Мнениеот Siegfried » 27 яну 2014 23:45
Дойде и моят ред да споделя личното си мнение - ТОВА БЕ ЕДНО ОТ НАЙ-СМОТАНИТЕ КРАЛСКИ МЕЛЕТА, КОИТО НЯКОГА СЪМ ГЛЕДАЛ!!! Успя да надмине миналото в това отношение. Причините -
1.Браян не участваше в Кралското меле, а му бе даден мач срещу изперкалия Брей Уайът, който изгуби на всичкото отгоре, което ми се струва нелогично и доста недоизмислено, при положение, че Брайън има уникален арсенал от хватки и удари, а Уайът разчита основно на нелепия си външен вид, олигофренско поведение и помощта на останалите гамени от ''фамилията'' си.
2.Кралското меле - честно да ви кажа - НЕ останах изненадан от победата на Батиста, защото очаквах WWE да вземе грешното решение да му даде такъв рязък push. Проблемът с Батиста бе, че това Кралско меле бе ПЪРВИЯТ му мач след завръщането му и изглежда доста нелогично и невероятно да спечели баш този мач, а и на всичкото отгоре и първия му... В смисъл - когато Брок Леснър и Алберто дел Рио спечелиха своите Кралски мелета още в началото на кариерите си, това не стана ОТРАЗ, а бе в резултат на постепенно изграждане на образите и кариерите им. Батиста е страшно надценен като кечист (още от дебюта си). Публиката бе със CM Punk (най-добрият кечист във Федерацията заедно с Брайън), а и той си заслужаваше най-много победата - той е един от малкото суперизвестни кечисти, които не е печелил Кралското меле. Да не говорим и че е в пъти по-добър кечист от Батиста и би направил 1000 пъти по-добър главен мач на Кечмания. Това ме навежда и на друга мисъл - очевидно Федерацията е решила да направи Батиста шампион, ама, да му се не види, ЗАЩО трябва да е толкова очевидно и толкова НЕСКОПОСАНО изпълнено??? Извинявам се, но като фен се чувствам обиден.
Елиминацията на Пънк стана по най-дебилния за мен начин, но както и да е. По принцип, симпатизирам на Кейн, още от 1997г., но с тоя костюм и новата му роля направо му съсипаха образа. Завръщането на Шеймъс и неочакваната поява на Кевин Неш отчитам като глътка свеж въздух, която обаче не бе достатъчна, за да ме накара да се чувствам удовлетворен като цяло.
Най-важното - на това Кралско меле бе счупен един брадат рекорд - този за най-много елиминации в едно Кралско меле. Роуман Рейнс от ЩИТ осъществи 12 елиминации, като по този начин подобри рекорда на маскирания Кейн от 11. Рейнс остана накрая с Батиста и щях да остана 100 пъти по-щастлив, ако последният бе изхвърчал през най-горното въже за сметка на другия. Рейнс разполага с един от най-мощните завършващи ходове - КОПИЕТО, като този вариант на Копието ми напомня много за този на легендарния Голдбърг, а това си е комплимент.
3.Брок Леснър срещу Грамадата - като фен на Брок съм доволен от победата му, но не и от начина, по който я постигна. Убеден съм, че и болшинството от феновете е останало доста разочаровано от този мач. Леснър преби Грамадата с метален стол и не се получи онзи сблъсък на титаните, който очаквах. Леснър участва рядко в мачове, но когато го прави, обикновено се получават страхотни зрелища, но този път - не. Очаквам на Кечмания да се изправи срещу Гробаря и да прекрати серията му. Поне такова ми е вътрешното усещане.
4.Сина срещу Ортън - очаквана развръзка. Направи ми впечатление, че в един момент феновете започнаха да освиркват и двамата, което е нормално и не ги виня - колко турнира поред Сина и Ортън са в епицентъра на събитията??? Защо са толкова фаворизирани, при положение, че Сина има един от най-бедните запаси на тръшвания и хватки, а Ортън има най-най-най дървената физиономия измежду всички останали (образът на Пепелянката е в пъти по-зле от този на Убиеца на легенди).
5.Приятно съм изненадан от появата на Александър Русев в Кралското меле. Това е първият българин, пробил в Световната федерация по кеч. Принципно не ми харесва образа му на дивак, който са му изградили. Карат го да говори само на български, да излиза като сумист (айде, това е обяснимо - нали Рикиши му е бил треньор), музиката му е химнът на България (което за мен е доста грозно. Сега тук ще ме заплюят някои от вас, но се надявам да разберете какво имам предвид). Русев има доста разнообразни ходове, което превръща кратките му иначе мачове в приятни за окото зрелища. Убеден съм, че ще пробие или в Първична сила, или в Разбиване. Има уникален потенциал и съм убеден, че скоро може да се сдобие и с титла, както стана с Големия И Ленгстън, който бе партньор на Русев в NXT.
Като цяло - слаб турнир. Федерацията си вкара сериозен автогол с бързото и непоследователно издигане на Батиста, с подигравателното си отношение към талантливия и МОЖЕЩ Брайън, с усилията и качествата на големия СМ Punk, с дразнещото фаворизиране на Ортън и Сина и с недостатъчно интересния сблъсък на чудовищата Леснър и Грамадата.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]