Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Re: Рафаел Надал - Тореадорът от Манакор

Мнениеот sapio0o » 29 юли 2024 15:49

Рафа на хард в Бризбън беше доста по-добър отколкото на клей в момента. А конкретно на червено най-добре игра срещу Зверев въпреки трисетовата загуба. Тогава водеше с пробив в два от сетовете и сервираше за втория. Просто загуби важните точки. В Мадрид пък бих отличил победата над Де Минор. След това в Бащад и на ОИ пълна мъка. И си заслужава критиката, защото той си избира да играе. От него не се очаква нищо да доказва повече и можеше да си спести всичко това, но като избираш да играеш ще бъдеш критикуван за това, че говориш как тренираш добре, а в мачовете абсолютно нищо.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 29 юли 2024 17:29

Последно наистина доминиращ Надал, това са първите 3 месеца на 2022 до преди да си пукне ребрата. От тогава една огромна мъка за него. Не знам как издържа вече 2 години. Инат.

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 29 юли 2024 17:49

Загубил бил от сърбина, много важно и голям праз. Побеждавал го е много пъти на клей и на останалите настилки. Това е последната му Олимпиада и последния сезон в тениса. Подготви ни още в началото 2024, че за финал ще направи прощален тур на някои кортове. Ако Рафа успее да достигне до медал в тандем с Алкрас, ще е чудесно. Все пак мисля, че амбициите на Карлито са повече на сингъл.
Изображение

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 30 юли 2024 08:39

Днес след 16:00 втори мач на двойки. Да видим дали Рафа има още желание и хъс, както и на Карлето дали му се играе ;)

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 30 юли 2024 08:59

Да се надяваме, че ще победят. Загубата от сърбина не се е отразила на Рафа, но не знаем какви са амбициите на Карлито. Според мен гони златния на сингъл, а двойките са жест към големия шампион в последната му Олимпиада. През Рафа 2015 беше в спад след поредната контузия и въпреки това спечели злато на двойки, но с по- скромен партнер.
Егати хейта от джокитата по разни сайтове. Въртят отново старата латерна. :)
Изображение

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 30 юли 2024 09:00

Рафа този сезон е като на забавен каданс на корта. Доста тежко за гледане, сходно на Роналдо във футбола. Не знаят кога да спрат и ги разбирам, те това са правили цял живот. Винаги имаш един глас в главата, който ти казва, че ако работиш може да си върнеш нивото. Но тялото не спира и не спира да те предава. Джокович не е много по-различен, просто е по-добър от Надал. При първия сериозен противник и той ще гризне дървото. Ако не на олимпийските, то на предстоящите турнири. Дните им са преброени и на двамата. Лошото е, че Рафа и след мача е казал, че няма да спира.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 30 юли 2024 09:33

Ами да си гледа миналите мачове и да ги сравни с тези от 2024. Не знам къде и какво е разправял, но много се надявам да приключи в края на сезона. Участието на сингъл не му трябваше, с последния мач само качи акциите на сърбина със скъсания менискус за радост на дежурния смешен хейт. :) Не знам какво влияние има щаба му, но май не е голямо. Аз и няколко големи фенове на Рафа очакваме финал на кариерата на Лейвъра.
Изображение

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 30 юли 2024 10:00

И аз съм на мнение, че след последните му мачове на двойки тази седмица и Лейвър Къп, няма закъде повече. На любимата му настилка някакви паляци извън топ 100 да го правят дива калинка, не е за гледане.
На Роджър му направиха 0-6 на Уимбълдън и се усети, че вече жестоко се излага. Навреме окачи ракетата. Нашият ще изпусне моментът след Олимпиадата.

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 30 юли 2024 19:55

На Надал наистина му е времето да окачи ракетата. Остави мачът с Ноле, той на финала на някакъв мизерен турнир наскоро падна от играч, когато аз не бях чувал. Няма смисъл легенда като него да пада от разни анонимници. Спокойно може да приключи кариерата си и да играе разни демонстративни и шоу мачове. Тъжното обаче е друго- Федерер приключи, Надал на практика е приключил, Мъри след смяната на ставите няма нищо общо с преди. Само Джокович остана от големите 4, но дори и при него вече тази година се вижда, че не е същият. Въпреки титлите на Ноле в последните години аз започнах да гледам все по- малко тенис. Едно е тяхната легендарна ера, друго е сега, където има един Алкарас и няколко талантливи, но изключително непостоянни играчи.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
Esi
Контакти:

Мнениеот Esi » 30 юли 2024 21:39

Втора победа на тандема Надалкарас, оле! Обаче защо не спечелиха късия тайбрак, а трябваше да го докарват до дълъг в който дадоха само две точки.
Изображение

Върни се в “Тенис”