t0bl3ro_bg написа:Здравейте съфорумници, бих искал да попитам сега нещо относно тичането.
С какви дрехи е добре да се тича през зимата/лятото ? - Мисля да си купувам на Ман Юнайтед тренировачно яке, но ми изглежда много дебело -
http://store.manutd.com/stores/manutd/p ... ?pid=90888 . За лятото мисля да си взема една ветровка на Адидас от тези които носят футболистите на Челси -
http://www.sportsdirect.com/adidas-resp ... ens-458005С какви обувки е добре да се тича ? - Лично на мен са ми удобни и платненкките и маратонките, но не знам с кое е по-добре за крака.
Тичам на стадион.
Занимавам се с тичане почти 2.5 години. Относно дрехите - ако си от София - отиди в магазин на Росиньол, те представляват Мизуно (известна фирма за лекоатлетическа екипировка) - от там може да си вземеш каквото ти трябва -от до.
Лятото тичам с шорти и футболна фланелка -. За зимата се оборудвах с дрехи предназначени за тичане от магазини втора употреба за смешни цени - . Ветровка използвам в момента+ блуза за тичане с дълги ръкави. В магазини TCM или Немски стоки също може да се намерят дрехи за тичане на добри цени - пробвай там преди да се изхвърлиш за марково.
Относно маратонките - започни с някои маратонки за тичане базисно ниво (Асикс Партнер или съответния модел на Мизуно) - ако стигнеш до разстояния над 10 км, тогава може да се замислиш за нещо скъпо. В магазините на Найки, почти няма модели за тичане, или са на солени цени. Адидаските за тичане по мое мнение са боклуци. За маратонки може да видиш и в ИнтерСпорт - в МОЛа на Стамболийски - имат добри модели на сносни цени.
Тези маратонки на снимката са Vibram Five fingers - последен писък на модата за бягане. Има ги в магазин Стената - около 180 лв. Прочети Born to run и ще разбере; защо ги препоръчват - в общи линии колкото повече екстри има маратонката, толкова по- лошо и по- голям шанс от контузии.
За обличането - има сайт runnersworld.com , отиваш на What should I wear, и там ти дават съвет какво да облечеш при съответните климатични условия.