Станка Златева:Спортист на годината бе фарс!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- unist_gp
- Контакти:
Re: Станка Златева:Спортист на годината бе фарс!
естествено , че беше фарс. тренер на годината трябваше да е илияна раева, а отбор на годината момичетата от художествената гимнастика. проблемът е, че не са лизали задника на оная мутра борисов, за разлика от другите "спечелили". ромислаф и жена му ирина, са също големи гъзолизци на мутрата, но ще имат възможност скоро да си го припомнят...
И аз като GOLEADOR считам че борбата като и тежката атлетика не трябва да се практикуват от жени, но все пак Станка трябваше да бъде втора за Спортист на годината и изключително много я харесвам и уважавам като спортист. За треньора обаче имам друго мнение. Като цяло съм много далеч от борбата и не се имам за особено компетентен по въпроса, но според мен вината за изпуснатото злато има основно треньорът. Казаха че рускинята 2 години е изучавала всяко движение, дори начина на мислене на Станка, готвила се е толкова много време именно за тази битка и в края на краищата точно това й помогна в случая. Искам да попитам Станка правила ли е същото и ако не защо и не са ли точно остарялите методи за трениране виновни, всеки спорт се развива все пак? Като добавим и пълното фиаско на останалите борци и като го съпоставим с очакванията и традициите, упадъкът на т.нар. ни школи става очевиден.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
nasko75 написа:GOLEADOR написа:nasko75 написа:Хора, има нещо, което се надявам, че вече се взима предвид...тежестта на спорта. Еднакво ли е трудно да си номер 1 в леката атлетика и в мъжката художествена гимнастика?
защото женската борба е като мъжка художествена гимнастика и това е вън от съмнение. На станка първите места досега бяха прекалено големи подаръци и тя вече взе да си вярва прекалено. Не може в спорт, в който нямаш конкурент, на две поредни олимпиади да те правят на мармалад дебютантки
на Румито Нейкова каква е титлата? та тя имаше едва една конкурентка за 8 години - Екатерина Ходотович-Карстен...и когато оня одъртя, Румито взе че я би и стана шампионка. Да не забравяме, че една американска студентка за една бройка да стане тя първа, ама остана 3-а...сега същата студентка си е завършила образованието и си работи като политолог...иначе ние тука на Реми Нейкова ще й дадем пожизнена пенсия и т.н, даже министерша стана...
нашите сбъркани критерии ни карат да се радваме на измислени успехи...и как може да сравнявате женската борба с бокса в тежка категория?
та кои държави развиват истински и сериозно борбата? (турция, иран, българия и републиките от бившия ссср) кои телевизии я дават извън ОИ? отговорете си на тия въпроси...
Станка е взела над 1 милион лева от борбата под всякаква форма и какво е донесло това като ответност? може би мотивира децата да се борят в полянките пред блока ли? А Това е задачата на истинския спортист - да увлича младите с добър пример, да им показва, че е добродетелен, че е успешен, че е професионалист и чист човек...Тогава ставаш легенда, а не пехливанка, която се сърди и тя не знае за какво
Аз също мисля,че борбата не е женски спорт.На нашата нация и трябва мъжете да са силни,а жените грациозни и за това трябва да се развиват спортове които да извайват нацията ни като такава - вдигане на тежести,бокс,атлетика (за мъжете) и худ. гимнастика (за жените).Разбира се всеки е свободен да спортува каквото си иска,но би било добре държавата да знае какви хора иска да направи гражданите си и да дава пари за развитието им в тази насока.
Че то и сега има неуспели от тези спортове вдигане на тежести,бокс - които са си станали мутри и мъчат народа...а ти викаш, давай да развиваме още, а?
други мъжествени спортове няма ли в съзнанието ти????? спортната гимнастика е уникално труден спорт, но се гледа само по олимпиада, а олимпиадата не е като по съветско време вече .- има други цели и задачи
Напълно съм съгласен. Според мен няма смисъл да се развива мутренския спорт борба. Не е комерсиален и не носи престижи и пари. Значи в България има молоумната практика държавата да дава за всякакви знайни и незнайни спортове. Всяка една нормална държава, която иска да развива едно силно общество, не само физически, но и духовно, гледа да развива масови и популярни спортове. Такива са именно колективните спортове като футбол, баскетбол, волейбол, хокей и т.н., както и масовите индивидуални спортове като тенис, плуване, лека атлетика и ски . Вместо това обаче ние още караме по социалистическата схема "дай да бичим за медали, независимо от какво" и съответно натрисаме всичките си пари на селски спортове като борбата, тежестите и бокса, които произвеждат купища прости мутри.
Станка да не реве много много,защото средстава в борбата са 100 пъти повече от тези в бокса,затова успеха на Тервел е в пъти по-голям от нейния сребърен в борбата !