. Няма да я махнат, ама трябва да има едни пари от едни хора и всичко ще е ок :) Но все пак Олимпиадата трябва да е за спортове, които ги има в цял свят, а определено голф, скуош и нещо от тоя род е за ограничен кръг от хора или когато искаш да заспиш с пуснат телевизор :lol: Не мисля, че ние сме със старо мислене, просто хората тук приемат борбата като нещо по-българско и за това се засягат лично.

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 12 фев 2013 14:31

Лошото е ,че вече нямаме шанс за медал от ОИ ,хубавото е че знайни и незнайни герои ,няма да разнасят борците ни по тепиха,още в първия кръг :shock:
Споко бе Русия,Иран,Китай ще надигнат глас и ще го отменат това,как ще позволят да загубят толкова медали :o
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 12 фев 2013 14:36

Само да кажа на господа разбирачите който се изредиха да пиша к ви ли не тъпотии
Борбата е спорт който се практикува в училищата на USA , МЕКСИКО , КИТАЙ .... да не изреждам другите големи държави
Пълна безумица
ММА къв спорт е т ва ве .. 85% от битките как се развиват двама борци излизат единия затиска другия на земята 2 , 3 мин. без да мърдат ..изтече времето съдията ги вдига 2 рунд пак същото ...., 3 рунд ---//---///---///. баси тъпнята
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете

Върни се в “Други спортове”