Тенис - Всекидневна тема
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тенис - Всекидневна тема
Напълно очаквано и честито на Синер! Със сигурност ще е или вече е господарят на хард. Не му се наложи да прави чудеса за победата защото финалът не беше оспорван. Зверев само с добър сервис и слаб ретур нямаше как дори да стигне до точка за пробив. Имаше някакъв минимален шанс за втория сет, но само толкова. Синер с много интелигентен тенис, с по- нисък процент вкаран първи сервис, но с великолепен ретур владееше мача. На Сашо му остава само да опита на Гароса да спечели титла от Шлема, но се съмняват в успеха и там.
Да, в действителност Саша трябва много да работи над ретура си. Ако преди няколко години имаше слабост при втория сервис и допускаше двойни, сега изчисти това, от основната линия също е стабилен, но на ретур има много какво да подобрява, отделно не е изобщо разнообразен и му липсва смелост, когато се налага да диктува темпото. Тенис има, определено не е по-слаб от останалите с по 1-4 титли от шлема, но може да си остане без успех, ако не настъпва, когато трябва да го прави.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]
Каквото и да подобрява, Зверев е без шампионска жилка за съжаление. Синер е типичен интроверт, а те са интелигентни и могат да се средоточават максимално в целта си. Страхотно устойчив е психически и скандалът около него въобще не му влияе. Не мога да разбера защо Алкарас продължава да сваля гарда и няма резервен план в главата. За последното е виновен екипът му. Малко са тенисистите като Надал, които четяха отлично играта на противника и можеха да променят своята в движение. Сивият кардинал, каквито и резерви да имахме към него, го научи на много неща.
Последна промяна от Esi на 26 яну 2025 17:25, променено общо 1 път.
Синър доминираше във всички детайли. Почти безгрешен. По едно време при преплъзване се хвана за аддуктора на ляво бедро и си помислих , че ще последва съдбата на Джоката. След този момент , изглежда Зверев , усети прилив на самоувереност и играта му потръгна. Стигна до тайбрек , но загуби в него две свои подавания. За злощастие , топка на Синър удари филето и падна в полето на Зверев. Можеше да вземе сета , но не и мача. Видно е. Зверев , едва ли ще вземе турнир от ГШ. Освен това е болнав. На твърдо , доминатор се очертава италианеца . На шлаката - Алкарац. Испанците са по-големи спецове. На тревата се очертава по-мащабна конкуренция. Тук ще се намеси и Джоко. Още не е отписан напълно. Видяхме , че Монфис на 38 стигна 1/4 финал. Интересен сезон предстои. Задават се и нови имена.
Синер, вместо да изтърпява наказание за допинг, печели титли от ГШ. Евала. Иначе, нищо лично против него, но ако такъв роботизиран тенисист е новото лице на мъжкия тенис- без мен.
Джоката е време да окачва ракетата. Много ще ми липсва, вероятно най- любимият ми спортист, но се вижда, че вече сдава багажа. Не толкова игрово, колкото физически. А и след като спечели Олимпиадата и след като големите му съперници също ги няма, надали има и голяма мотивация. Казвам го с болка, защото както ограничих следенето на спорта в последните години, с неговото отказване съвсем ще го зарежа.
Джоката е време да окачва ракетата. Много ще ми липсва, вероятно най- любимият ми спортист, но се вижда, че вече сдава багажа. Не толкова игрово, колкото физически. А и след като спечели Олимпиадата и след като големите му съперници също ги няма, надали има и голяма мотивация. Казвам го с болка, защото както ограничих следенето на спорта в последните години, с неговото отказване съвсем ще го зарежа.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
nghcvth написа:Джоката е време да окачва ракетата.
Джоката е професионалист и печели. Наближава квота $200,000,000 от наградни фондове ! Ще се бори и за безцения No. 25-ти от ГШ докрай.
22 шампиона при мъжете през 21ви век. Аз ще пробвам с тези имена:
1.Агаси
2.Сампрас
3.Хюит
4.Гаудио
5.Сафин
6.Федерер
7.Надал
8.Ноле
9.Дел Потро
10.Мъри
11.Вавринка
12.Тийм
13.Алкарас
14.Медведев
15.Синер
За Моя и Фереро се чудя. Малко помощ?
1.Агаси
2.Сампрас
3.Хюит
4.Гаудио
5.Сафин
6.Федерер
7.Надал
8.Ноле
9.Дел Потро
10.Мъри
11.Вавринка
12.Тийм
13.Алкарас
14.Медведев
15.Синер
За Моя и Фереро се чудя. Малко помощ?
Родик на ЮС оупън, но не помня точната година. За Иванишевич не съм сигурен дали спечели Уимби през 21 или 20 век.
Моя печели през 2002 Мастърса в Синси, а през 2004 този в Рим и ДК за Испания срещу САЩ като бие Родик и Марди Фиш. Оттегля се през 2010 с 20 титли от АТР и 1 от Шлема. Най- големи успехи има в края на 20ти век - през 1998 титлата на Гароса, а през 1999 става номер едно.
Последна промяна от Esi на 30 яну 2025 22:15, променено общо 2 пъти.
RMCF написа:Родик на ЮС оупън, но не помня точната година. За Иванишевич не съм сигурен дали спечели Уимби през 21 или 20 век.
Родик, Фереро, Кюртен, Коста, Иванишевич и Йохансон.